Kassy Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [B]Kama98 [/B]witam na forum,i gratuluje decyzji! Ja dostalam swojego psiaka w prezencie,jest bez rodowodu i pomimo tego ze go bardzo kocham to jednak nie jest to przyjemne uczucie ze w jakims stopniu przyczynilam sie do tego ze pseudohodowca zarobil na tym pieniadze.Tak mnie to boli ze zaczelam pomagac w schronisku,zeby odkupic jakos swoje winy:-( I naprawde cieszy mnie to ze dziewczynom udalo sie ciebie namowic na zmiane decyzji!Mam nadzieje ze znajdziesz swojego wymarzonego pieska:)I przekonuj narzeczonego ze ma byc to maltanczyk:D A co do hodowli to we Wrocławiu faktycznie nie ma, maltanczyka ani jednego nie widzialam,wiec moj Taco czeka na nowego towarzysza zabaw:)
karolayna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [B]kama98 [/B]super ze zaufałas dziewczynom napewno nie bedziesz tego żałowac, ja wprawdzie z wątku shih tzu ale dzisiaj poszperałam po maltankowych hodowlach zajrzyj tu moze są wolne szczeniaki: [URL]http://www.ztkackiej.neostrada.pl/witamy2.html[/URL] [URL]http://www.selavi.pl/menu.htm[/URL] [URL]http://evander.republika.pl/bella.htm[/URL] mozesz tez zajrzec na strone [B]Cocerka [/B]w linkach ma mnóstwo maltankowych hodowli tak samo u [B]AniM[/B] w razie jakich kolwiek wątpliwosci poprostu pytaj dziewczyny są tak wspaniałe ze zawsze pomogą :loveu: ja ostatnio częsciej u Was siedze bo u nas na shih tzu cos sie nikt nie odzywa:shake: tak sie wszyscy do Poznania szykują :evil_lol: czy co??
georgina Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='Malta-GD']hehe, gratuluję [B]georginio:)[/B] Tobie i Shamirkowi:D:D Malusi już wszystkie wypadły(wkońcu Ona ma już rok!) Widzę że nowy bennerek się pojawił, śliczny:) [/quote] Dziekuje- banerek to dzieło kolezanki, ja niestety nie mam oprogramowania, ani umiejetności :) [quote name='Cockerek']No włąśnie zastanawiałam się gdzie się Georginka podziewała :look3: I nie płakuchnaj juz :glaszcze:[/quote] Nie płakuchnam, ale mam poważne problemy. Muszę się jednak trzymać, przeciez juz duża jestem;) [quote name='AnnaM']a co sie stało Geo?? :([/quote] Aniu, przepraszam, ale wolałabym o tym nie pisać. Dziekuję za troskę. [quote name='kama98']Dziękuje Wam wszystkim za rady. z pieska z wielką przykrością dziś zrezygnowałam.... :( Tylko szkoda mi tego pieska, macie jednak racje, że nie wolno napędzać takiego handlu... :( Z narzeczonym zdecydowaliśmy sie na pieska rodowodowego (tylko, że on sie teraz upiera przy westim....). Nawet poprosiliśmy kolege czy mógłby z nami pojechać do Łodzi albo Katowic i sie zgodził :)) Dzwoniłam dziś do hodowli z "kociego dworu" bo na stronie przeczytałm, ze maja suczki na sprzedarz, ale pan powiedził, że nieaktualne.... :( Czy wiecie w jakiej chodowli są suczki na sprzedarz? Jeszcze raz dziekuje za rady, możecie być z siebie dumne że sprowadziłyscie mnie na dobrą droge... :)[/quote] Cieszę się Kamilo, ze podjęłaś taką decyzję, jest na pewno słuszna. Jeśli jednak chcesz suczke, to może by z tym problem, bo aktualnie chyba nigdzie nie ma. A chłopaczka nie chcesz? :cool3: Ja mam i jestem bardzo zadowolona:loveu: :loveu: :loveu:
Nesjanna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 KAMA :klacz::klacz::klacz::cool2::cool2::cool2::happy1::Cool!::Cool!::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:
kama98 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 :) cieszę sie, że tak cudownie to odebrałyście, i cieszę sie, że tak postąpiłam. Ale nie wiem, czy posiedze u Was dłużej bo mój Maciuś zaparł sie jak wół i powiedził, że ma byc westi...:crazyeye: Ehh, ja jednak mysle, że na przyszłośc maltańczyk i dzieci będzie lepszym rozwiązaniem.... ale musze brać jego zdanie pod uwage.
karolayna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 musisz brac pod uwage ze westi to terrier i napewno będzie potrzebował dużo więcej ruchu niz maltanczyk :)
invictus hilaritas Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 kama dzielna dziewczyna jestes :) warto poczekac- mowie ci :)
agara Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Karolyna!!! nIE, NIE, maltany potrzebują dużo ruchu, napewno westie nie mniej..... różnią sie tym, że westie potrzebyja ruchu ' z kimś' a maltany jak je wypuścisz do ogrodu czy coś to same sie sobą tak zajmą, ze sie zmeczą:D Nie mówie... że potem wrócą czyste. Bardzo się cieszę, z jednak zmieniłaś zdanie:) Zobacz może w Sarmacjii(moja Malta ztamtąd jest) jak chcesz podam wiecej info na PW albo poszukaj na stronie.:) POzdrawiam Ciebie, a narzeczonego namów na zmianę i powiedz, że w końcu westie są takie popularne...:D no poza tym, maltany mają fajneijszą sierść, są mniejsze i lżejsze:D
invictus hilaritas Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Aniu ale w forussi ceny sa bardzooo wysoookieee !!!
