kobix Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 [quote name='EVA2406']Kobix, Cioteczko, duuuużoooooo zdrówka. Dbaj o siebie, bo jesteś potrzebna biedakom i nam oczywiście też.[/QUOTE] to nie tytułem odpowiedzi:evil_lol: Gufi ma jakiegoś mega PH-a.kiedy od się skończy?! kolejna zainteresowana osoba zrezygnowała z adopcji na rzecz "psa koleżanki" psu życzę rzecz jasna wszystkiego najlepszego,ale ile można czekać:mad: o Gufim piszę w samych superlatywach,co jest zresztą prawdę,jest to mega mądry pies bez wad! tylko DLACZEGO k... wodna:angryy: wciąz nie może znaleźć domu? Cioteczki-ogłaszamy,ogłszamy ,na pomoc czeka psiak na ulicy.... Quote
__Lara Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Odnowiłam mu allegro: [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=979233876[/url] kobix, gdzie jest wątek Zulusa? miałam mu też zrobić allegro. Quote
kobix Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 [quote name='__Lara']Odnowiłam mu allegro: [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=979233876[/url] kobix, gdzie jest wątek Zulusa? miałam mu też zrobić allegro.[/QUOTE] dziękuję Laro :) oto wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/142492-Zulus-ze-zA-amanAE-nogAE-szuka-domu-Potrzebne-fundusze-na-hotelik/page11[/URL] Quote
kobix Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Laro po zastanowieniu sugerowałabym -dla dobra psa i mojego zdrowia psychicznego-zmianę tytułu i usunięcie frazy za darmo.zgłasza się mentalnościowa wiocha co wykańcza psy(i jest to ich kilkunastu)i zbierają dalej...a pierwsze pytanie brzmi czy "ile ten pies kosztuje?"( w jakiejś specyficznej gwarze i akcencie) ludzi co uznają tylko RASOWE psy za psy i tak tym hasłem nie przekonamy-bo to odrębny temat szpanu i kasy oraz brak ekologii w życiu a na takie hasła żywo reagują zbieracze psów,bo co szkodzi wziąć jak COŚ DAJĄ ZA DARMO? analogicznie w działach "za darmo" znajdziemy gruz,stare pralki i kanapy:evil_lol: to że nie handlujemy psami-nie każdy ćwok rozumie dlaczego ( pytają mnie ludzie "co z tego mam?"jak mówię że nic,to słyszę:"e...to bym ich nie zbierał":diabloti: PSY kosztują i to koszmarne pieniądze! z autopsji mówię o 12stce-karma,drodzy specjaliści,szczepienia ,nagłe choroby,transport ,hotele. Już 1 to spory wydatek,któś musi sobie zdawać z tego sprawę że pies nie funkcjonuje za darmo i nie żyje "na powietrze" mam nadzieję że rozumiesz moje rozumowanie:) (allegro jest piękne i wzruszjące-chwyta za serce) Quote
Lidan Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Faktycznie śliczne allegro :happy1: Oby przyniosło szczęście Gufiemu :kciuki: Quote
Olga7 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Zmartwila mnie wiadomość o chorobie kobix -zyczę powrotu doi zdrowia . Przyznam,że nie zagladam ostatnio /wątku nie bylo widać /do Gufiego i myslalam ,że w końcu Gufaiaczek znalazl swoj dom -a tu masz Nadal okupuje dom i psy Kobix -i jeszcze "konfliktuje się " z niektorymi psami tam ...Lobuzy jedne i zazdrośniki pewnie -o teren ,panią itp. -temperamenty pokazują ...Taki ładny ,fajny pies a zasiedzial się na dt-już niedlugo rok będzie .. Quote
Lidan Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 A ja zaglądam ale nie zawsze piszę. Mam nadzieję, że przedświąteczna gorączka nie nadwyrężyła zdrowia kobix. Guifi, tak bardzo życzę Ci nowego domku i nie rozumiem czemu taki śliczny psiak jeszcze go nie ma :hmmmm: Quote
__Lara Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ja też.... ciekawe czy odzywał się ktoś z allegro. Quote
kobix Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='__Lara']Ja też.... ciekawe czy odzywał się ktoś z allegro.[/QUOTE] napisała jedna pani(nie wiem czy z allegro)z pytaniami,w opowiedzi cisza zero telefonów... Quote
