Aurunia Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Princess_York']Ma papiloty ,te zdjęcia z plaży były robione przed wizytą u was ,więc teraz już nosi regularnie,dziś jej musiałam dorobić 2 bo zjadła je prawie .[/QUOTE] 100 razy zje za 101 pierwszym będą wszystkie. Więcej stanowczości do niej. Do Inowrocławia przyjadę wcześnie i pokaże ci jeszcze na ringu co poprawić. Bo są pewne aspekty które muszę ci pokazać nie wytłumaczę tego pisząc. Quote
*Agnieszka* Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Nie masz może problemów ze spadającymi papilotami???bo u mnie to nagminnie,nie wiem może to dla tego że włos nie jest tak długi by trzymać mocno papilot,albo ja nie tak coś robię........ Quote
Princess_York Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 .......................................... Quote
*Agnieszka* Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Princess_York']No tak muszę ją troszkę krócej trzymać :lol: . Okej my będziemy mniej więcej o tej godzinie co w Bydghoszczy . Hmm ... Nie raczej nie spadają ,prędzej ona zdejmuje ... Wczoraj patrze a ona gumke przegryza i sobie rozwala papilota .. I robiłam jeszcze raz :p . Raczej wina włosa to nie jest, bo a masz ubranko ? Bo na tych teraz fotkach co dałaś to nie ma Westernik na sobie :) Dajesz jedną gumkę czy więcej na papilota ? No i jak robisz te papiloty :lol: ?[/QUOTE] Hmm..no właśnie nie mam na razie ubranka:(a papiloty robię tak:foliowe,zginam tę folię na pół żeby była mniejsza póżniej robię taką zakładkę,nakładam włos na papilot i zginam boki do środka,następnie składam na pół i jeszcze na pół,powstaje taki pakiecik.Zawiązuję gumeczką(specjalną do papilotów)na 3 lub 4 razy.No i to wszystko,może robię za lużno.....nie wiem:(? Quote
*Agnieszka* Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Princess_York'][B] UBRANKO [/B]jak najszybciej ! ;) Z tego co piszesz i ja zrozumiałam to wydaJE mi się że robisz to dobrze . [B]Tu jest obrazek papilotów :[/B] [url]http://www.deliziano.com/pielegnacja/papiloty2.gif[/url] Znalazłam tu opis robienia papilotów ,może coś pomoże . I spróbuj np. 3 gumki na jednego papilota. [B]Papiloty [/B] Na pewno nie uda nam się wyhodować włosa dłuższego niż podłoże, równej długości i z nie połamanymi (rozdwojonymi) końcówkami bez użycia papilotów. Wykonanie papilotów nie jest trudne. Pasmo włosów umieszczamy na środku papilota, następnie składamy do środka brzegi materiału. Teraz składamy pakiecik na pół i jeszcze raz na pół. Zakładamy gumkę i ... gotowe. Papilotowanie zaczynamy od szczeniaka. Początkowo zakładamy go na "kitce" i ogonku. Musimy pamiętać, że papilot na ogonie ma być zawiązany tylko na włosie. Zdarzały się bowiem niedoświadczonym właścicielom, że wiązali papilota na kikucie ogona, co sprawiało psu ból a nawet martwicę ogona. Jeżeli maluch zaakceptuje te dwa papiloty, możemy spróbować zawiązać jeszcze kilka na tułowiu. W razie protestów pozwólmy szczeniakowi na kilka dni swobody i spróbujmy znowu. Papiloty przewijamy codziennie natłuszczając i rozczesując włos. U dorosłego yorka możemy zrobić to wyjątkowo co dwa dni.[/QUOTE] Z tych zdjęć robię papilota właśnie tak,to nie wiem,może ubranko naprawdę jest potrzebne!!!!!!śmigamy do jakiegoś sklepu po ubranko:) Quote
*kleo* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [URL]http://i43.tinypic.com/efma8l.jpg[/URL] siedzi jak taka małpeczka ;) [URL]http://i40.tinypic.com/2i0rtk9.jpg[/URL] no i się dziecko przestraszyło, a pani sędzina przecież sympatyczna była :) Ja Grację papilotuję bez ubranka i daje radę, papiloty na swoim miejscu, włos też w porządku. Coraz bardziej się zastanawiam, czy może nie wystawić jej raz jeszcze, tak dla sportu ;) Ale na Ulinkę już koszulka czeka w szufladzie i nie będzie zmiłuj :eviltong: Quote
*Agnieszka* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Hmmmm...dziewczyny to koszulka musi być czy nie??????? Quote
*kleo* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='agamewa']Hmmmm...dziewczyny to koszulka musi być czy nie???????[/QUOTE] Lepiej żeby była, ja z Gracją jakichś sukcesów nie wiążę, więc się AŻ tak nie przykładam i dlatego chodzi bez. Quote
Princess_York Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 ............................................ Quote
