Angee_p Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 :lol: A wiem że yorki też hodujesz. Kochane psiaki :loveu: . Chyba nawet bardziej wolę yorki od maltanów :lol:
Nesjanna Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 eeee no nie mów !!!! co prawda nie mam porównania z maltańczykami ale wiesz tak naprawdę każdy psiak jest inny i w dużej mierze w grę wchodzi chrakter (niezależny czasami od rasy) ty też masz yorkę .... wiem !:evil_lol:
Angee_p Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Tak, masz rację charakter jest w dużej mierze niezależny od rasy. Bardziej spodziewałabym się po yorku szleństw itd, a po maltanie spokojnego kanapowca. Odkąd Milka jest u mnie totalnie zmieniłam zdanie. Jeżeli u psów jest coś takiego jak ADHD, to moja Milka jest na pewno tego przykładem - to jest dosłownie diabeł wcielny, psychol nad psychole :evil_lol: Bunia też jest żywiołowym pieskiem, ale takim rozważnym, bardzo mądrym. A jak Milka czasem da do wiwatu to :mad: Poza tym yorki są o wiele prostsze w pielęgnacji. Kiedyś wydawało mi się, że york to już problem, ale dopiero naprawdę dowiedziałam się co to jest pies kłopotliwy w pielęgnacji przy Milce. Ale cóż czego to się nie robi dla swoich ukochanych pieseczków. :loveu:
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Nesjanko, dobry wybór!! Niech się tam ta twoja piękna dziwusia urodzi :cool3: życzę ci tego! :D A do Katowic, hm, kusi oj kusi jechać :evil_lol: I dziękuję że tak o Neluszce myślisz że warta pokazywania :D
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Angee a co ty tak na Milkę najeżdżasz? :mad:
Angee_p Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Cockerku nie najeżdzam, tylko fakty stwierdzam. A kogo jak kogo, to Ciebie nie muszę przekonywać jaka Milka jest ;) , bo sama dobrze wiesz.... :evil_lol:
Nesjanna Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 NIE STRASZCIE mnie z tą pielęgnacją !!! bo jeszcze się rozmyślę i tak już ręce mam urobione po łokcie przy tych co mam .....:loveu:
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Wiem wiem, ale co by nie zrobiła, jest kochaniutka i tak jej zawsze z oczu patrzy :loveu:
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 A my nie straszymy :diabloti: Przecież wiesz na co się decydujesz, prawda? :razz: :evil_lol: Neliszka dziś idzie pod prysznic :D ... znowu
Angee_p Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [quote name='Nesjanka']NIE STRASZCIE mnie z tą pielęgnacją !!! bo jeszcze się rozmyślę i tak już ręce mam urobione po łokcie przy tych co mam .....:loveu:[/quote] Pewnie z tą pielęgnajcją maltanów jak i yorków różnie bywa. Wszystko zależy od włosa. Tak samo jak yorki są z różnym gatunkiem szaty to i tak samo maltany. Moja Milka ma multum włosa, więc i zaraz więcej pracy nad nim się robi. U maltanow poza tym jest troche pracy nad zachowaniem czystości bieli. No i te wstrętna ślady łzowe.... A tak poza tym to miodzio :loveu:
Hallauren Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 No ja też mam zamówionego pieska w Forussi. Urodził się 3 stycznia. A prócz niego jeszcze jedna suczka. Już się nie mogę doczekać. :cool3:
Nesjanna Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 miodzio ???? no właśnie te łzowe przebarwienia mnie najbardziej bolą :lol: bo z bielą to podobno można sobie poradzić przez odpowiednie szamponiki :evil_lol:
Angee_p Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Tak jest mnóstwo szamponów do białych psów. Każda markowa firma juz cos takiego wypuściła :lol: . I przyznam, że są świetne :lol: . Ale niestety żadna firma jeszcze nic rewelacyjnego na zacieki nie wymyśliła, ostatnio wręcz zauważyłam czy Milę przemywam płynami czy zwykłą przegotowaną wodą - efekt jest ten sam :-(
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [quote name='Nesjanka']miodzio ???? [/quote] Czyli taaaaka słooodka :D
AnnaM Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 kurcze... gdyby nie te zawirowania losu... to i ja juz niedługo mialabym moją małą maltanke w domu... a tak musze jeszcze czekać... buuu
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Aniu, co się odwlecze... no wiesz :cool3: Za to masz duuużo czasu żeby sie dobrze przygotować, poczytać, popatrzeć co i jak, POBYĆ NA WYSTAWACH!!! :razz: i wreszcie wybrać hodowlę. Cos ci wyślę ;)
AnnaM Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 no wiem wiem... ale ja taka cholera niecierpliwa jestem... wszystko chcialabym już.. a szczególnie ją... moja sunie... PS... Martynko mail cudo... jeszcze ;)
Nesjanna Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [INDENT][quote name='Hallauren']No ja też mam zamówionego pieska w Forussi. Urodził się 3 stycznia. A prócz niego jeszcze jedna suczka. Już się nie mogę doczekać. :cool3:[/quote] taaak - wiedzialam, że mają się urodzić 2 maluchy - no i się urodziły !!! :multi: ale zdaje się że suczka zostanie w hodowli ??? [/INDENT]
Hallauren Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Szczeniaki urodziły się 3 stycznia :) Piesek i sunia. Rosną jak na drożdżach i są zdrowe i silne. Piesek jest dla nas, o sunie nie pytaliśmy:shake: Ale chyba jest na sprzedaż, ale nie dam sobie głowy uciąć.:roll: Jutro mam dostać fotki małego, ale on ma raptem 3 tygodnie. Jeszcze pewnie biały szczurek :lol:
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Nesjanka, a może ty swoja sunię będziesz miała szybciej niż myslisz :cool3:
Nesjanna Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 no może .... ale myślę, że dadzą mi znać :razz:
elena Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Martynko, Aniu, piękniutkie zdjęcia :lol:. Hallauren, miłego czekania na wymarzonego psiaka :lol: i czeka na foty 3 tyg. maltanów, a moje szkraby jutro już skończą aż 4 tygodnie :crazyeye:, ale szybko! Nesjanka, też czekasz :p, to trzymam kciuki aby się urodziła wyjątkowa sunia :loveu:!
Angee_p Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Witaj Elenko! Dziękuję za miłe słowa o Milci :kiss_2: To może z okazji, że Twoje maluchy skończyły 4 tyg. wstawisz ich nowe foty i filmiki. Byłoby nam miło :loveu: :loveu: Ja też ostatnio jestem bardzo zadowolona z Milki. W tym tygodniu po 3 miesiącach czekania dostałam wreście dyplom Młodzieżowego Championa Polski :lol: [URL="http://www.zkwp.bialystok.pl/szpice.ch.html#infoPOKUSA%20z%20Kociego%20Dworu"]http://www.zkwp.bialystok.pl/szpice.ch.html#infoPOKUSA%20z%20Kociego%20Dworu[/URL] Ach, teraz tylko czekać co przyniesie nowy sezon:confused: Na samą myśl :nerwy:
Cockerek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Tak tak, poprosimy o fotki Elenko :multi: Ania, a ty się tak nie bój tego sezonu. Będzie dobrze, napewno! :thumbs:
Recommended Posts