Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Princess_York']Ma papiloty ,te zdjęcia z plaży były robione przed wizytą u was ,więc teraz już nosi regularnie,dziś jej musiałam dorobić 2 bo zjadła je prawie .[/QUOTE]

100 razy zje za 101 pierwszym będą wszystkie. Więcej stanowczości do niej. Do Inowrocławia przyjadę wcześnie i pokaże ci jeszcze na ringu co poprawić. Bo są pewne aspekty które muszę ci pokazać nie wytłumaczę tego pisząc.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie masz może problemów ze spadającymi papilotami???bo u mnie to nagminnie,nie wiem może to dla tego że włos nie jest tak długi by trzymać mocno papilot,albo ja nie tak coś robię........

Posted

[quote name='Princess_York']No tak muszę ją troszkę krócej trzymać :lol: . Okej my będziemy mniej więcej o tej godzinie co w Bydghoszczy .

Hmm ... Nie raczej nie spadają ,prędzej ona zdejmuje ... Wczoraj patrze a ona gumke przegryza i sobie rozwala papilota .. I robiłam jeszcze raz :p . Raczej wina włosa to nie jest, bo a masz ubranko ? Bo na tych teraz fotkach co dałaś to nie ma Westernik na sobie :) Dajesz jedną gumkę czy więcej na papilota ? No i jak robisz te papiloty :lol: ?[/QUOTE]

Hmm..no właśnie nie mam na razie ubranka:(a papiloty robię tak:foliowe,zginam tę folię na pół żeby była mniejsza póżniej robię taką zakładkę,nakładam włos na papilot i zginam boki do środka,następnie składam na pół i jeszcze na pół,powstaje taki pakiecik.Zawiązuję gumeczką(specjalną do papilotów)na 3 lub 4 razy.No i to wszystko,może robię za lużno.....nie wiem:(?

Posted

[quote name='Princess_York'][B] UBRANKO [/B]jak najszybciej ! ;) Z tego co piszesz i ja zrozumiałam to wydaJE mi się że robisz to dobrze .
[B]Tu jest obrazek papilotów :[/B]
[url]http://www.deliziano.com/pielegnacja/papiloty2.gif[/url]

Znalazłam tu opis robienia papilotów ,może coś pomoże . I spróbuj np. 3 gumki na jednego papilota.

[B]Papiloty [/B]

Na pewno nie uda nam się wyhodować włosa dłuższego niż podłoże, równej długości i z nie połamanymi (rozdwojonymi) końcówkami bez użycia papilotów.

Wykonanie papilotów nie jest trudne. Pasmo włosów umieszczamy na środku papilota, następnie składamy do środka brzegi materiału. Teraz składamy pakiecik na pół i jeszcze raz na pół. Zakładamy gumkę i ... gotowe.

Papilotowanie zaczynamy od szczeniaka. Początkowo zakładamy go na "kitce" i ogonku.
Musimy pamiętać, że papilot na ogonie ma być zawiązany tylko na włosie. Zdarzały się bowiem niedoświadczonym właścicielom, że wiązali papilota na kikucie ogona, co sprawiało psu ból a nawet martwicę ogona. Jeżeli maluch zaakceptuje te dwa papiloty, możemy spróbować zawiązać jeszcze kilka na tułowiu. W razie protestów pozwólmy szczeniakowi na kilka dni swobody i spróbujmy znowu.
Papiloty przewijamy codziennie natłuszczając i rozczesując włos. U dorosłego yorka możemy zrobić to wyjątkowo co dwa dni.[/QUOTE]
Z tych zdjęć robię papilota właśnie tak,to nie wiem,może ubranko naprawdę jest potrzebne!!!!!!śmigamy do jakiegoś sklepu po ubranko:)

Posted

[URL]http://i43.tinypic.com/efma8l.jpg[/URL] siedzi jak taka małpeczka ;)
[URL]http://i40.tinypic.com/2i0rtk9.jpg[/URL] no i się dziecko przestraszyło, a pani sędzina przecież sympatyczna była :)

Ja Grację papilotuję bez ubranka i daje radę, papiloty na swoim miejscu, włos też w porządku. Coraz bardziej się zastanawiam, czy może nie wystawić jej raz jeszcze, tak dla sportu ;) Ale na Ulinkę już koszulka czeka w szufladzie i nie będzie zmiłuj :eviltong:

Posted

[quote name='agamewa']Hmmmm...dziewczyny to koszulka musi być czy nie???????[/QUOTE]
Lepiej żeby była, ja z Gracją jakichś sukcesów nie wiążę, więc się AŻ tak nie przykładam i dlatego chodzi bez.

