Cockerek Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Cavalierka']Cockerek,Nazwa tego podręcznika to "CLICK ON 2".Jetsę nauczycielką angielskiego?:crazyeye: :razz:[/quote] NO jestem, ale cicho nikomu nie mów ;) :lol: Click on? Hm, gdzieś to tam na półce u mnie leży, musze zajrzeć :p
elena Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Cześć, cześć, [B]Martynko[/B], samotność wielka w naszym domku bez maluchów :placz: ! Ale dostaje foteczki, filmiki na osłodę od nowych właścicieli :lol: ! Już się nie mogę doczekać, kiedy będę mogła Wam z Nelusią pokibicować :lol:.
Cockerek Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Ani się obejrzysz a będziesz miała kolejne maluchy w domu :lol: A jak wszytsko się powiedzie, to w Katowichach znowu weźmiesz Nelisko na ręce i zobaczysz jak bardzo urosła :D Już gdzieś pisałam, że ja to chyba bardziej czekam na te spotkania niż na samą wystawę :lol:
gwiezdny-wyslannik Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Cockerek']NO jestem, ale cicho nikomu nie mów ;) :lol: Click on? Hm, gdzieś to tam na półce u mnie leży, musze zajrzeć :p[/quote] Ooo to się tym zdziwiłam tylko nie wiem czemu :eviltong: Może to, dlatego,że zwykle trafaiam na nauczycielki j.ang.-jędzy, a Ty jesteś bardzo miła :p Jakby co to maltańczyki są na 44 i 47 stronie, a autorami podręcznika są Virginia Evans i Neil O'Sullivan ;)
Nesjanna Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 mink oil spray - taki olejek znalazłam - to ten ??? dzięki za linki :loveu:
Cockerek Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Nesjanka, nie nie, to jest vita oil, dodajesz do kąpieli do odżywek, ale bezpośrednio na włos jako kuracja.
elena Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 A mi się podoba olejek z All Systems - [SIZE=2]1 All Systems Hemectant Moisturizing Oil & Complete Cosmetic Conditioner with evening oil of primrose (taka długaśna nazwa :lol:). Ale maltańczyka nie mam, więc nie wiem czy by był dobry, ale na buteleczce pisze że polecany również i dla maltańczyków. Oto [URL="http://www.1allsystems.pl/Product.asp?CategoryID=3666532E-7B2B-464C-A761-FA647660290A&ProductID=CA72FD1E-BDDB-426E-AB22-D8BB97A82619"]link[/URL] . [/SIZE]
Nesjanna Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='elena']A mi się podoba olejek z All Systems - [SIZE=2]1 All Systems Hemectant Moisturizing Oil & Complete Cosmetic Conditioner with evening oil of primrose (taka długaśna nazwa :lol:). Ale maltańczyka nie mam, więc nie wiem czy by był dobry, ale na buteleczce pisze że polecany również i dla maltańczyków. Oto [URL="http://www.1allsystems.pl/Product.asp?CategoryID=3666532E-7B2B-464C-A761-FA647660290A&ProductID=CA72FD1E-BDDB-426E-AB22-D8BB97A82619"]link[/URL] . [/SIZE][/quote] mi właśnie z tej firmy polecono kosmetyki (pani od reproduktora i hodowca Amiśki)
Nesjanna Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Hallauren']To ja najprawdopodobniej miałam szczęście. Bo kupiłam swój pierwszy środek na przebarwienia i jest naprawdę dobry. To żel, który nakłada się na przebarwienia przy łapkach, oczach, odbycie. Po pierwszym uzyciu już miał prawie białą sierść, po drugim juz cała biała. Nazywa się: "#1 ALL SYSTEMS super whitening gel". Jak ktoś ceną zainteresowany to : 92,50zł. Pozdrawiam:lol:[/quote] to na ich stronie jest w cenie 69zł. :cool3:
Angee_p Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Witaj Nesjanko, Mink oil spray to olej norkowy. Dla yorków jest jak najbardziej polecany, ale w przypadku stosowania go u maltańczyk, zrobiłby z niego cytrynę. W doborze oleju musisz być bardzo ostrożna, bo wiele z nich może zażółcić biała szatę. Olej bio groom jest bardzo dobry. Natomiast do kosmetyków all system nie jestem do końca przekonana. Słyszam i sama przekonałam się na Buni, że wiele z nich jest mocno alergizujących skórę. Jednyną rzeczą z tej firmy, którą stosowałam kiedyś u Buni i była bardzo zadowolona, to była taka odżywką, którą dodawało się do ostatniego płukania.
