Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:evil_lol:[quote name='Doti1986']Witamy śliczną Fredziulkę:loveu:[/quote]

[quote name='karkakarka']Hej dziewczynki :)[/quote]

[quote name='Juustii']:loveu::multi:Witamy śliczną Fredzie :cool3:[/quote]

Witam wszystkie koleżanki w ten zimowy poranek i dziękujemy za tak wczesne odwiedzinki:lol::lol::lol:

A ja siedzę w domku przy kawusi, bo zrobiłam sobie wolne od pracy:evil_lol::evil_lol:nam się tez coś od życia należy;)
Moje kochane, jak to jest z waszymi yorkasami i ich siusianiem:razz:
Fedzia jak była malutka i nie mogła wychodzić, to ją nauczyłam siusiania na gazetkę w toalecie, no moja bardzo inteligentna Fredziula szybko to pojęła i tak jej zostało do dziś:angryy:. Owszem wychodzimy na dwórek ona się załatwi i siusiu i kupkę, a następnie w domku po pewnym czasie idzie do toalety sobie siknąć:cool3:Jak oduczyć ją tego i uniknąć siusiania w domku. Czy wasze yorkasy wytrzymują bez dworu i zalatwiania 9 godzin(pobyt w pracy czy szkole) to jest najgorsze, podzielcie się swoimi doświadczeniami:razz::razz:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='FREDZIU']:evil_lol:

Witam wszystkie koleżanki w ten zimowy poranek i dziękujemy za tak wczesne odwiedzinki:lol::lol::lol:

A ja siedzę w domku przy kawusi, bo zrobiłam sobie wolne od pracy:evil_lol::evil_lol:nam się tez coś od życia należy;)
Moje kochane, jak to jest z waszymi yorkasami i ich siusianiem:razz:
Fedzia jak była malutka i nie mogła wychodzić, to ją nauczyłam siusiania na gazetkę w toalecie, no moja bardzo inteligentna Fredziula szybko to pojęła i tak jej zostało do dziś:angryy:. Owszem wychodzimy na dwórek ona się załatwi i siusiu i kupkę, a następnie w domku po pewnym czasie idzie do toalety sobie siknąć:cool3:Jak oduczyć ją tego i uniknąć siusiania w domku. Czy wasze yorkasy wytrzymują bez dworu i zalatwiania 9 godzin(pobyt w pracy czy szkole) to jest najgorsze, podzielcie się swoimi doświadczeniami:razz::razz:[/quote]

:multi::multi::multi::multi: nie jestem samotna z tym problemem :multi::multi::multi:
moja ma 3 lata i juz ja pewnie tego zachowania nie oducze , ale mnie to wkurza. Na spacerze i owszem wie co należy zrobić ale w domu tez wie ...
a czasem wybiega sie po ogrozie i do domu przyjdzie sie załatwić :mad::mad:
jak nie ma podkłau to stoi w tym miejscu i popiskuje :shake:

Posted

[quote name='dysia-u']:multi::multi::multi::multi: nie jestem samotna z tym problemem :multi::multi::multi:
moja ma 3 lata i juz ja pewnie tego zachowania nie oducze , ale mnie to wkurza. Na spacerze i owszem wie co należy zrobić ale w domu tez wie ...
jak nie ma podkłau to stoi w tym miejscu i popiskuje :shake:[/quote]

A moja łobuziara, jak są drzwi od łazienki zamknięte to stoi pod nimi i patrzy na nas, ale nie piszczy nie skrobie, ale jak chce pić albo się bawić to piszczy, warczy i nas drapie bez litości:angryy::angryy:

Posted

[quote name='dysia-u']:multi::multi::multi::multi: nie jestem samotna z tym problemem :multi::multi::multi:
jak nie ma podkłau to stoi w tym miejscu i popiskuje :shake:[/QUOTE]

Witam we wtorek :multi:
No to Jestesmy już trzy!
Bello robi to samo.Z podworka przyjdzie i załatwi sie w domu pomimo,że na dworzu tez się załatwia.:angryy:
Straszneeeeeeeeee :shake:

