Klaudiaszaci Posted March 16 Posted March 16 Witam mój piesek Fart ma uszkodzony rdzeń i jest wypróżniany przez nas manualnie , staramy się jak możemy do końca go wysikiwac ale mimo naszych umiejętności nie wychodzi nam to dobrze bo Fart ma ciągle bakterie w moczu. Jesteśmy po raz 2 po antybiotyku miał teraz bakterie ecoli leki były na 21 dni i po skończonym antybiotyku znowu wyczułam brzydki zapach moczu więc obstawiam że bakteria znowu do nas wróciła - dziś będę oddawać mocz do badania by się upewnić. Pisze tu bo może jest ktoś kto też miał takie problemy i może podpowie coś sensownego jak sobie z tym radzic. Nie ukrywam że przysparza nam to dużo problemu bo przez tą bakterie Fart nie może się rehabilitować dzięki bieżni wodnej i plus dochodzi obawa o to by się coś więcej nie rozwinęło. Quote
monikabo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nie wiem, czy ten problem jest jeszcze aktualny. Miałam podobny. Pomogło cewnikowanie psa w domu 2x dziennie. Można się tego nauczyć pod okiem weterynarza. Cewniki najlepsze są ludzkie hydrofilowe Nelatona. Ja korzystałam z Actreen Hi-Lite. Weterynarz dobierze rozmiar i długość. Cewnikowałam w sterylnych chirurgicznych rękawiczkach. Zarówno cewniki jak i rękawiczki do kupienia przez internet, choćby na Allegro. Mój pies miał dodatkowo profilaktycznie podawany codziennie suplement odkażąjący Urikrill Canis - też w dobranej dawce do wagi i też do kupienia przez internet. Poprawiły się wyniki z krwi, problem infekcji ustąpił. Powodzenia. Quote
Recommended Posts