EVA2406 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='kobix']napisała jedna pani(nie wiem czy z allegro)z pytaniami,w opowiedzi cisza zero telefonów...[/QUOTE] To taki śliczny i mądry piesek, ale ma strasznego pecha :shake: Quote
Lidan Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ech...ręce opadają :niewiem: Na co ci ludzie czekają :???: Quote
kobix Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 [quote name='Lidan']Ech...ręce opadają :niewiem: Na co ci ludzie czekają :???:[/QUOTE] no właśnie...czekają,przebierają zapewne. dziś miałam rozsądny tel o Gufiego pani wypytała co chciała.żadnej deklaracji. dlaczego mnie to nie dziwi-psów w necie jest tyle,że ludzie zaczynają "przymierzać" i wybierać jak buty:( Quote
Lidan Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote]w necie jest tyle,że ludzie zaczynają "przymierzać" i wybierać jak buty[/quote] Taak...i nadal pojawiają się nowe. Mój sąsiad ostatnio powiedział, że chyba weźmie małego pieska. Już ma upatrzoną małą suczkę. Powiedział nawet właścicielce, że jak będzie miała szczeniaki to jednego zamawia. Chyba nie zrobił na nim wrażenia mój wykład że schroniska pękają w szwach, że ludzie teraz nie rozmnażają bez potrzeby suczek, a raczej je sterylizują, żeby tych szczeniaków było jak najmniej. Jeszcze usłyszałam, że sterylizowane psy tracą osobowość i energię, bo ktoś tam ma spasionego wykastrowanego dobermana który tylko je i śpi. Trochę go zatkało gdy zapytałam czy według niego moje suczki straciły osobowość i energię albo czy przytyły bo przecież obydwie są wystylizowane ;-) Quote
Panca Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 przypomnijcie mi prosze gdize jest Gufi obecnie bo planuje go zaproponowac komus:) Quote
__Lara Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='Panca']przypomnijcie mi prosze gdize jest Gufi obecnie bo planuje go zaproponowac komus:)[/QUOTE] Kobix, odezwij się ;) Quote
Lidan Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Jeśli dobrze pamiętam to wszystkie psy pod opieką kobix znajdują się w miejscowości Końskie lub gdzieś blisko. To chyba świętokrzyskie. Quote
Panca Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 oki dzieki nie robmy sobie na razie nadziei ale...kto wie:) Quote
Lidan Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Byłaby to wielka radość i szczęście gdyby wreszcie ten przystojniak znalazł swój domek. Trzymam kciuki za powodzenie :kciuki: Quote
Panca Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 uczciwie napisze ze zaproponowalam jeszcze jednego psiaka bo dziewczyna chciala pewna suczke w typie Gufiaka ale owa suczka zostaje w DT na stale zobaczymy jaka bedzie odpowiedz.. Quote
Panca Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 przyszla odpowiedz...:ma byc suczka niestety:( Quote
__Lara Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='Panca']przyszla odpowiedz...:ma byc suczka niestety:([/QUOTE] Szkoda :( :( Quote
kobix Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 [quote name='Panca']uczciwie napisze ze zaproponowalam jeszcze jednego psiaka bo dziewczyna chciala pewna suczke w typie Gufiaka ale owa suczka zostaje w DT na stale zobaczymy jaka bedzie odpowiedz..[/QUOTE] wybaczcie ale mało siedzę na dogo-brak czasu Panca dziękuję za inicjatywę,szkoda że tylko suczka, nie wiem co to znaczy typ Gufiaka,mam suczkę ułożoną do adopcji-kilkulatka ,po sterylece,nauczona mieszkania w domu/mieszkaniu ale ona jest ciut większa,do kolan,wygląd a la wilczur.tylko że wyłącznie mieszkanie wewnątrz(przeskakuje siatki) Quote
Panca Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 no mialam na mysli niewielkiego trikolorka:) pewna osoba chcial przygarnac Ciapulke, mala suczke trikolor wiec szukalam choc troche podobnego psiaka do Ciapulki ale okazalo sie ze w domu juz jest suczka i koty oraz bywaja w tym domu nie sterylizowane suki .Zapytam czy zainteresowana chce innych propozycji Quote
Recommended Posts