Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='chihua_miki']Jakie są maści chihuahua?a [/quote]

Wzorzec dopuszcza wszystkie kolory i zestawy kolorow

[quote]jakie Wam się najbardziej podobają?[/quote]

Kiedys czarne, a obecnie popielate ;-)

• 2 weeks later...
Posted

Mam kilkutygodniową chihuahuę. Ma dokładnie 11 tygodni. Waży 92 deko. Mam więc pytanie: czy to dużo czy mało? Każdy mówi mi co innego. Poza tym ma lekki tyłozgryz. Co z tym zrobić?

Posted

Na mojej stronie w dziale "zywienie" znajdziesz tabelke wagi szczeniat.

[url]http://chihauhau.republika.pl/waga.html[/url]

Wyglada na to, ze Twoj psiak miesci sie w normie.
(W przeciwienstwie do mojego grubasa :-) )

Co do zgryzu, to wiele moze sie zmienic (na lepsze albo na gorsze) w czasie zabkowania.

Czy to od Ciebie dostalam maila jakis czas temu?

Posted

[quote name='Zebrrra']Tak ode mnie! :D
To mnie pocieszyłaś! Dzięki! Tak chciałabym ją wystawić! A Twój ile waży?[/quote]

Prawie 2 razy tyle! A jest raptem miesiac starszy...
Jak go przywiozlam byl strasznie kluchowata klucha, teraz ladnie szczupleje, ale wciaz jeszcze jest poza tabela :-(
Juz wiem, ze nie bedzie z tych najmniejszych cziłałek, ale mam nadzieje, ze w koncu zmiesci sie w limicie masy...

Posted

kayla no co Ty, nie przejmuj się! mój był na początku taką kruszynką! kiedy miał trzy miesiące ważył 600 gram, a teraz ma 10 miesięcy i waży 2400...mały obżartuch, gdyby nie dbająca pańcia mógłby jeść, jeść i jeść...

Posted

Zdjęć nie umiem zamieścić! Ale jak się nauczę, to zamieszczę! :)
Dzięki za pokrzepienie! Jest taka słodka! Żeby tylko nie urosła za wielka! No i ten zgryz!
Pozdr.
Ewa

Posted

eeee tam nie przejmuj sie wazne ze ja kochasz i ze czuje sie przy Tobie szczesliwa :)
a info o tym jak zamiescic fotki znajdziesz pod "FAQ" na gorze strony.
Czekamy.
Pozdrawiam :)

Posted

Ale za to zmieniłam emblemat i to jest zdjęcie mojej Bajki. Obejrzyjcie i powiedzcie, co myślicie! Ząbki masujemy, choć nie wiem czy tak jak trzeba. Na pewno trzeba masować żuchwę? Nie cofnie się jeszce bardziej od tego? Ja robię tak: wsadzam jej kciuk pod język i lekko pociągam do siebie, równocześnie masując pozostałymi palcami ząbki zuchwy i dół szczęki. Oczywiście pociagam żuchwę, nie język! :) Może tak być?

Posted

Zebrrra z tymi ząbkami to bywa różnie, nie wiem, czy to ma sens męczyć psinkę, sprawa się wyjaśni, gdy pozbędzie się mleczaków... z pewnością pojawią się problemy z górnymi kłami, które trzeba będzie usunąć pod narkozą i to zaraz po wyjściu tych "nowych", żeby nie porobiły się jakieś szparki i w ogóle. niestety cziłki tak właśnie mają... :-?

Posted

Co?? Usunąć? Proszę, napisz mi coś więcej! Kidy usunąć? Mleczaki? Ale same nie mogą wypaść? Proszę o więcej informacji! Kiedy mam iść z tym do weta! To dla mnie ważne! A na zdjęciu bardzo widac ten tyłozgryz?

Posted

...sama zobaczysz, kiedy piesek będzie miał dwie pary kiełków i kiedy stare nie będą sie ruszać, a tak przeważnie jest, wtedy do weta. Co do zgryzu poczekaj, czasem po wymianie wszystko jest ok.
Twoje zdjęcie jest mało widoczne dla moich oczątek :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Dawno nikt nic nie pisał więc postanowiłam się odezwać pierwsza. Mam pytanie ( ale ja mam dużo zawsze tych pytań) : czy pyszczek chi, musi być ustawiony pod kątem prostym w stosunku do czoła czy może być troszkę pochylony w dół?
Poza tym Bajka skończyła 3 miesiące i waży 97 gram w szelkach!
Ciekwe jaka duża urośnie.

• 1 year later...
Posted

Pyszczek jak jest ustwiony pod katem jest dla mnie duzo ladniejszy niz taki w dol. Piesek jest taki slodki:loveu:
Ogolne wrazenie jest najwazniejsze , piesek ma byc ładny i podobac sie Tobie , to najważniejsze.

• 3 months later...
Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=1921"]Zebrrra[/URL]
U chihuahua trzeba czesto usowac mleczne zabki, ale dopiero jak te drugie sie pokaza i beda podwojne. Tak ze obserwuj pozniej ( okolo 4-6 miesicy), moga miec podwujne i inne zabki.
Dobrze jak piesek ma cos do gryzienia.
Dolna szczeka tez czesto rosnie pozniej, ale to roznie bywa.
Chi ma miec wyrazisty stop i kat prorty miedzy kufa a czolem , ale u niekotrych to sie wyrabia troche pozniej

Posted

To ona tak wazy jak moj york.Mysle , ze jako dorosla to bedzie miala 1600

[quote name='Zebrrra']Dawno nikt nic nie pisał więc postanowiłam się odezwać pierwsza. Mam pytanie ( ale ja mam dużo zawsze tych pytań) : czy pyszczek chi, musi być ustawiony pod kątem prostym w stosunku do czoła czy może być troszkę pochylony w dół?
Poza tym Bajka skończyła 3 miesiące i waży 97 gram w szelkach!
Ciekwe jaka duża urośnie.[/quote]

Posted

Barbara , czy spotkałaś sie z tym u czi, ze w fazie rozwoju i wymiany zębow u czi z krótkimi pyszczkami, czasami robi sie przodozgryz , czy tylozgryz a pozniej jak zuchwa dorasta wszystko wraca do normy??Tak czytałm na francuskim forum, ze jest to przypadłosc i cena za krotką mordke, za slodycz pieska

[quote name='Barbara_St'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=1921"]Zebrrra[/URL]
U chihuahua trzeba czesto usowac mleczne zabki, ale dopiero jak te drugie sie pokaza i beda podwojne. Tak ze obserwuj pozniej ( okolo 4-6 miesicy), moga miec podwujne i inne zabki.
Dobrze jak piesek ma cos do gryzienia.
Dolna szczeka tez czesto rosnie pozniej, ale to roznie bywa.
Chi ma miec wyrazisty stop i kat prorty miedzy kufa a czolem , ale u niekotrych to sie wyrabia troche pozniej[/quote]

Ba

Posted

Pamietacie jeszcze jak Paco wymieniał zęby?
ja byłam pezrażaona bo nagle z pięknego nożycowego zgryzu zrobił sie jakiś totalny koszmar heheh
wyglądało jak tyłozgryz i krzywe zęby
nic nie robiłam, nie masowałam itd, penego dnia zeby zrobiły sie "równe" nie nożycowy tylko no właśnie równe górne i dolne :crazyeye:
po pełnej wymianie tak samo nagle zrobiły się znów ładne nożyce
i ząbki poprostowały:multi: