Pegaza Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Balbina12']Biedna czelesi...Skąt ma pchłe???:razz:[/quote] jeny ale masz pytania:razz: z dworu, z klatki schodowej -piwnicy z roznych miejsc gdzie pchly bytują..np na mijającym ją psie mogla przeskoczyc:razz: zdarza sie poprostu to nic strasznego:razz: co do plackow nie umiem Ci powiedziec co to moze byc... a odzywke ja kiedys kupilam u weta tylko zapomnialam nazwy tania nie byla tyle ze mojemu psu nie smakowala i byly problemy z podaniem jej wiec zaniechalam tego..a w zoologicznym tez sa rozne np biotyna w proszku lub tabletkach... a tak wogle to pozdrawiamy:p Quote
laurin Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 cześć :multi: Ja też nie wiem od czego włoski wypadają:shake: A byłaś u Weta??? Quote
Marzena* Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Witamy malutką Czelsi i jej Panią :loveu:. Te placki zrobiły jej się przed czy po podaniu preparatu na pchły :???:??? Ja byłam dziś z Viky u weta bo dostała uczulenia ( bardzo się drapała,a na brzuszku zrobiły jej się czerwone plamy :-(). Podejrzewałam, że to reakcja na adventix (na pchły) ale wet powiedział, że raczej nie, bo wówczas by zrobił się przerzedzony placek w miejscu gdzie zostały wylane kropelki a na szczęście nic takiego się nie dzieje. Sugerował reakcje alergiczną na szampon lub odżywkę. Nie jest to wykluczone bo właśnie "testowałam" nowe kosmetyki. Viky dostała zastrzyk i jest lepiej. Może Czelsi też ma jakąś alergie kontaktową, musisz pomyśleć co ją mogło uczulić. Jeśli chodzi o preparaty wspomagające wzrost włosów to pare dni temu natknęłam się na ten temat tu na dogo, zdaje się że w wątku o pielęgnacji. Niestety nie pamiętam szczegółów :niewiem::shake: Trzymamy kciuki za szybką poprawę :thumbs: Pozdrawiamy :calus: Quote
Pegaza Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 ja poszukalam jest cos takiego np:p [URL="http://www.sklep.videozoo.pl/product_info.php?products_id=1452&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-09&utm_content=1452"]Sklep Zoologiczny VIDEOZOO: OMEGAN Preparat dla psów i kotów do poprawy sierści i skóry 250ml[/URL] Quote
Yoko2009 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 pozdrawiamy porannie i zyczymy zdrówka:) Quote
Doti1986 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Witamy śliczną Czelsunię:loveu::loveu::loveu: Quote
Juustii Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 ajj Chelsea jest cudowna, ślicznotka po prostu :lol::loveu: pozdrawiamy Quote
*Jot* Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Witamy ślicznotkę!!! Pozdrawiamy :multi: Quote
sisulka Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='pycia']Słuchajcie Czelsi zrobiły się takie place(jakby łysiała) na pleckach przy ogonie:( Zobaczyłam,że ma pchłę i kupiłam jej dzisiaj kropelki na pchły i w zoologicznym pani powiedziała,że mogę jej kupić też preparat czy odżywkę na coś takiego i na wspomaganie wzrostu i piękne włoski...nie znam się za bardzo na tym,ale w tym zoologicznym akurat nie było nic takiego specjalnego i może wy wiecie czy jest jakis preparat,czy coś np.na jakies stronie na te włoski???mam nadzieje,ze te place to od pcheł[/quote] zdjęcia bardzo ładne:loveu: a co do problemów z pieskiem to juz sie kiedyś z tym zetknełam---czelesia ma uczulenie na pchły:lol: Quote
eve86 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Pozdrawiamy i zyczymy Chelsea duuzo zdrówka... Fotki śliczniutkie :lol: Quote
ewa2909 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Wpadliśmy się przywitać:multi:Ja osobiście do tej pory nie miałam problemów z pchełkami.Ale ja swoje na kleszcze co miesiąć zakrapiam więc i na pczełki jesteśmy zabezpieczeni:razz:. Radziła bym iść do weta,bo niekoniecznie musi to być od pchełki:shake: Quote
Princess_York Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 chelsea boska :loveu: a placami się nie martw ja ci nie powiem o co chodzi bo ja tak nie miałam ale kiedyś wilka miałam i też takie łyse na ''tylku'' było i takim pudrem smarować codziennie było trzeba i się zagoiło nie wiem jaka nazwa pudru bo miałam z 7 lat :eviltong: Quote
iwa63 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Witamy Czelsunie i jej pańcię;) To niezbyt dobra wiadomość z tymi pchełkami a z Czelsunią koniecznie idź do veta Pozdrawiamy :shake: Quote
pycia Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 [quote name='sisulka']zdjęcia bardzo ładne:loveu: a co do problemów z pieskiem to juz sie kiedyś z tym zetknełam---czelesia ma uczulenie na pchły:lol:[/QUOTE] Witamy wieczorkiem:)Cieszy mnie,że fotki się podobają:) Też tak myślę,że to od pchełek bo w tym miejscu się drapała a jak ją wziełam na kolanka ,wtedy tą pchłe zobaczyłam:(Mam nadzieję,że te kropelki to pomogą i się Czelsunia pozbędzie pchełek(niewiem ile ma bo w tych kołtunkach czarnych).Do weta i tak pujde, bo Czelsunia będzie miec szczepienie na wścieklizne i zobacze co powie na to;)Pozdrawiamy wszystkich! Quote
sara211 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Witam Pyciu i Chelsea !!!! :loveu::loveu::loveu: Te placki , które jej powychodziły najczęściej są spowodowane uczuleniem na jad pchli. Mam drugiego pieska i jemu już kilka razy takie coś się pojawiało. Trzeba iść do weterynarza po jakiś dobry środek przeciwpchelny i coś na odczulenie. Pozdrawiamy !!!! Quote
Marzena* Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='ewa2909']Wpadliśmy się przywitać:multi:Ja osobiście do tej pory nie miałam problemów z pchełkami.Ale ja swoje na kleszcze co miesiąć zakrapiam więc i na pczełki jesteśmy zabezpieczeni:razz:. Radziła bym iść do weta,bo niekoniecznie musi to być od pchełki:shake:[/quote] Witamy ślicznotkę, fakt uczulenie może być od wszystkiego :shake:. Ja właśnie dziś odkryłam, że Viky nie jest uczulona na nowe kosmetyki, ale na mięso z indyka i biały ser :crazyeye:, które zaczęłam jej dodawać do karmy bo całkiem straciła apetyt. To było dla mnie zaskoczenie - pies uczulony na mięso :crazyeye::crazyeye::crazyeye:! Quote
Nati28 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witamy slonecznie z samego rana :loveu: Quote
Juustii Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Ślicznie witamy w ten słoneczny poranek :D i presyłamy buziaki :kiss_2: Quote
***Paulina*** Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witamy:bye: Trzymamy kciuki żebyście się pozbyły tych pcheł:kciuki: Quote
Doti1986 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 I jak tam nasza śliczna Czelsunia się czuje?? Quote
Yoko2009 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witamy wieczornie i zapraszamy na foteczki:) Quote
Marzena* Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witamy Śliczną Czelsi i jej Panią :loveu:. Jak walka z pchełkami ? Wygrana mam nadzieję :evil_lol: Quote
pycia Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Witamy wszystkich wieczorkiem:)Chelsea ma się dobrze,jak narazie pchełek nie dostrzegam;) Quote
Recommended Posts