bursztynki Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 :mad:normalnie brak słów na takiego.......:mad:
rodzice Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Moja 9 letnia suka miala cieczki co 4 miesiace i po prostu zamęczala kryciem inne suczki - dostawala seksualnego amoku . teraz po kastracji jeździ po suczkach które maja cieczkę , ale juz nie tak jak wtedy kiedy sama miała cieczkę . Mam teraz niestety inny problem - suka dostała amoku na zarcie - żre swoje , nie swoje , nasze , kocie , znalezione w lesie , ukradzione , po prostu wszystko co nadaje sie do zjedzenia . Rozrywa worki ze smieciami itp . Waży już sporo ponad normę pomimo ,ze jest n a jedzonku odtluszczonym . nie wiem czy wszystkie suki tak reaguja ale niestety jest to rzecz z ktora trzeba sie liczyc po kastracji .
bursztynki Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 :placz:koszmar ,no ale niestety po sterylizacji suczki różnie reagują.:shake:
ewa5000 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 No iniestety moi drodzy nie udało mi się utrzymać długich włosów u Bafika. Ostatnio kołtuny pojawiały się od skóry i to tak intensywnie, że byłam bezradna. Dziś byliśmy u fryzjera i Bafik jest ogolony maszynką a na łapkach główce i ogonie ma dłuższe. Co się okazało,że teraz kiedy widać skórę dokładnie od razu można stwierdzić że jest bardzo przesuszona w niektórych miejscach się łuszczy. Lekarz mówi,że skóra jest bardzo sucha i wrażliwa i że lepiej golić ten tułów na krótko maszynką to pozwoli na dobre nawilżanie skóry środkami. Powiedzieli również ze o długich włosach to mogę raczej zapomnieć, jeśli chce żeby piesek był zdrowy i dobrze się czuł i nie cierpiał przy czesaniu. No a ja przecież chce żeby on był zdrowy i nie cierpiał, więc się zgadzam na wszystko :):):) Względy estetyczne-no trudno przecierpimy ;););) wkleję zdjęcie jak naładuje aparat. Pozdrawiam Ewa
Hawanka Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [quote name='ewa5000']No iniestety moi drodzy nie udało mi się utrzymać długich włosów u Bafika. Ostatnio kołtuny pojawiały się od skóry i to tak intensywnie, że byłam bezradna. Dziś byliśmy u fryzjera i Bafik jest ogolony maszynką a na łapkach główce i ogonie ma dłuższe. Co się okazało,że teraz kiedy widać skórę dokładnie od razu można stwierdzić że jest bardzo przesuszona w niektórych miejscach się łuszczy. Lekarz mówi,że skóra jest bardzo sucha i wrażliwa i że lepiej golić ten tułów na krótko maszynką to pozwoli na dobre nawilżanie skóry środkami. Powiedzieli również ze o długich włosach to mogę raczej zapomnieć, jeśli chce żeby piesek był zdrowy i dobrze się czuł i nie cierpiał przy czesaniu. No a ja przecież chce żeby on był zdrowy i nie cierpiał, więc się zgadzam na wszystko :):):) Względy estetyczne-no trudno przecierpimy ;););) wkleję zdjęcie jak naładuje aparat. Pozdrawiam Ewa[/quote] Chetnie zobaczyłam bym Bafika ściętego bo Ja swojego Faficzka też niestety musze ściąć i niestety nie wiem jak a umówiona jestem juz do fryzjera na 18 kwietnią:razz::razz::razz: I niestety coś pusto na forum o Hawanczykach:shake::shake::shake::shake: Szkoda......
Sabina02 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Ja tu czasem zagladam, ale najczesciej przebywam na dogo w dziale "Psy w potrzebie". Tak mi zal tych schroniskowych bid... :shake: Przygarnelabym sobie jakas sunie ze schroniska, ale moj TZ absolutnie sie nie zgadza na trzeciego psa...:-(
Recommended Posts