Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]Karka[/b], ty faktycznie zapracowana kobieta jesteś, długo cię nie było.
[b]Elenko[/b], mnie cieszy że hodowczyni zadowolona. Nela wprawdzie jeszcze na ringu nie była, ale mam nadzieję że nikt nie będzie zawiedziony jej występami. ;) A jak tam się miewa przyszła mamuska? Pewnie juz leży i oczekuje maluszków co?

A z zębami jednak problem :roll: juz stałe zaczęły narastać na mleczaki górne, więc szybko będziemy zmykać do weta, niech radzi co i jak. :roll:

Posted

Cocerek, matko- jak to narastać na mleczaki?? Jak to wygląda? To faktycznie leccie do weta...ja o takim czymś jeszcze nie słyszałam...Przepraszam, jeśli wprowadziłąm Cię w błąd, ale czytałam trochę na temat tego problemu i zawsze była mowa o kłach. Daj znać, co i jak!

Posted

Agnieszka, spoko, to moja wina, ja tu właśnie o kłach piszę :oops: :roll: :( tych górnych. zaraz będe dzwonić do weta i umawiać się na wizytę i oby to było szybko.

Posted

A to dwa na raz wyrastają? I kiedy to zauwazyłaś- my czekaliśmy ZA DŁUGO i konieczne było wyrwanie. To w sumie nic takiego, tylko ta głupia narkoza.... :( Ale może nie bedzie to konieczne. Daj znać.

Posted

do góry ma jeszcze kiełki a juz przed nimi zaraz wyrosły stałe :( Już się umówiłam na przyszły tydzień i do Wrocka jedziemy.

A ja myślałam że to stałe ząbki przednie,tylko mnie znajomy hodowca uświadomił :oops: wstyd jak cholera

Posted

[quote name='Cockerek'] A jak tam się miewa przyszła mamuska? Pewnie juz leży i oczekuje maluszków co?
[/quote]

[b]Martynko[/b], przyszła mamusia miewa się dobrze, tylko niestety leżeć to jej w ogóle się nie chce ;) - dalej skacze jak kozica, więc teraz nasz duży pokój wygląda dość interesująco :wink: - pod wersalką leży duży stary materac, żeby ta nasza nierozsądna mamuśka miała schodek przy wchodzeniu na wersalkę. Już zaczynam znowu się denerwować :wink: !

Oj, nie mam wątpliwości, [b]Neluśka [/b]na pewno odniesie wiele sukcesów na ringu :lol: !

No i trzymam kciuki żeby z tymi kłami Nelci wszystko było OK!

Posted

Zaraz wstyd- masz prawo nie wiedzieć takich rzeczy, od tego są weci! Ja musze poobserwować Pascala- on górne kły też jeszcze ma. Czy ja Cię dobrze zrozumiałam, jedziecie aż do Wrocławia?
Trzymajcie się cieplutko, wszystko będzie dobrze, nie ma się o co martwić tylko zadbać póki czas! :D

Posted

Dziękuję Agnieszka :P Tak, jedziemy do Wrocławia, ja to wolę chuchać na zimne :roll: I tak juz się dosyć zdenerwowałam. Wiesz, jak Toffi był mały to jemu tak szybko ta wymiana poszła że ani nie zauważyłam
[b]Elenko[/b] witam! No to całuski dla dzielnej mamuśki, dobrze się trzyma skoro tak fika jeszcze :P Teraz to juz patrzeć kiedy pierwsze łaebki zaczną wyłazić :lol:
A w Katowicach będziesz? trochę się nas tam zjedzie. P. Jagna, Ania, ja, ponoć siostra Nelki też ma być :P
Pozdrawiam!

Posted

Witam wszystkich :D Mam prośbę. Czy moglibyście podać mi jakieś bardzo dobre hodowle Maltańczyków? region nie ważny byleby nie okolice szczecina, czy zakopanego, czy gdańska :P Narazie mam na oku dwie hodowle Forussi i Canestre.
Przy okazji jak będziecie podawać, to z telefonem lub z nazwą strony internetowej. :wink:

Posted

Polecam oczywiście hodowlę z Kociego Dworu :P Namiary podam ci na priv
A do Forussich jak się dopchasz to dobrze będzie, oni mają chyba sporo zamówień. A psa chcesz czy suczkę?

Posted

Psa chcę. Mówisz, że mają taki nabór :o No cóż. A co myślisz o hodowli Se La Vi, bo onie akurat planuja miot na przełomie marca i lutego, to szczeniak byłby akurat maj.

