Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo podobają mi się borzoje ale w domu nie mam warunków żeby go trzymac. Mam natomiast duży ogród. Zastanawiam się czy taki pies jak borzoj może byc trzymany na dworze? Czy jest to zwierze zbyt wrażliwe i musi mieszkac w domu?

Posted

borzoje to psy "carow"mieszkaly zawsze w domach ,a pozniej za bolszewikow zaczyly byc tak jak burzuazja tepione.Ukrywano je przed smiercia w ziemiankach ,no i od tego czasu sie utarlo u niektorych ,ze sa to psy kojcowe,stajenne,czy budowe.Wg.milosnikow tej ras i wet.psy te kochaja kanapy i kochaja zyc w stadzie,sa to psy mysliwskie,i potrzebuja zabezpieczenia w postaci wysokiego plotu.

• 2 months later...
  • 1 year later...
Posted

albo się trzyma psy w domu ale nie ma ich wcale. Trzymanie psów (nie koniecznie borzoi) w kojcach to zwykłe okrucieństwo nad zwierzętami, a tak się zastanawiam jak można mieć dom i nie mieć warunków do trzymania w nim psa?

Posted

Borzoj jak każdy chart jest psem domowym, kocha kanape jak i ciepłe łóżeczko właściciela. Borzoj nawet ze wzgledu na piękną i dlugą sierść, która trzeba odpowiednio pielęgnować, czesać, trymować, myć i utrzymywać w czystości! powinien być trzymany w domu ;) borzoj nie przesadzaj, że wcale, ludzie nie rozumieją, nie mają na codzień styczności z borzojami. Proponuję abyś poczytała specyfikację rasy zanim zdecydujesz się na niego, bo to iż on Ci się podoba nie jest warunkiem dostatecznie dobrym aby zakupić takiego pieska ;) Trzeba duzo czasu poświęcić na spacery no i pielęgnacja, nawet jeśli pies nie będzie wystawiany na wystawach. Powodzenia ;)