chihua_miki Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 Jakie są maści chihuahua?a jakie Wam się najbardziej podobają? Quote
Dzia Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 mi najbardziej podobaja sie jasne chi. albo cale czarne - bez zadnych latek :) Powiedz mi masz Chihuahu-ke ?? Quote
kayla Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 [quote name='chihua_miki']Jakie są maści chihuahua?a [/quote] Wzorzec dopuszcza wszystkie kolory i zestawy kolorow [quote]jakie Wam się najbardziej podobają?[/quote] Kiedys czarne, a obecnie popielate ;-) Quote
chihua_miki Posted March 24, 2005 Author Posted March 24, 2005 A mi się najbardziej podobają jasne,takie jak w moim emblemacie i podpisie.Lubię jeszcze czarne podpalane z białymi znaczeniami i czarne podpalane,takie jakm Chesterek :lol: Quote
chihua_miki Posted March 24, 2005 Author Posted March 24, 2005 [quote name='Dzia']mi najbardziej podobaja sie jasne chi. albo cale czarne - bez zadnych latek :) Powiedz mi masz Chihuahu-ke ??[/quote] Mam cos podobnego do chihuahua Quote
zebra12 Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Mam kilkutygodniową chihuahuę. Ma dokładnie 11 tygodni. Waży 92 deko. Mam więc pytanie: czy to dużo czy mało? Każdy mówi mi co innego. Poza tym ma lekki tyłozgryz. Co z tym zrobić? Quote
kayla Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Na mojej stronie w dziale "zywienie" znajdziesz tabelke wagi szczeniat. [url]http://chihauhau.republika.pl/waga.html[/url] Wyglada na to, ze Twoj psiak miesci sie w normie. (W przeciwienstwie do mojego grubasa :-) ) Co do zgryzu, to wiele moze sie zmienic (na lepsze albo na gorsze) w czasie zabkowania. Czy to od Ciebie dostalam maila jakis czas temu? Quote
zebra12 Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Tak ode mnie! :D To mnie pocieszyłaś! Dzięki! Tak chciałabym ją wystawić! A Twój ile waży? Quote
kayla Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 [quote name='Zebrrra']Tak ode mnie! :D To mnie pocieszyłaś! Dzięki! Tak chciałabym ją wystawić! A Twój ile waży?[/quote] Prawie 2 razy tyle! A jest raptem miesiac starszy... Jak go przywiozlam byl strasznie kluchowata klucha, teraz ladnie szczupleje, ale wciaz jeszcze jest poza tabela :-( Juz wiem, ze nie bedzie z tych najmniejszych cziłałek, ale mam nadzieje, ze w koncu zmiesci sie w limicie masy... Quote
Kenduś Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 kayla no co Ty, nie przejmuj się! mój był na początku taką kruszynką! kiedy miał trzy miesiące ważył 600 gram, a teraz ma 10 miesięcy i waży 2400...mały obżartuch, gdyby nie dbająca pańcia mógłby jeść, jeść i jeść... Quote
Dzia Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Zebrrra to czekamy na zdjecia mam nadzieje ze juz niedlugo pojawia sie na tej stronce :) z jakiej hodowli maluch ? Pozdrawiam Quote
mazika Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Tak, tak czekamy na fotaski!!!!! PS. A jeżeli chodzi o umaszczenie chihuahua to różnorodne. Pozdrowionka :) Quote
zebra12 Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Zdjęć nie umiem zamieścić! Ale jak się nauczę, to zamieszczę! :) Dzięki za pokrzepienie! Jest taka słodka! Żeby tylko nie urosła za wielka! No i ten zgryz! Pozdr. Ewa Quote
Dzia Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 eeee tam nie przejmuj sie wazne ze ja kochasz i ze czuje sie przy Tobie szczesliwa :) a info o tym jak zamiescic fotki znajdziesz pod "FAQ" na gorze strony. Czekamy. Pozdrawiam :) Quote
zebra12 Posted April 9, 2005 Posted April 9, 2005 Ale za to zmieniłam emblemat i to jest zdjęcie mojej Bajki. Obejrzyjcie i powiedzcie, co myślicie! Ząbki masujemy, choć nie wiem czy tak jak trzeba. Na pewno trzeba masować żuchwę? Nie cofnie się jeszce bardziej od tego? Ja robię tak: wsadzam jej kciuk pod język i lekko pociągam do siebie, równocześnie masując pozostałymi palcami ząbki zuchwy i dół szczęki. Oczywiście pociagam żuchwę, nie język! :) Może tak być? Quote