Posted

[quote name='Princess_York']Wystaw ,wystaw ! ;) . Chce ją na żywo zobaczyć :p

Każdy poleca z Yorkcentrum ubranka na papiloty ;) ,sklep jest w Wawie więc jest od was nie daleko ,a jak nie będziesz jechała to przez internet :) .
Tylko musisz zmierzyć Westerna i powiedzieć im że to chłopiec :lol:[/QUOTE]

Hmmm,właśnie zmienił się producent i podobno szyją już z gorszego materiału

Posted

[quote name='Princess_York']Hmm .. No to na wystawach jeszcze popatrzeć trzeba ,
są stoiska takie z różnymi kosmetykami, kokardkami, ubrankami ,legowiskami itp.[/QUOTE]

To co nie za bardzo to ubranko???

Posted

[quote name='Princess_York']Nie no ubranko trzeba kupić takie specjalne na papiloty .
Hmm.. trudno powiedzieć . . nie wiem jaki materiał to jest :p.[/QUOTE]

Atłas,podobno przewiewny i na lato w sam raz.......

Posted

fotki: nic dziwnego,ze bała się jak była zmokła i ta pani taka straszna

papiloty-widzę że tak sobie gadacie a ja was podłuchuje....ja bym chciała Lili spróbować papilotki-z tego względu,ze musze znalezc najlepsze rozwiązanie do lasu na wycieczki-albo papiloty,albo kupie jej te ubranko z siatki....i tu moje pytanko-czym moge zastąpic ten papier do papilotów-nidgy go na żywo nie widziałam a ni nie dotykałam,więc nie wiem jaki on jest-czy moze byc kartka papieru czy cos innego?

a tu jak szybko idzie:
http://www.youtube.com/watch?v=RLg5Q0X6_x8&feature=related

Posted

[quote name='megi82']fotki: nic dziwnego,ze bała się jak była zmokła i ta pani taka straszna

papiloty-widzę że tak sobie gadacie a ja was podłuchuje....ja bym chciała Lili spróbować papilotki-z tego względu,ze musze znalezc najlepsze rozwiązanie do lasu na wycieczki-albo papiloty,albo kupie jej te ubranko z siatki....i tu moje pytanko-czym moge zastąpic ten papier do papilotów-nidgy go na żywo nie widziałam a ni nie dotykałam,więc nie wiem jaki on jest-czy moze byc kartka papieru czy cos innego?

a tu jak szybko idzie:
http://www.youtube.com/watch?v=RLg5Q0X6_x8&feature=related
Ha ha to ja byłam lepsza!!!przeczytałam że te papiloty to z japońskiego ryżu,no dobra z czegoś tam japońskiego:)to chciałam kupić w ramach oszczędności-żle oczywiście pojętej......a teraz słuchajcie.......papier do sajgonek. ha ha

A no tak-PAPIER RYŻOWY!!!!

Posted

[quote name='Princess_York']Wystaw ,wystaw ! ;) . Chce ją na żywo zobaczyć :p

Każdy poleca z Yorkcentrum ubranka na papiloty ;) ,sklep jest w Wawie więc jest od was nie daleko ,a jak nie będziesz jechała to przez internet :) .
Tylko musisz zmierzyć Westerna i powiedzieć im że to chłopiec :lol:
A to Ty jej nie widziałaś na żywo? Ale jak się zdecyduję to i tak nastąpi to tak w sierpniu-wrześniu, muszę jej włos odhodować po dzieciach.

A ubranko dla Ulci kupiłam na wystawie od jednej sędziny, ale ono chyba z lycry jest jak się nie mylę ;)
[quote name='megi82']fotki: nic dziwnego,ze bała się jak była zmokła i ta pani taka straszna

Pani była bardzo sympatyczna :)
A kartka papieru broń Boże.
[quote name='Princess_York']Megi papier na papiloty to papier ryżowy albo foliowy . Bardziej polecam ten ryżowy ,bo foliowych nie używałam :p
www.amberhouse.pl/show-tech-foliowe-papiloty-100szt-p-310.html?cPath=76_63
Mi się podobają te foliowe, chociaż trudniej je wiązać póki się wprawy nie nabierze. Z papieru ryżowego wiążę tylko na głowie. Wydaje mi się, że te papierowe mają bardziej ostre krawędzie, co przy delikatnym włosie (jak u Gracji) trochę komplikuje sprawę...