Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,
mam pytanko, nasza sunia (niespełna 8 miesięcy) od jakiegoś miesiąca zaczęła się intensywnie ślinić... Glut szmatki w każdym odzieniu i każdym pokoju są nieodzowne. :wink:
Zastanawiam się, czy to wpływ temperatury na zewnątrz czy też zmiany karmy z ARIONA na ACANE??
Może ktoś z Was miał/ma podobny problem?

Posted

mam kilka pomysłów:
a) sunia dorasta i jej węch się rozwija czego efektem jest większe ślinienie się (koncepcja weterynarza)
b) kiedy rośnie główka rosną również fafle - i ślinianki zaczynają być na wierzchu :) (obserwacja własna)
c) trzeci wariant to chore gardło - czego absolutnie nie życzę - ale wtedy również zwiększa się ilość śliny na ścianach :D

U nas w wieku 8-u miesięcy szmatki również gościły w każdym możliwym miejscu teraz (12 miesięcy) jest znacznie lepiej. Może u Was to również przejściowe.

Posted

Coś w tym jest co mówi kasiaak.

Moja bassecica przez 11 lat glutowała. To było takie - hlusssttt.

Szczęśliwie kupiłam gończego polskiego (szczęście bezglutowe nie trwało długo :evilbat: )

No, będzie miał 8 miesiecy zaraz i od pewnego czasu robi krótkie - hlust.

I szmatki w kieszeniach :-? .

Posted

Mój Molek pyszczydło ma suchutkie,ale za to Gajka slini sie za dwoje,nie wiem na czym to polega napewno sa sytuacje kiedy slini sie bardziej!!!! :)