*Agnieszka* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Princess_York']Wystaw ,wystaw ! ;) . Chce ją na żywo zobaczyć :p Każdy poleca z Yorkcentrum ubranka na papiloty ;) ,sklep jest w Wawie więc jest od was nie daleko ,a jak nie będziesz jechała to przez internet :) . Tylko musisz zmierzyć Westerna i powiedzieć im że to chłopiec :lol:[/QUOTE] Hmmm,właśnie zmienił się producent i podobno szyją już z gorszego materiału Quote
*Agnieszka* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Dziewczyny polecacie może takie ubranko? http://www.dla-psa.pl/ubranie-bordowe-bialymi-lapkami-p-73.html Quote
*Agnieszka* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Princess_York']Hmm .. No to na wystawach jeszcze popatrzeć trzeba , są stoiska takie z różnymi kosmetykami, kokardkami, ubrankami ,legowiskami itp.[/QUOTE] To co nie za bardzo to ubranko??? Quote
*Agnieszka* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Princess_York']Nie no ubranko trzeba kupić takie specjalne na papiloty . Hmm.. trudno powiedzieć . . nie wiem jaki materiał to jest :p.[/QUOTE] Atłas,podobno przewiewny i na lato w sam raz....... Quote
Princess_York Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 .................................... Quote
megi82 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 fotki: nic dziwnego,ze bała się jak była zmokła i ta pani taka straszna papiloty-widzę że tak sobie gadacie a ja was podłuchuje....ja bym chciała Lili spróbować papilotki-z tego względu,ze musze znalezc najlepsze rozwiązanie do lasu na wycieczki-albo papiloty,albo kupie jej te ubranko z siatki....i tu moje pytanko-czym moge zastąpic ten papier do papilotów-nidgy go na żywo nie widziałam a ni nie dotykałam,więc nie wiem jaki on jest-czy moze byc kartka papieru czy cos innego? a tu jak szybko idzie: http://www.youtube.com/watch?v=RLg5Q0X6_x8&feature=related Quote
*Agnieszka* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='megi82']fotki: nic dziwnego,ze bała się jak była zmokła i ta pani taka straszna papiloty-widzę że tak sobie gadacie a ja was podłuchuje....ja bym chciała Lili spróbować papilotki-z tego względu,ze musze znalezc najlepsze rozwiązanie do lasu na wycieczki-albo papiloty,albo kupie jej te ubranko z siatki....i tu moje pytanko-czym moge zastąpic ten papier do papilotów-nidgy go na żywo nie widziałam a ni nie dotykałam,więc nie wiem jaki on jest-czy moze byc kartka papieru czy cos innego? a tu jak szybko idzie: http://www.youtube.com/watch?v=RLg5Q0X6_x8&feature=related Ha ha to ja byłam lepsza!!!przeczytałam że te papiloty to z japońskiego ryżu,no dobra z czegoś tam japońskiego:)to chciałam kupić w ramach oszczędności-żle oczywiście pojętej......a teraz słuchajcie.......papier do sajgonek. ha ha A no tak-PAPIER RYŻOWY!!!! Quote
*Agnieszka* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Aż sama się z tego teraz śmieję!!!ale cóż człowiek uczy się na błędach.......moje pierwsze w życiu papiloty wykonałam.....z torby foliowej:)....z Lidla:)ha,ha. Quote
*kleo* Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Princess_York']Wystaw ,wystaw ! ;) . Chce ją na żywo zobaczyć :p Każdy poleca z Yorkcentrum ubranka na papiloty ;) ,sklep jest w Wawie więc jest od was nie daleko ,a jak nie będziesz jechała to przez internet :) . Tylko musisz zmierzyć Westerna i powiedzieć im że to chłopiec :lol: A to Ty jej nie widziałaś na żywo? Ale jak się zdecyduję to i tak nastąpi to tak w sierpniu-wrześniu, muszę jej włos odhodować po dzieciach. A ubranko dla Ulci kupiłam na wystawie od jednej sędziny, ale ono chyba z lycry jest jak się nie mylę ;) [quote name='megi82']fotki: nic dziwnego,ze bała się jak była zmokła i ta pani taka straszna papiloty-widzę że tak sobie gadacie a ja was podłuchuje....ja bym chciała Lili spróbować papilotki-z tego względu,ze musze znalezc najlepsze rozwiązanie do lasu na wycieczki-albo papiloty,albo kupie jej te ubranko z siatki....i tu moje pytanko-czym moge zastąpic ten papier do papilotów-nidgy go na żywo nie widziałam a ni nie dotykałam,więc nie wiem jaki on jest-czy moze byc kartka papieru czy cos innego? Pani była bardzo sympatyczna :) A kartka papieru broń Boże. [quote name='Princess_York']Megi papier na papiloty to papier ryżowy albo foliowy . Bardziej polecam ten ryżowy ,bo foliowych nie używałam :p www.amberhouse.pl/show-tech-foliowe-papiloty-100szt-p-310.html?cPath=76_63 Mi się podobają te foliowe, chociaż trudniej je wiązać póki się wprawy nie nabierze. Z papieru ryżowego wiążę tylko na głowie. Wydaje mi się, że te papierowe mają bardziej ostre krawędzie, co przy delikatnym włosie (jak u Gracji) trochę komplikuje sprawę... Quote
Recommended Posts