bunia2010 Posted March 12 Posted March 12 EVA MINGE Są ludzie o sercach, odwadze i zasięgach jak @dodaqueen . Brawo Dorota . Wielu po tej akcji zrozumiało dlaczego lubimy się z Dodą . Obserwuje temat akcji schroniska i postanowiłam wbić się na fale medialną . Nie dla poklasku i splendoru, bo znajdziecie na moim Ig liczne publikacje jak staram się pomóc . Zwłaszcza dla Adoptuj Psiaka - Polska Organizacja Pomocy Zwierzętom. Przytulisko w Nowej Soli obok mojej Zielonej Góry, to jedno z tych miejsc, które społecznie w ramach wolontariatu prowadzą ludzie dobrej woli o sercach jak brama do nieba. I nie ma tu żadnej patologii , państwowych pieniędzy i pasibrzuchów, którzy wyżerają z psich misek sadowiąc się w ciepłym urzędniczym fotelu. Jak sami nie zawalczą tak nikt im nie da. Przytulisko zajmuje się min odbieraniem interwencyjnym zwierząt z tragicznych warunków oraz patohodowli . Te ostatnie to dramat wspierany często przez organy kontrolne. Osobiście byłam na interwencji gdzie dramat zwierząt wrzuciłam 29 kwietnia oznaczając media aby wsparły akcję tylko nagłaśniając, że mamy do adopcji kilkadziesiąt psów z obozu jenieckiego dosłownie . Cisza . Później wielokrotnie prosiłam różne „zaprzyjaźnione „ gwiazdy o wsparcie przytuliska w różnej formie …poza @dodaqueen cisza . Zasięgi kosztują ktoś mi odpowiedział …nie pierwszy raz . @marcinrozalrozalski kilkakrotnie o tym u siebie pisał . W końcu wzięłam się na sposób i zaczęłam tuż przed świętami wysyłać wiadomości do moich znajomych na Whatsap . Zbiórka dotyczyła założenia prądu , wybudowania pomieszczenia socjalnego i kilku innych bardzo ważnych przed zimą tematów . Wśród moich znajomych kilku naprawdę zamożnych, napisało, że oczywiście zaraz zrobią wpłatę, ba byli tacy, którzy napisali ile wpłacili . Tyle, że zbiórki są proste w prześledzeniu, że gdyby było wpłacone, to byłoby zauważone jak w przypadku @adam_kostka_offiziell . Wiele rzeczy udało nam się załatwić z własnych zasobów czy kontaktów ale to miejsce potrzebuje stałego wsparcia choćby w postaci jedzenia , dobrego jedzenia . Akcja schroniska trwa ale pamiętajcie, że poza Sobolewem są tysiące schronisk. W tych podlegających władzy muszą znaleźć się środki. W tych społecznych musimy pomóc my . Takie zrywy nie mogą być jednorazowe . Quote
Recommended Posts