Posted

Nabór maja ale pnoć na suczki więc zadzwoń i się dowiedz, tak będzie nalepiej ;) A Se-la-vi ... no coś słyszałam ale nic nie mogę powiedzieć bo po prostu nie znam. Kiedyś tylko słyszałam, że oni niby każą spisywać umowę że musisz psa wystawiać. Ale pewna nie jestem więc nie chcę plotek rozpuszczać.

Posted

to dość dziwne, no w sumie akurat tego psiaka nie zamierzaliśmy wystawiać, ponieważ ciężko utrzymać długą sierść, ale przecież możemy póki będzie jeszcze mały ;) No jutro będe dzwonić, do tych czterech hodowli. Szkoda tylko, że nigdzie nie ma strony internetwoej tej hodowli pokusa z kociego dworu :roll: Zobaczymy :)
Pozdrawiam i dziękuje za telefon :D

Posted

[b]Martyno[/b], w Katowicach na pewno będę, przecież mam tak bliziutko, no i w końcu poznam też Pokusę :lol: , nie mogę przeżalować że nie zobaczyłam jej kiedy byłam w Poznaniu :( .

Powiem tylko że na wiosnę szykuje się w Kocim Dworku :wink: baaardzo interesujący miot, maltańczyków oczywiście :wink: , ale na razie ciii :lol:

Posted

[b]Hallauren[/b], Pokusa z Kociego Dworu to jeden z piesków z tamtej hodowli a nie sama hodowla. Tu nasz stronę Pokusy jakbyś chciała zobaczyć jej fotki i sukcesy wystawowe [url]http://www.milka.dog.pl/[/url]

[b]Elenko[/b], a w Kocim ponoć inne niespodzianki także ;) Jeszcze nic na 100% nie wiem więc nie będę peplać na zapas ;) No a w Katowicach niezłe spotkanko się szykuje :P

Posted

[b]Lenka[/b], a ja zapomniałam ci mówić jaką masz piekną stronę :angel: Normalnie mnie zatkało, te animacje i w ogóle wszystko. Piękna. Gratuluję! Jakby była księga to juz bym tam się wpiała ;)

Posted

[b]Martynko[/b], dzięki :D, starałam się muszę dorobić jeszcze księgę, no i myślę oczywiście o wymianie linków :lol: ! A i Koci Dworek wnet będzie miał wspaniałą stronkę :wink: !

Nie mogę się już doczekać tego spotkanka w Katowicach, będziesz Nelcię wystawiać?

Posted

[quote name='pumilo']Wczoraj w Nowym Dworze BIS-a szczeniaczkow dostał maltańczyk - JASPER Forussi :laola:[/quote]
No to nieźle im poszło, to juz jest duży sukces.

W Katowicach będziemy, takie mamy plany :P Nelka będzie śmigać po ringu :P Widzę że na pewno dużo osób będzie, a o konkurencji nie wspomnę. Nie ukrywam że tej wystawy to się będę strasznie bała ;)

Posted

[quote name='pumilo']Wczoraj w Nowym Dworze BIS-a szczeniaczkow dostał maltańczyk - JASPER Forussi :laola:[/quote]Serdecznie gratulujemy :ghost_2: :ghost_2: :ghost_2: :ghost_2: :ghost_2: :ghost_2:

Posted

[quote name='Cockerek'][quote name='pumilo']Wczoraj w Nowym Dworze BIS-a szczeniaczkow dostał maltańczyk - JASPER Forussi :laola:[/quote]
No to nieźle im poszło, to juz jest duży sukces.

W Katowicach będziemy, takie mamy plany :P Nelka będzie śmigać po ringu :P Widzę że na pewno dużo osób będzie, a o konkurencji nie wspomnę. Nie ukrywam że tej wystawy to się będę strasznie bała ;)[/quote]
no co ty... nic sie nie bój... a kiedy ta wystawa ma być? bo ja oczywiśnie niedoinformowana jestem...

Posted

Więc, pieska weźmiemy albo z hodowli Forussi, wtedy będą w marcu, ale nie wiadomo przecież czy będą jakieś pieski w miocie. Zarezerwowaliśmy też w hodowli Se La Vi. Suczki są zamówione wszystkie za granicą, a jak piesek będzie t w kwietniu będzie nasz :D W hodowli Pokusa Z Kociego Dworu pieski będą mieli w czerwcu lub lipcu, na razie pani proponowała nam bez rodowodu. Więc hodowla odpadła.
A wiecie do kogo trafił Diabas? Diabasa trafił Do Pana Kuśnierewicza :lol:
Super :) Pozdrawiam 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...