Posted

A oto porcyjka fotek mojego łobuziaka;);)

[IMG]http://img117.imageshack.us/img117/5820/dsc03591.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/3919/dsc03589j.jpg[/IMG]

[IMG]http://img26.imageshack.us/img26/5229/dsc03590k.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='jot11']Witam we wtorek :multi:
No to Jestesmy już trzy!
Bello robi to samo.Z podworka przyjdzie i załatwi sie w domu pomimo,że na dworzu tez się załatwia.:angryy:
Straszneeeeeeeeee :shake:[/quote]

Witamy i pozdrawiamy, no chociaż mi troszkę lepiej na duszy, bo już myślałam, że Fredzia ma defekt:evil_lol::evil_lol:, ale musimy z tym coś zrobić!!!!!!!!!!:angryy::angryy:

Posted

[quote name='FREDZIU']Witamy i pozdrawiamy, no chociaż mi troszkę lepiej na duszy, bo już myślałam, że Fredzia ma defekt:evil_lol::evil_lol:, ale musimy z tym coś zrobić!!!!!!!!!!:angryy::angryy:[/QUOTE]

No musimy,musimy :mad: :diabloti:

Piękna jest Fredzia i ślicznie na zdjęciach wygląda.W rzeczywistości na pewno jeszcze ładniej.Słodziak kochany :loveu: [IMG]http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/usmiechy_37.GIF[/IMG]

Posted

[quote name='FREDZIU']A moja łobuziara, jak są drzwi od łazienki zamknięte to stoi pod nimi i patrzy na nas, ale nie piszczy nie skrobie, ale jak chce pić albo się bawić to piszczy, warczy i nas drapie bez litości:angryy::angryy:[/quote]

ma ogród na wyciągnięcie łapy a nie umie korzystać. Nie , umie umie tylko jej się nie chce. Na podkładzie w dooopke ciepło

[quote name='jot11']Witam we wtorek :multi:
No to Jestesmy już trzy!
Straszneeeeeeeeee :shake:[/quote]
czasem juz nie mam siły się złościć. Bo udaje taaakie niewiniątko

[quote name='FREDZIU']Witamy i pozdrawiamy, no chociaż mi troszkę lepiej na duszy, bo już myślałam, że Fredzia ma defekt:evil_lol::evil_lol:, ale musimy z tym coś zrobić!!!!!!!!!!:angryy::angryy:[/quote]

ktoś sie musi poddać :mad: głosujmy :evil_lol:

Posted

Witamy :)
Widzę, że nie tylko ja mam problem z siusianiem w domu :lol:
Wiem, że Phoebe ma dopiero (a może aż ?) 4 miesiące, ale w końcu im pies młodszy tym szybciej się uczy ;). Tyle, że załatwiania się w domu akurat jej oduczyć nie mogę.. Kiedy wychodzę z nią rano na dwór załatwia się od razu, ale gdybym z tym zwlekała to nie miałaby żadnych zahamowań żeby wysikać się np. w kuchni .. :<.
Sama już nie wiem co robić, a jeśli chodzi o kupkę to już w ogóle szkoda gadać, na dworze wcale nie chce robić, tylko gdzie? Oczywiście na dywanie..
Najśmieszniejsze jest to, że wie że robi źle, bo gdy tylko ją na tym nakryję to zwiewa gdzie pieprz rośnie :lol:.