Cockerek Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Z tego co słyszę, to dużo ludzi używa all systemu i sa z niego zadowoleni. Nie miałam akurat tego oleju co Lenko podajesz. A ten żel ... niezła przebitka :roll: A tak w ogóle, to mnie on akurat nie zachwyca, tzn. nie widze jakiś oszałamiających efektów. A wy?
elena Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [B]Aniu[/B], mojej Biżce AllSystems podchodzi bardzo dobrze, a na np. kosmetyki JPHery reaguje koszmarnym łupieżem. Z kosmetyków Biogroom byłam zadowolona jak Biżu była szczeniaczkiem, lecz dla starszego psa już nie podchodziły. Dobór kosmetyków jest sprawą bardzo indywidualną, trzeba wytestować na swoim psie (byle nie przed wystawą :cool3:). U mnie już stoi nie jeden kosmetyk za niemałe pieniądze który kompletnie nie pasuje do psicy :roll:. Ale myślę nad tym testowaniem ... :roll: - maltańczyka zażółcić faktycznie chyba łatwo nieodpowiednim olejkiem. Agnieszko, może lepiej zostać przy tych co dziewczyny radzą :lol:.
Angee_p Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Elenko ja z kosmetyków Hery też w ogóle nie byłam zadowolona, a wiele ludzi sobie je chwali. Rozmawiając z wieloma hodowcami yorków też doszłam do wniosku, że to co jest dobre dla mojego psa, wcale nie musi być dobre dla Twojego. Nawet w obrębie jednej rasy, psy mają różego rodzaju gatunek włosa. A problem drogich kosmetków, stojących bezużytecznie na półce jest mi doskonale znany :lol: Niestety tak już jest, aby mieć jakieś efekty trzeba trochę ponieść kosztów i poświęcić czasu na poszukiwanie. :lol:
Nesjanna Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 dzięki wszystkim za rady !!! wszystkie bardzo skrzętnie notuję (w głowie) fajnie, że ja przynajmniej mam jakąś pomoc i nie muszę każdego kosmetyku testować samodzielnie ....:cool3: mam jeszcze taką firmę z Krakowa - która ma kosmetyki JSB - znacie takie ??? (nie mają strony www)
yoreczka Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 [COLOR=black]Witajcie :)[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]Dziewczyny ale Wam zazdroszczę ;) mam nadzieję że z nami zamieszka mój wymarzony maltańczyk, to druga rasa do której mam słabość :loveu: Mam teraz kilkudniowe maluszki - yorki jak macie chęć to zapraszam do obejrzenai [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1433176#post1433176"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1433176#post1433176[/URL][/COLOR]
Nesjanna Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Mariolu ja też mam małe yoreczki :loveu: moje urodziły się 01/03, a twoje ???
maga18 Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 [quote name='Cockerek']Hej Maga :D Ano widnieję w katalogu i mam naprawdę wielka nadzieję że się pojawimy. Mam małe zamieszanie w tym czasie, więc trzymaj kciuki, żeby się udało. Miło by było znowu się spotkać :multi:[/QUOTE] mam spóźniony zapłon ;) oczywiscie kciuki bede trzymac!! :kciuki:
yoreczka Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 [quote name='Nesjanka']Mariolu ja też mam małe yoreczki :loveu: moje urodziły się 01/03, a twoje ???[/quote] a moje 6.03.2006 :loveu: jestem normalnie zakręcona
Nesjanna Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 [quote name='yoreczka']a moje 6.03.2006 :loveu: jestem normalnie zakręcona[/quote] GRATULUJE !!!! do zobaczenia w KATOWICACH
Daga_i_Oskar Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/1708/dziekobiet3lw.jpg[/IMG] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=7][COLOR=red]życzy Oskarek[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/B]
Cockerek Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 [B]Daguś,[/B] dziękuję! Toffi rówież życzy wszystkiego naj wszystkim wspaniałym forumowiczkom :Rose: Witamy [B]Yoreczkę[/B]! :D Maluchy miodzio :loveu: [B]Maga[/B], w takiej sytuacji to się chyba mówi "nie dziękuję, aby nie zapeszać" :D Wystawiasz swojego grzywka? Też będę mocno trzymać kciuki :kciuki:
maga18 Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 tak wystawiam... Toffiego - to ostatni dzwonek by ukończyc Mł.Ch.Pl... ale mamy taaaaaaaaaaaaaaakąąąąąąąąąąąa stawke ze juz sie pogodziłam z tym, że go mieć nie będzie :shake: ehhh... tylko jednej międzynarodówki mu braknie :placz:
Cockerek Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 [B]Maguś[/B], to ja juz teraz mocno kciuki za was zaciskam, niech Toffiś pobiegnie jak perszing i niech zachwyci sędziego :cool3:
Recommended Posts