Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eeee no nie mów !!!!
co prawda nie mam porównania z maltańczykami ale
wiesz tak naprawdę każdy psiak jest inny i w dużej mierze w grę wchodzi chrakter (niezależny czasami od rasy)

ty też masz yorkę .... wiem !:evil_lol:

Posted

Tak, masz rację charakter jest w dużej mierze niezależny od rasy.
Bardziej spodziewałabym się po yorku szleństw itd, a po maltanie spokojnego kanapowca. Odkąd Milka jest u mnie totalnie zmieniłam zdanie.
Jeżeli u psów jest coś takiego jak ADHD, to moja Milka jest na pewno tego przykładem - to jest dosłownie diabeł wcielny, psychol nad psychole :evil_lol:

Bunia też jest żywiołowym pieskiem, ale takim rozważnym, bardzo mądrym.
A jak Milka czasem da do wiwatu to :mad:

Poza tym yorki są o wiele prostsze w pielęgnacji. Kiedyś wydawało mi się, że york to już problem, ale dopiero naprawdę dowiedziałam się co to jest pies kłopotliwy w pielęgnacji przy Milce.

Ale cóż czego to się nie robi dla swoich ukochanych pieseczków. :loveu:

Posted

Nesjanko, dobry wybór!! Niech się tam ta twoja piękna dziwusia urodzi :cool3: życzę ci tego! :D

A do Katowic, hm, kusi oj kusi jechać :evil_lol: I dziękuję że tak o Neluszce myślisz że warta pokazywania :D

Posted

Cockerku nie najeżdzam, tylko fakty stwierdzam. A kogo jak kogo, to Ciebie nie muszę przekonywać jaka Milka jest ;) , bo sama dobrze wiesz....
:evil_lol:

Posted

[quote name='Nesjanka']NIE STRASZCIE mnie z tą pielęgnacją !!!

bo jeszcze się rozmyślę

i tak już ręce mam urobione po łokcie przy tych co mam .....:loveu:[/quote]

Pewnie z tą pielęgnajcją maltanów jak i yorków różnie bywa. Wszystko zależy od włosa. Tak samo jak yorki są z różnym gatunkiem szaty to i tak samo maltany.
Moja Milka ma multum włosa, więc i zaraz więcej pracy nad nim się robi.
U maltanow poza tym jest troche pracy nad zachowaniem czystości bieli.
No i te wstrętna ślady łzowe....
A tak poza tym to miodzio :loveu:

Posted

miodzio ????

no właśnie te łzowe przebarwienia mnie najbardziej bolą :lol:

bo z bielą to podobno można sobie poradzić przez odpowiednie szamponiki :evil_lol:

Posted

Tak jest mnóstwo szamponów do białych psów. Każda markowa firma juz cos takiego wypuściła :lol: . I przyznam, że są świetne :lol: . Ale niestety żadna firma jeszcze nic rewelacyjnego na zacieki nie wymyśliła, ostatnio wręcz zauważyłam czy Milę przemywam płynami czy zwykłą przegotowaną wodą - efekt jest ten sam :-(

Posted

kurcze... gdyby nie te zawirowania losu... to i ja juz niedługo mialabym moją małą maltanke w domu... a tak musze jeszcze czekać... buuu

Posted

Aniu, co się odwlecze... no wiesz :cool3: Za to masz duuużo czasu żeby sie dobrze przygotować, poczytać, popatrzeć co i jak, POBYĆ NA WYSTAWACH!!! :razz: i wreszcie wybrać hodowlę.
Cos ci wyślę ;)

Posted

no wiem wiem... ale ja taka cholera niecierpliwa jestem... wszystko chcialabym już.. a szczególnie ją... moja sunie...

PS... Martynko mail cudo... jeszcze ;)

Posted

[INDENT][quote name='Hallauren']No ja też mam zamówionego pieska w Forussi. Urodził się 3 stycznia. A prócz niego jeszcze jedna suczka. Już się nie mogę doczekać. :cool3:[/quote]

taaak - wiedzialam, że mają się urodzić 2 maluchy - no i się urodziły !!! :multi:
ale zdaje się że suczka zostanie w hodowli ???

[/INDENT]

Posted

Szczeniaki urodziły się 3 stycznia :) Piesek i sunia. Rosną jak na drożdżach i są zdrowe i silne. Piesek jest dla nas, o sunie nie pytaliśmy:shake: Ale chyba jest na sprzedaż, ale nie dam sobie głowy uciąć.:roll: Jutro mam dostać fotki małego, ale on ma raptem 3 tygodnie. Jeszcze pewnie biały szczurek :lol:

Posted

Martynko, Aniu, piękniutkie zdjęcia :lol:.
Hallauren, miłego czekania na wymarzonego psiaka :lol: i czeka na foty 3 tyg. maltanów, a moje szkraby jutro już skończą aż 4 tygodnie :crazyeye:, ale szybko!

Nesjanka, też czekasz :p, to trzymam kciuki aby się urodziła wyjątkowa sunia :loveu:!

Posted

Witaj Elenko!
Dziękuję za miłe słowa o Milci :kiss_2:
To może z okazji, że Twoje maluchy skończyły 4 tyg. wstawisz ich nowe foty i filmiki. Byłoby nam miło :loveu: :loveu:

Ja też ostatnio jestem bardzo zadowolona z Milki. W tym tygodniu po 3 miesiącach czekania dostałam wreście dyplom Młodzieżowego Championa Polski :lol:

[URL="http://www.zkwp.bialystok.pl/szpice.ch.html#infoPOKUSA%20z%20Kociego%20Dworu"]http://www.zkwp.bialystok.pl/szpice.ch.html#infoPOKUSA%20z%20Kociego%20Dworu[/URL]

Ach, teraz tylko czekać co przyniesie nowy sezon:confused:
Na samą myśl :nerwy:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...