No dobra, ale skończę już mówić o Phoebe, bo to w końcu galeria Fredzi :D
Śliczna jest i ma piękne kolorki :loveu:
Modeleczka rośnie :loveu:
Pozdrawiamy :*

Posted

Ja na całe szczęście nie mam takiego problemu :loveu: Jak Pixi była mała to naczytałam się na forum że Yoraski mają problem z załatwianiem się w domu i obawiałam się że Pixi będzie tak samo robiła ale na szczęście jest jak być powinno:loveu: Może dla tego że jak Pixi była mała nie sikała w domu tylko wyprowadzałam ją na balkon jak miała kwarantanne, weterynarz nasz nam tak doradził bo mówił że później problemy są z oduczeniem pieska siusiania i kupki w domu. Jak wychodziłam z domu to zostawiałam otwarty balkon i nigdy nie było problemu wiedziała gdzie ma iść:loveu: A jak się kwarantanna skończyła to poświęciłam się i co 2godzinki i w dzień i w nocy wychodziłyśmy na siku na dwór żeby tylko nie załatwiać się w domu:loveu: Teraz Pixi wytrzymuje nawet 10-12 godzin bez sikania a ma dopiero pół roku:loveu: A nie załatwia się na balkoniku od kiedy skończyła 3 miesiące:loveu::loveu::loveu:

Posted

Witamy wieczorowo śliczną Fredzie :loveu::loveu::loveu:.
Zapraszamy do nas na nowe fotki :evil_lol:
No cóż my niestety zaliczamy się do grupki "wygodnickich" yorasków :oops:. Viky też przez kwarantannę przyzwyczaiła się załatwiać na podkład. Tylko w jednym, wyznaczonym miejscu. Później gdy kwarantanna minęła okazało się, że na zewnątrz za żadne skarby nie chce się załatwić. Potrafiła trzymać nawet 5-6 godzin gdy jechaliśmy nad jezioro i załatwić się dopiero po powrocie do domu. Próbowałam nawet wynosić "używany" podkład na trawkę i nic. Tak bylo ze 2 miesiące. Teraz od dłuższego czasu załatwia się jak tylko wyjdzie na spacer, ale w domu też. Jakby nie lubiała trzymać bo potrafi nasikać dosłownie kilka kropelek. Jak chce to potrafi trzymać bo w nocy wytrzymuje spokojnie 8-9 godzin. Chyba musze się do tego przyzwyczaić :oops::shake::oops:

Posted

[quote name='Arabeska^^']Witamy :)
Widzę, że nie tylko ja mam problem z siusianiem w domu :lol:
Wiem, że Phoebe ma dopiero (a może aż ?) 4 miesiące, ale w końcu im pies młodszy tym szybciej się uczy ;). Tyle, że załatwiania się w domu akurat jej oduczyć nie mogę.. Kiedy wychodzę z nią rano na dwór załatwia się od razu, ale gdybym z tym zwlekała to nie miałaby żadnych zahamowań żeby wysikać się np. w kuchni .. :<.
Sama już nie wiem co robić, a jeśli chodzi o kupkę to już w ogóle szkoda gadać, na dworze wcale nie chce robić, tylko gdzie? Oczywiście na dywanie..
Najśmieszniejsze jest to, że wie że robi źle, bo gdy tylko ją na tym nakryję to zwiewa gdzie pieprz rośnie :lol:.

No dobra, ale skończę już mówić o Phoebe, bo to w końcu galeria Fredzi :D
Śliczna jest i ma piękne kolorki :loveu:
Modeleczka rośnie :loveu:
Pozdrawiamy :*[/quote]
Dzięki:oops:
Ale mamy problem :angryy: musimy walczyć

Posted

[quote name='Doti1986']Ja na całe szczęście nie mam takiego problemu :loveu: Jak Pixi była mała to naczytałam się na forum że Yoraski mają problem z załatwianiem się w domu i obawiałam się że Pixi będzie tak samo robiła ale na szczęście jest jak być powinno:loveu: Może dla tego że jak Pixi była mała nie sikała w domu tylko wyprowadzałam ją na balkon jak miała kwarantanne, weterynarz nasz nam tak doradził bo mówił że później problemy są z oduczeniem pieska siusiania i kupki w domu. Jak wychodziłam z domu to zostawiałam otwarty balkon i nigdy nie było problemu wiedziała gdzie ma iść:loveu: A jak się kwarantanna skończyła to poświęciłam się i co 2godzinki i w dzień i w nocy wychodziłyśmy na siku na dwór żeby tylko nie załatwiać się w domu:loveu: Teraz Pixi wytrzymuje nawet 10-12 godzin bez sikania a ma dopiero pół roku:loveu: A nie załatwia się na balkoniku od kiedy skończyła 3 miesiące:loveu::loveu::loveu:[/quote]

