franc_monika Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 no wiec zaczne od poczatku jest taka sprawa...mieszkam w poznaniu kolo jeziora maltanskiego i tam jest duzo lasow , stoi w nim stara chata i tak jest pie(wlasciwie suka) i ona jest strasznie zaniedbana wychudzona i wogole...jak tylko przechodze tamteduy z moja norka to zawsze do miej zagladam a ona sie na nas rzuca..ma taka linke ktora jest przywiazana do 2 drzew a na niej jeszcze jedna linka i ma taki maly wybieg, nie ma wody a o jedzeniu juz nie wspomne...chcialam tylko zapytac czy wlasciciel moze tak traktowac tego psa? bo jest mi suni strasznie zal.! dzisiaj do niej wpadlam dalam kielbase i powiem ze sa postepy bo zjadla mi z REKI ... kiedys uratowalam z tamdad 2 shar peie, blakaly sie po lesie...wiem ze byly z tamtad... poradzcie mi czy jest szansa zeby uratowac tego psa?? wiem ze wiele psow z tamtad ginie...umiera a nie chciala bym zeby ten tez tak skonczyl.. Quote
Dalma&Maja Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 [quote]chcialam tylko zapytac czy wlasciciel moze tak traktowac tego psa?[/quote] Też mi pytanie! Takie traktowanie zwierzęcia jest [b]karygodne[/b]. :roll: :evil: Ja radziłabym zadzwonić do TOZu i poinformować o tym co się w tym domu dzieje... Pisz czy sprawa się posuwa do przodu i czy coś udało Ci się zdziałać :) EDIT Kontakt do oddziału TOZu w Poznaniu: :D 60-166 Poznań ul. Grunwaldzka 250 tel. 0-61 868-92-33 Quote
Daisunia Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Jak tak można ....... okrucienstwo .............. :( brak słow .... a czy ta stara chata jest OPUSZCZONA ? Quote
Marta.. Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Tak.. powinnaś jak najszybciej to zgłosić, że psiak jest ta strasznie traktowany :roll: . [quote]a czy ta stara chata jest OPUSZCZONA ?[/quote] Bo może ktoś go tam przywiązał i zostawił na pstwe losu :roll: :( Quote
mazika Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Zgadzam się z wami trzeba o tym jak najszybciej donieść, ta psinka nie może dłużej cierpieć. Cholera nie znosze takich ludz :evil: :evil: :evil: Poprostu ich wybić w pień albo też tak przywiązać. Quote
Tora Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Co ten Poznań taki nieprzyjazny dla psów? :( Koniecznie zadzwoń do TOZu, może jeszcze do schroniska? W schronisku chociaż jedzenie jest iwoda.. Quote
Dalma&Maja Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Mam jeszcze jedno pytanie. :) Nazwa tematu to ''Mastino neapolitano''. Czy to znaczy, że ta biedna suka, o której piszesz jest tej rasy albo ją przypomina? Quote
franc_monika Posted March 29, 2005 Author Posted March 29, 2005 no wiec wiecie co bylam dzisiaj z nia na spacerze!!! udalo mi sie do niej podejsc i poglaskac odczepialm ja od linki i poszlam na spacer znaczy sie do domu;) nakarmilam ja dalam wody i odprowadzialm...a i jeszcze jedno bylo takie miejsce do ktorego nie pozwolila mi na poczatku dojsc i jak ja odprowadzalam to zobaczylam 10 kg worek karmy i wode...wiec co do wody i jedzienia pomylilam sie...to jest rasowa suczka(mam jej foty dzisiaj zrobilam)...postaram sie tam wpasc jak bedzie wlasciciel i porozmawiam z nim powiem ze ja moge karmic psa wyprowadzac na spacer...moze da sie cos zrobic...jeszt strasznie wychudzona... Quote
Dalma&Maja Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Monika, pokaż fotki suni :) Jeśli właściciel nie chce się nią zajmować, bo nie ma albo czasu albo ochoty albo ma jeszcze inne ku temu powody (swoją drogą-jeśli nie chce się opiekować psem to po co go brał :roll: ) to mogłabyś mu zaproponować, że mu pomożesz się nią opiekować (jeśli oczywiście masz do tego chęci :) ), a docelowo możesz postarać się poszukać dla niej domu, u miłośnika rasy, osoby, który może suczce zaoferować miłość i dobrą opiekę, a także ma wystarczającą wiedzę o rasie (jeśli by się ktoś taki znalazł...) :D Quote