Kenduś Posted April 9, 2005 Posted April 9, 2005 Zebrrra z tymi ząbkami to bywa różnie, nie wiem, czy to ma sens męczyć psinkę, sprawa się wyjaśni, gdy pozbędzie się mleczaków... z pewnością pojawią się problemy z górnymi kłami, które trzeba będzie usunąć pod narkozą i to zaraz po wyjściu tych "nowych", żeby nie porobiły się jakieś szparki i w ogóle. niestety cziłki tak właśnie mają... :-? Quote
zebra12 Posted April 9, 2005 Posted April 9, 2005 Co?? Usunąć? Proszę, napisz mi coś więcej! Kidy usunąć? Mleczaki? Ale same nie mogą wypaść? Proszę o więcej informacji! Kiedy mam iść z tym do weta! To dla mnie ważne! A na zdjęciu bardzo widac ten tyłozgryz? Quote
Kenduś Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 ...sama zobaczysz, kiedy piesek będzie miał dwie pary kiełków i kiedy stare nie będą sie ruszać, a tak przeważnie jest, wtedy do weta. Co do zgryzu poczekaj, czasem po wymianie wszystko jest ok. Twoje zdjęcie jest mało widoczne dla moich oczątek :lol: Quote
zebra12 Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Dawno nikt nic nie pisał więc postanowiłam się odezwać pierwsza. Mam pytanie ( ale ja mam dużo zawsze tych pytań) : czy pyszczek chi, musi być ustawiony pod kątem prostym w stosunku do czoła czy może być troszkę pochylony w dół? Poza tym Bajka skończyła 3 miesiące i waży 97 gram w szelkach! Ciekwe jaka duża urośnie. Quote
Neva Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Pyszczek jak jest ustwiony pod katem jest dla mnie duzo ladniejszy niz taki w dol. Piesek jest taki slodki:loveu: Ogolne wrazenie jest najwazniejsze , piesek ma byc ładny i podobac sie Tobie , to najważniejsze. Quote
Barbara_St Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=1921"]Zebrrra[/URL] U chihuahua trzeba czesto usowac mleczne zabki, ale dopiero jak te drugie sie pokaza i beda podwojne. Tak ze obserwuj pozniej ( okolo 4-6 miesicy), moga miec podwujne i inne zabki. Dobrze jak piesek ma cos do gryzienia. Dolna szczeka tez czesto rosnie pozniej, ale to roznie bywa. Chi ma miec wyrazisty stop i kat prorty miedzy kufa a czolem , ale u niekotrych to sie wyrabia troche pozniej Quote
Neva Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 To ona tak wazy jak moj york.Mysle , ze jako dorosla to bedzie miala 1600 [quote name='Zebrrra']Dawno nikt nic nie pisał więc postanowiłam się odezwać pierwsza. Mam pytanie ( ale ja mam dużo zawsze tych pytań) : czy pyszczek chi, musi być ustawiony pod kątem prostym w stosunku do czoła czy może być troszkę pochylony w dół? Poza tym Bajka skończyła 3 miesiące i waży 97 gram w szelkach! Ciekwe jaka duża urośnie.[/quote] Quote
Neva Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Barbara , czy spotkałaś sie z tym u czi, ze w fazie rozwoju i wymiany zębow u czi z krótkimi pyszczkami, czasami robi sie przodozgryz , czy tylozgryz a pozniej jak zuchwa dorasta wszystko wraca do normy??Tak czytałm na francuskim forum, ze jest to przypadłosc i cena za krotką mordke, za slodycz pieska [quote name='Barbara_St'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=1921"]Zebrrra[/URL] U chihuahua trzeba czesto usowac mleczne zabki, ale dopiero jak te drugie sie pokaza i beda podwojne. Tak ze obserwuj pozniej ( okolo 4-6 miesicy), moga miec podwujne i inne zabki. Dobrze jak piesek ma cos do gryzienia. Dolna szczeka tez czesto rosnie pozniej, ale to roznie bywa. Chi ma miec wyrazisty stop i kat prorty miedzy kufa a czolem , ale u niekotrych to sie wyrabia troche pozniej[/quote] Ba Quote
miumiu Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Pamietacie jeszcze jak Paco wymieniał zęby? ja byłam pezrażaona bo nagle z pięknego nożycowego zgryzu zrobił sie jakiś totalny koszmar heheh wyglądało jak tyłozgryz i krzywe zęby nic nie robiłam, nie masowałam itd, penego dnia zeby zrobiły sie "równe" nie nożycowy tylko no właśnie równe górne i dolne :crazyeye: po pełnej wymianie tak samo nagle zrobiły się znów ładne nożyce i ząbki poprostowały:multi: Quote
Neva Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Czyli jednak prawda, ze trzeba cierpliwie czekac :loveu: Quote
Recommended Posts