Ale masz super, ja też walczyłam, uczyłam, i nie powiem nauczyła się- w końu załatwia się w wc:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Viky i Ja']Witamy wieczorowo śliczną Fredzie :loveu::loveu::loveu:.
Zapraszamy do nas na nowe fotki :evil_lol:
No cóż my niestety zaliczamy się do grupki "wygodnickich" yorasków :oops:. Viky też przez kwarantannę przyzwyczaiła się załatwiać na podkład. Tylko w jednym, wyznaczonym miejscu. Później gdy kwarantanna minęła okazało się, że na zewnątrz za żadne skarby nie chce się załatwić. Potrafiła trzymać nawet 5-6 godzin gdy jechaliśmy nad jezioro i załatwić się dopiero po powrocie do domu. Próbowałam nawet wynosić "używany" podkład na trawkę i nic. Tak bylo ze 2 miesiące. Teraz od dłuższego czasu załatwia się jak tylko wyjdzie na spacer, ale w domu też. Jakby nie lubiała trzymać bo potrafi nasikać dosłownie kilka kropelek. Jak chce to potrafi trzymać bo w nocy wytrzymuje spokojnie 8-9 godzin. Chyba musze się do tego przyzwyczaić :oops::shake::oops:[/quote]

Fredzia też potafi wytrzymać w podróży i w nocy,a w dzień sik i sik, ale na razie się nie poddaje:angryy:

Posted

Witam :multi: po fotkach widac ze to maly lobuziak:loveu:
a wiecie co ja bym chciala miec taki problem hehe ja moją Liv uczylam na szmatke przy balkonie i chcialam by miala mozliwosc isc sie tam zalatwic gdy nas nie ma w domu, niestety gdy pojela szybko gdzie sie to robi na szmatke na siku przestala chodzic..

Posted

[quote name='Pegaza']Witam :multi: po fotkach widac ze to maly lobuziak:loveu:
a wiecie co ja bym chciala miec taki problem hehe ja moją Liv uczylam na szmatke przy balkonie i chcialam by miala mozliwosc isc sie tam zalatwic gdy nas nie ma w domu, niestety gdy pojela szybko gdzie sie to robi na szmatke na siku przestala chodzic..[/quote]

Czekaj czekaj to jak w końcu? robi w domu czy nie:crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='FREDZIU']Czekaj czekaj to jak w końcu? robi w domu czy nie:crazyeye::crazyeye:[/quote]
nie nie robi:shake: ale chcialam by sie nauczyla w domu tez zalatwiac:lol: tylko dlatego ze mogla by zrobic siku gdy nas by nie bylo a tak musi trzymac czyli wychodzi na to ze ja chce w domu to ona nie a u Was na odwrot:evil_lol:

Posted

Cześć :)
Cudeńko z Twojej Fredzi:loveu::loveu::loveu:

My już przeszliśmy i etap siusiania na podkład i naukę siusiania na polciu... ciekawe co będzie w zimie:cool1: aż mnie ciarki przechodzę że trzeba będzie rano na śnieg wychodzić :crazyeye:

Posted

[quote name='Pegaza']nie nie robi:shake: ale chcialam by sie nauczyla w domu tez zalatwiac:lol: tylko dlatego ze mogla by zrobic siku gdy nas by nie bylo a tak musi trzymac czyli wychodzi na to ze ja chce w domu to ona nie a u Was na odwrot:evil_lol:[/quote]

Nikomu się nie dogodzi:eviltong:
Moja koleżanka też ma Yoraska i wyszkoliła ją tak że załatwia się i w domu i na dworku. W domku kupiła jej kocią kuwetę i tam załatwia swoje potrzeby gdy nie może wytrzymać jak malutka sama siedzi w domku