franc_monika Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 kurcze nie wiem jak to zrobic ale zdjecia moge wyslac na maila...a sunia ejst naprawde sliczna!! tylko strasznie agresywna ale dla zwierzat dla ludzi nie...[/url] Quote
aga1215 Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 [quote name='franc_monika']no wiec zaczne od poczatku jest taka sprawa...mieszkam w poznaniu kolo jeziora maltanskiego i tam jest duzo lasow , stoi w nim stara chata i tak jest pie(wlasciwie suka) i ona jest strasznie zaniedbana wychudzona i wogole...jak tylko przechodze tamteduy z moja norka to zawsze do miej zagladam a ona sie na nas rzuca..ma taka linke ktora jest przywiazana do 2 drzew a na niej jeszcze jedna linka i ma taki maly wybieg, nie ma wody a o jedzeniu juz nie wspomne...chcialam tylko zapytac czy wlasciciel moze tak traktowac tego psa? bo jest mi suni strasznie zal.! dzisiaj do niej wpadlam dalam kielbase i powiem ze sa postepy bo zjadla mi z REKI ... kiedys uratowalam z tamdad 2 shar peie, blakaly sie po lesie...wiem ze byly z tamtad... [/quote] spróbuj może zastosować ta sama metodę, co poprzednio... Quote
franc_monika Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 szukam juz dla niej domku :) tylko chce zeby trafila w jakies dobre rece a nie w jeszcze gorsze(o ile to mozliwe :roll: )[/img] Quote
mazika Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Jak chcesz to prześlij franc_monika fotki tej suni na mojego maila [email][email protected][/email] to ja postaram się je tu umieścić. pozdrowionka Quote
Dalma&Maja Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ja też bym mogła pomóc w umieszczeniu, ale Marzenka się pierwsza zgłosiła to ona Ci pomoże. :D Monika, rozmawiałaś z właścicielem? Quote
Marta.. Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ico ?? i co ?? i co ?? Kiedy będą fotki :D ?? Quote
mazika Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Na razie nie dostałam odpowiedzi od franc_monika więc na razie nie bedzie :( ale może niedługo ;) Quote
Marta.. Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Pozostaje nam tylko cierpliwe czekanie :D . Quote
franc_monika Posted April 1, 2005 Author Posted April 1, 2005 nie dostalas fotek?? a wyslalam:/ a z wlascicielem jeszce nie rozmawialam bo nie moge go zastac:/ Quote
mazika Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 franc_monika a po angel zrobiłaś taką kreske na dole angel_ a dopiero potem back?? całość [email][email protected][/email] bo ich nie mam :( Quote
franc_monika Posted April 1, 2005 Author Posted April 1, 2005 no zrobilam :( i sporobuje jeszcze raz... Quote
franc_monika Posted April 1, 2005 Author Posted April 1, 2005 teraz wyslalam jeszcze raz...mam nadzieje ze doszla Quote
mazika Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 A to fotki suńki: [img]http://img153.exs.cx/my.php?loc=img153&image=chuda7sx.png[/img] [img]http://img153.exs.cx/my.php?loc=img153&image=kiebasa9zh.png[/img] [img]http://img153.exs.cx/my.php?loc=img153&image=mastino5mj.png[/img] [img]http://img153.exs.cx/my.php?loc=img153&image=szczeka5ua.png[/img] Quote
mazika Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Kurcze nie chcą się wysłać, nie wiem dlaczego :( Quote
mazika Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Prubowałam je wysłać i nic jak mam to zrobić bo przez inne stronki nie moge?? :( prubowaŁam przez imageschack ale nic :( Jak mozna jeszcze inaczej?? Albo franc_monika sprubuj komus innemu, sorka ze zawiodlam :( staralam sie :( Quote
Recommended Posts