Mazek Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Witajcie, mam pytanko, nasza sunia (niespełna 8 miesięcy) od jakiegoś miesiąca zaczęła się intensywnie ślinić... Glut szmatki w każdym odzieniu i każdym pokoju są nieodzowne. :wink: Zastanawiam się, czy to wpływ temperatury na zewnątrz czy też zmiany karmy z ARIONA na ACANE?? Może ktoś z Was miał/ma podobny problem? Quote
kasiaak Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 mam kilka pomysłów: a) sunia dorasta i jej węch się rozwija czego efektem jest większe ślinienie się (koncepcja weterynarza) b) kiedy rośnie główka rosną również fafle - i ślinianki zaczynają być na wierzchu :) (obserwacja własna) c) trzeci wariant to chore gardło - czego absolutnie nie życzę - ale wtedy również zwiększa się ilość śliny na ścianach :D U nas w wieku 8-u miesięcy szmatki również gościły w każdym możliwym miejscu teraz (12 miesięcy) jest znacznie lepiej. Może u Was to również przejściowe. Quote
musia Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 Coś w tym jest co mówi kasiaak. Moja bassecica przez 11 lat glutowała. To było takie - hlusssttt. Szczęśliwie kupiłam gończego polskiego (szczęście bezglutowe nie trwało długo :evilbat: ) No, będzie miał 8 miesiecy zaraz i od pewnego czasu robi krótkie - hlust. I szmatki w kieszeniach :-? . Quote
Insomnia Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 a moja dożyca ma duże fafelki i prawie w ogóle sie nie slini echh moze to nie dog? ;-) ma rok. Quote
ASICA Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 Mój Molek pyszczydło ma suchutkie,ale za to Gajka slini sie za dwoje,nie wiem na czym to polega napewno sa sytuacje kiedy slini sie bardziej!!!! :) Quote
Recommended Posts