AnnaM Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Kama... :multi: napewno serce cie boli bo już mialabyś tego małego tuptusia przy sobie... ale to najlepsza rzecz jaką mogłas zrobić :) cieszę sie z Twojej decyzji... Martyna ma racje... dzieki takim osobom jak ty wiemy ze nasze wypociny nie ida na marne... :) teraz musisz znaleśc fajnego pieseczka... chcesz sunie czy pieska? w hodowli "z kociego dworu" nie ma już dostępnych maluszków... ale chyba sa jeszcze w "z tkackiej" zobacz... może spodoba ci sie to skojarzenie... i tam znajdziesz szkrabka dla siebie... :razz: no... i jesli zalezy ci na piesku "na kolanka" (z rodowodem rzecz jasna) to inna sprawa, ale jesli na wystawy, to wiem ze forumki radza dobrze sie rozejrzeć... aaaa... przypomnialo mi sie... nie wiem czy dobrze kojarze, ale chyba w hodowli Forussi jest pieseczek... zerknij na ich strone... [quote name='georgina'] Aniu, przepraszam, ale wolałabym o tym nie pisać. Dziekuję za troskę. [/quote] jasne... ale 3 maj sie... i pamiętaj ze my tu zawsze jesteśmy... ;) jakby co :razz:
georgina Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 [quote name='AnnaM'] aaaa... przypomnialo mi sie... nie wiem czy dobrze kojarze, ale chyba w hodowli Forussi jest pieseczek... zerknij na ich strone...[/quote] Piesek na stronie Forusińskich to pieseczek z Secret of Glory- synek Ballady, ale on ma już pół roku, cena tak wysoka, ze nie ma chętnych, choc psiaczek śliczny:cool3: [quote name='AnnaM']jasne... ale 3 maj sie... i pamiętaj ze my tu zawsze jesteśmy... ;) jakby co :razz:[/quote] dziękuje Aniu
AnnaM Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 [quote name='georgina']Piesek na stronie Forusińskich to pieseczek z Secret of Glory- synek Ballady, ale on ma już pół roku, cena tak wysoka, ze nie ma chętnych, choc psiaczek śliczny:cool3: [/quote] aaa... :cool3: rozumiem... no... on jest mniej wiecej... (ciutkę młodszy) w wieku Judki...
Cockerek Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 A jeszcze w sierpniu rodziły się szczeniaczki w hodowli Dąbolo - nic o nich nie wiem, tylko info jest na stronie [URL]http://dabolo.republika.pl/[/URL] Kama, przejrzyj tez portale ogłoszeniowe, czasem ogłaszaja się tam hodowle które nie maja swoich stron, a akurat maja szczeniaki. Ja kiedyś też myślałam o westim. Bardzo chciałam, podobały mi się te ich zawadiackie pyszczki i takie szelmowskie spojrzenie :evil_lol: ale jednak zniechęciło mnie to, że jednak to terrier, no i pielęgnacja, a konkretnie trymowanie. Ja mam spaniela w domu i wiem co znaczy taka pielęgnacja. jednym może pasuje, mnie akurat nie bardzo.
