miros Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Witam Jak sie mierzy wzrost dobramana a konkretnie dobermanki :) na necie znalazłem: Wzrost: w kłębie psy: 68 - 72; - suki: 63 - 68 cm. No i właśnie od czego do czego to sie mierzy :) Pyt. drugie do jakiego okresu życia rośnie doberman? Pozdr. Quote
Kachna Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Psa mierzysz w najwyższym punkcie w kłębie, czyli na wysokości od ziemi do miejsca pom/dzy łopatkami, tu mniej więcej jest kłąb. Doberman rośnie do około 9 m-cy, potem może jescze 1cm, czy dwa, raczej nie więcej. Quote
miros Posted March 13, 2005 Author Posted March 13, 2005 czyli mniej więcej od ziemi do końca tej srebrnej obroży która jest chyba coś okolicy łopatek? tu fotka z neta z tą obrożą :) [url]http://www.doberman.com.pl/obrazki/th.jpg[/url] Quote
AgaCzips Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 [quote]czyli mniej więcej od ziemi do końca tej srebrnej obroży która jest chyba coś okolicy łopatek[/quote] tak Quote
Kachna Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Mój miał około 40 - 42 cm. ( to co pamietam na oko ) Mam samca, suczki są mniejsze. Quote
Recommended Posts