Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj na stronie schroniska w "Dziś trafiłem" znalazłam takie coś:
rasa: mieszaniec
charakter i opis:
Sunia trafiła do naszego Schroniska 21.07.2009, została znaleziona w Parku Żeromskiego i do nas doprowadzona, jest agresywana. (:placz::placz::placz::placz:)

Takie maleństwo.... jutro jadę sprawdzić czy jest agresywna naprawdę, to straszne, że ma już taka przypięta łatkę, przecież ona stamtąd nie wyjdzie szybko :placz: Może nie jest tak źle, może tylko szczekała, a oni od razy "agresywna"

Oto zdjęcie, prawda, że piękna, puchata kulka?

Posted

Tym bardziej, ze takie maleńkie istoty za całą swoją obronę mają "agresywność' - pokazywanie ząbków, szczekanie i warczenie :cool1:

Posted

Suczka wcale nie jest agresywna, siedzi w kącie tylko szczeka. nie podeszłą, bo pod kratą naprawdę agresywny jamnik. a przynajmniej skutecznie utrudniający pogłaskanie psów, bo prawie mnie ugryzł :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A oto zdjęcia ślicznotki;

• 2 weeks later...
Posted

Oni nie dali jej 2 tygodni, tylko ona odbyła obowiązkową kwarantannę. Pies musi odbyć ją, nie robią łaski i nie kierują się dobrym sercem trzymając psa przez 14 dni od znalezienia.

Kurczę, nie było mnie, nie wiedziałam i teraz patrzę, a jej już nie ma :placz::placz: Jezuu, gdybym wiedziała to pewnie byśmy ją z TOZ wzięli do nas :-(:-( Dlaczego akurat teraz nie miałam czasu i miałam własne problemy :placz: Tak mi z tym źle...

Posted

Sebriel napisał(a):
Oni nie dali jej 2 tygodni, tylko ona odbyła obowiązkową kwarantannę. Pies musi odbyć ją, nie robią łaski i nie kierują się dobrym sercem trzymając psa przez 14 dni od znalezienia.

Kurczę, nie było mnie, nie wiedziałam i teraz patrzę, a jej już nie ma :placz::placz: Jezuu, gdybym wiedziała to pewnie byśmy ją z TOZ wzięli do nas :-(:-( Dlaczego akurat teraz nie miałam czasu i miałam własne problemy :placz: Tak mi z tym źle...

wiem wiem ale o to chodzi że byś jej nawet nie pogłaskała bo była tak agresywna ... już na początku taka była i już o tym wiedzieli ze będzie trzeba ją uśpić tylko mieli nadzieje ze może jednak się uspokoi bo to ze strachy... no ale niestety... i wątpię by TOZ ją zabrał .... bo to było też zagrożenie pogryzieniem dla kogoś ...

Posted

Często zwierzęta siedzące w klatkach zachowują się inaczej niż normalnie- ze stresu. Szczekają, gryzą, warczą. Nawet po wyjęciu ich z boksu strach może się utrzymywać przez jakiś czas. Wzięliśmy kiedyś od was ratlerkę- szczekała, gryzła... a teraz jest bardzo miła i grzeczna, jej właściciele nie mogą się nachwalić..

W schronisku nie ma warunków aby dokładnie sprawdzić psy, niestety :-( A takie maleństwa często na zagrożenie reagują agresją.

Posted

Sebriel napisał(a):
Maja też była "agresywna" :shake: A jest łagodna i spokojna.
Ja mówię o innej, o takiej ze stycznia, nie było cię wtedy :p

nie no w styczniu też byłam ale nie tak często :eviltong::eviltong: