pasiasta Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Nie wiem,moze wy wspomozecie choc minimalna rada..moj 10 letni pies okolo tygodnia temu z radosci ,ze idzie na spacer skoczyl tak feralnie z lozka,ze zaczal utykac na tylnia prawa lape ( 3 tygodnie wczesniej byl problem z ta sama lapa,tyle ze pojawilo sie to po wygibasach w kaftaniku pooperacyjnym,dostala Metacan czy jakos tak i po 2 h wszystko powrocilo do normy). weterynarka X dawala jej przez 4 dni ten sam lek co wczesniej,jednak rezultatu do tej pory brak. W miedzyczasie bylam u innej wet. Y,ktora zalecila zdjecie stawu biodrowego i kolanowego. Pani radiolog,ktora zdjecia wykonywala ,powiedziala ze wszystko jest ok i jedyne ,co nasuwa sie do glowy to powiekszony wezel chlonny. To samo zdjecie pokazalam wet. X,do ktorej chodzilam na zastrzyki i ona rowniez nic nie zauwazyla.Poniewaz to byly tylko takie konsultacje wczoraj pojechalam z tymi zdjeciami do Y i tam pani dr powiedziala ze to jakas minimalna dysplazja,albo jakis reumatyzm,ale przekonana nie byla.Dzis znowu tam pojechalam z psem i diagnoza jest podtrzymana,ze to dalej jakas minimalna dysplazja i jakies slabe kosci w kregoslupie czy cos. Zalecila laseroterapie na kregoslup,dala jakis steryd i kazala mi dawac srodek przeciwbolowy jak ja bedzie bolec. Poszlam wiec dzis z tymi zdjeciami do wet. Z ,ktory nie byl przekonany do teorii minimalnej dysplazji i zaledcil wizyte u dr Sterny,ktory jest na urlopie i musze czekac,bo juz nie chce tego biednego psa tarmosic wciaz po klinikach. Czy ktos z was mial taka sytuacje,ze zdjecie stawu kolanowego bylo super (tu nie bylo watpliwosci) a glowki kosci w stawie biodrowym wygladalyby prawidlowo gdyby nie takie sporadyczne, baaardzo delikatne i niewyrazne splaszczenia na ich koturach,na ktore zwrocila uwage tylko jedna lekarka?? (stad ta teoria minidysplazji) Nie oczekuje diagnozy ani leczenia internetowego :),ale moze ktos z was sie z tym spotkal ,macie jakies podejrzenia?? Mam wrazenie,ze lekarze (nie majacy opinii konowalow nota bene) nie moga tego zdiagnozowac i tak latam po tej Wwie z tym psem kulejacym i jestem juz wyczerpana psychicznie :( Dodam,ze ona wczesniej nie miala problemu z chodzeniem. Teraz kuleje i ma problem z siadaniem do tego stopnia,ze... w ogole nie siada..tylko jak juz kladzie sie. Quote
pasiasta Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 sprawe juz wyjasnilam,wiec napisze,bo moze (odpukac) ktos bedzie mial podobny problem z pieskiem. otoz,to kregoslup! ci wszyscy weterynarze nie zalecili rtg kregoslupa ! piesek nadal ma laserek kontynuowac i dostaje zastrzyki. moja rada,wiec jest taka: lepiej najpierw zrobic zdjecie kregoslupa przy takim dziwnym czyms,bo moze wystarczy a zaoszczedzi sie zwierzatku narkozy podawanej do zdjecia stawu biodrowego i kolanowego. Quote
Recommended Posts