Sebriel Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Dzisiaj na stronie schroniska w "Dziś trafiłem" znalazłam takie coś: płeć: suka wiek: 2 lata rasa: mieszaniec charakter i opis: Sunia trafiła do naszego Schroniska 21.07.2009, została znaleziona w Parku Żeromskiego i do nas doprowadzona, jest agresywana. (:placz::placz::placz::placz:) Takie maleństwo.... jutro jadę sprawdzić czy jest agresywna naprawdę, to straszne, że ma już taka przypięta łatkę, przecież ona stamtąd nie wyjdzie szybko :placz: Może nie jest tak źle, może tylko szczekała, a oni od razy "agresywna" Oto zdjęcie, prawda, że piękna, puchata kulka? Quote
malagos Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Tym bardziej, ze takie maleńkie istoty za całą swoją obronę mają "agresywność' - pokazywanie ząbków, szczekanie i warczenie :cool1: Quote
Sebriel Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Suczka wcale nie jest agresywna, siedzi w kącie tylko szczeka. nie podeszłą, bo pod kratą naprawdę agresywny jamnik. a przynajmniej skutecznie utrudniający pogłaskanie psów, bo prawie mnie ugryzł :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A oto zdjęcia ślicznotki; Quote
malagos Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 O mój Boze, a jakiej to cudo wielkosci? Wagi? Quote
Sebriel Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Wielkości, tak do pół łydki. Wagi- hmm, z 7 kg? Nie jest ani wychudzona ani za gruba, wydaje się w sam raz. :p Quote
kamilqax95x Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 może była przestraszona i się broniła ... a później się troszkę uspokoiła .... jak znajdzie dom to możliwe ze będzie grzeczna :) Quote
kamilqax95x Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Nie mam dobrych wiadomości.... byłam dziś w schronisku i ta suczka jest rzeczywiście agresywna :-( wystawia zęby rzuca się na kraty szczeka .... Quote
kamilqax95x Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 suczka jest niestety za tęczowym mostem .... była zbyt agresywna... pracownicy dali jej 2 tyg. bo myśleli że się uspokoi ... ale niestety się pomylili.... Quote
Sebriel Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Oni nie dali jej 2 tygodni, tylko ona odbyła obowiązkową kwarantannę. Pies musi odbyć ją, nie robią łaski i nie kierują się dobrym sercem trzymając psa przez 14 dni od znalezienia. Kurczę, nie było mnie, nie wiedziałam i teraz patrzę, a jej już nie ma :placz::placz: Jezuu, gdybym wiedziała to pewnie byśmy ją z TOZ wzięli do nas :-(:-( Dlaczego akurat teraz nie miałam czasu i miałam własne problemy :placz: Tak mi z tym źle... Quote
kamilqax95x Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Sebriel napisał(a):Oni nie dali jej 2 tygodni, tylko ona odbyła obowiązkową kwarantannę. Pies musi odbyć ją, nie robią łaski i nie kierują się dobrym sercem trzymając psa przez 14 dni od znalezienia. Kurczę, nie było mnie, nie wiedziałam i teraz patrzę, a jej już nie ma :placz::placz: Jezuu, gdybym wiedziała to pewnie byśmy ją z TOZ wzięli do nas :-(:-( Dlaczego akurat teraz nie miałam czasu i miałam własne problemy :placz: Tak mi z tym źle... wiem wiem ale o to chodzi że byś jej nawet nie pogłaskała bo była tak agresywna ... już na początku taka była i już o tym wiedzieli ze będzie trzeba ją uśpić tylko mieli nadzieje ze może jednak się uspokoi bo to ze strachy... no ale niestety... i wątpię by TOZ ją zabrał .... bo to było też zagrożenie pogryzieniem dla kogoś ... Quote
Sebriel Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Często zwierzęta siedzące w klatkach zachowują się inaczej niż normalnie- ze stresu. Szczekają, gryzą, warczą. Nawet po wyjęciu ich z boksu strach może się utrzymywać przez jakiś czas. Wzięliśmy kiedyś od was ratlerkę- szczekała, gryzła... a teraz jest bardzo miła i grzeczna, jej właściciele nie mogą się nachwalić.. W schronisku nie ma warunków aby dokładnie sprawdzić psy, niestety :-( A takie maleństwa często na zagrożenie reagują agresją. Quote
kamilqax95x Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 a wiem chyba która MAJA ??? taka czarna podpalana ??? Quote
Sebriel Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Maja też była "agresywna" :shake: A jest łagodna i spokojna. Ja mówię o innej, o takiej ze stycznia, nie było cię wtedy :p Quote
kamilqax95x Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Sebriel napisał(a):Maja też była "agresywna" :shake: A jest łagodna i spokojna. Ja mówię o innej, o takiej ze stycznia, nie było cię wtedy :p nie no w styczniu też byłam ale nie tak często :eviltong::eviltong: Quote
malagos Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Aż zaniemówiłam :crazyeye: :-( Strasznie mi przykro, strasznie :-( Quote
Recommended Posts