Cockerek Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Sama z ciekawości co tam w trawie piszczy pobuszowałam na tych portalach... buuuuu :-( maltańczyków się mnoży i mnoży, a wszystko bez papierów, coraz więcej takich ogłoszeń :-( :-( Ale za to znalazłam ogłoszenie, co prawda z zeszłego roku, ale jedna hodowla miała do sprzedania pieska z rodowodem za 1000zł!! (przynajmniej tak podali) Kto szuka, ten znajdzie :cool3:
AnnaM Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 [quote name='Cockerek']A jeszcze w sierpniu rodziły się szczeniaczki w hodowli Dąbolo - nic o nich nie wiem, tylko info jest na stronie [URL]http://dabolo.republika.pl/[/URL] [/quote] kiedyś myslałam o suni z Dąbolo.. ale ich suczka nie zaszła w ciąże i nie mają teraz szczeniaków (mimo informacji na stronie)
Nesjanna Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 [quote name='AnnaM']kiedyś myslałam o suni z Dąbolo.. ale ich suczka nie zaszła w ciąże i nie mają teraz szczeniaków (mimo informacji na stronie)[/quote] n to się chyba zdublowałyśmy bo ja zamawiałam od nich suczkę - ale włąśnie suńka nie zaszła w ciążę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Nesjanna Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 kama - hodowczyni od której mam Amiśkę - ma szczenięta - w tej chwili są jeszcze 3 pieski - poz 7 Pani Lidka z Poznania i proszę telefony rodowodowe szczenięta maltańczyki: [COLOR=#666666][B] maltańczyk [/B] 1. (0-33 ) 861 52 39, 0 692 816 409 2. (0-58 ) 345 57 87 3. (0-58 ) 305 45 31 4. (0-55 ) 272 37 84 5. (0-44 ) 632 41 68, 0 501 618 519 6. 0 606 228 479 7. 0 691 964 812 8. (0-32 ) 285 77 12 9. 0 503 108 688[/COLOR]
AnnaM Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 [quote name='Nesjanka']n to się chyba zdublowałyśmy bo ja zamawiałam os nich suczkę - ale włąśnie suńka nie zaszła w ciążę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] taak?:crazyeye:
Cockerek Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 EE Nesjanka, to chyba Sarabella będzie miała od nich dziewczynkę :cool3:
georgina Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 [quote name='Nesjanka']kama - hodowczyni od której mam Amiśkę - ma szczenięta - w tej chwili są jeszcze 3 pieski - poz 7 Pani Lidka i proszę telefony rodowodowe szczenięta maltańczyki: [COLOR=#666666][B]maltańczyk[/B][/COLOR] [COLOR=#666666]1. (0-33 ) 861 52 39, 0 692 816 409[/COLOR] [COLOR=#666666]2. (0-58 ) 345 57 87[/COLOR] [COLOR=#666666]3. (0-58 ) 305 45 31[/COLOR] [COLOR=#666666]4. (0-55 ) 272 37 84[/COLOR] [COLOR=#666666]5. (0-44 ) 632 41 68, 0 501 618 519[/COLOR] [COLOR=#666666]6. 0 606 228 479[/COLOR] [COLOR=#666666]7. 0 691 964 812[/COLOR] [COLOR=#666666]8. (0-32 ) 285 77 12[/COLOR] [COLOR=#666666]9. 0 503 108 688[/COLOR][/quote] Ja już podałam Kamie nr do hodowli z ktorej masz Amiskę :)
sarabella Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 A z lepszych wieści.......dziś Shamirek:loveu: zgubił 1 kła podczas walki z nogawką mojej córki:evil_lol: ...zostały "tylko" 3:cool1: , mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie rwać u weta.[/quote] Super Geo może jednak nie będziesz musiała wyrywać tych kiełków:shake: a jak tam kanaliki -przepchane no i jajeczko znalazło się.wycałuj ode mnie shamirka ,a banerek świetny jak tak dalej pójdzie to zabraknie opcji dla mnie. Mam nadzieję ,że szybko poradzisz sobie z problemami,ja też mam wielkiego dooooooła ,ale jakoś radzę i pomału wychodzę na prostą. Kama daj znać o swojej decyzji :loveu:
Nesjanna Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 a ja pracuję nad nową stroną hodowli - będzie słoneczno-motylkowo-kwiatowa :cool3:
kama98 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Oj dziś jestem po bardzo długich zakupach w ikea.... kupiliśmy mebelki, żeby jak przybędzie do nas piesek, miał piękny domek :) Sama nie wiem, która rase wybrać. Obawiam sie brać terrierka, żeby później nie było z nim kłopotów jak urodza sie dzieci. Pozatym zastanawiam sie czy westy linieją? Dziewczyny, a czy jak będe zostawiać maltańczyka na około 5 godzin samego to będzie bardzo cierpiał? Czasem mam więcej zajęć na uczelni i musiałby pobyć sam, zastanawiam sie jak to zniesie? A i powiedzcie mi co sądzoicie o tych pieskach "Z Tkackiej"? Czy to dobra skojażenie? Chciałbym przedewszystkim pieska do kochania, ale nie chce zamykać sobie drogi do wystaw :) Pozdrawiam :)
AnnaM Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 [quote name='Nesjanka']a ja pracuję nad nową stroną hodowli - będzie słoneczno-motylkowo-kwiatowa :cool3:[/quote] motylkowo?? :razz::cool3: [quote name='kama98']nie chce zamykać sobie drogi do wystaw :) [/quote] skąd znam te słowa :razz:
agara Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Maltany nie mają problemów z zostawaniem samym, no bynajmniej nie większych od innych psów- choć jak wiesz zadna rasa niepowinna zostawać sama:D westie chyba linieją... ale nie wiem. Wiem, ze dla dziecka, które sie jeszcze nie urodziło bezpieczniejszy jest maltan, bo dziecko mozę dostać uczulenia na sierść, i co wtedy? westeigo trzeba będzie oddać, a maltany mają włos, nie sierść nie uczulają- napewno mój brat jest strasznym alergikiem, prawie na wszystko. mamy maltana od roku i nic mu nie jest (ma duszności jak jakiś alergen mu w nos wpadnie) to chyba dobry argument na lubego:D A jest prawdziwy, to najważniejsze
Recommended Posts