martan Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Nie wiem co napisali w artykule nie chce mi się szukać, ale dla mnie Przyjaciel Pies to żadne źródło- sooooooorrry. Obowiązuje wszystkich na wystawach ten sam wzorzec. Nie wiem może w Niemczach są wystawiane na wystawach innych organizacji??? Też mi się to wydawało podejrzane co napisałaś że są wszędzie uznawane poza Francją. Oni w PP zawsze piszą o Francji w odniesieniu do poszczególnych ras ponieważ te artykuły to przedruki z francuskiej wersji PP :) Quote
nice_girl Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 Hania, Coś zamotałaś z tymi kolorami. :wink: Właśnie wynalazłam tę fotkę w swoim komputerze: schipperki i moja corgaską\: [img]http://www.ee.pw.edu.pl/~olichwij/konkurs/file_4.jpg[/img] Ostrość zdjęcia jest słaba, ale mam nadzieję, że coś widać. :wink: Quote
betty_labrador Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 w Polsce sa dwa schipperke. jednego widzialam na wystawie w Lublinie, mial krotki ogonek, bo taki moga miec.. :) Quote
Cardi Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 na wystawie w Lublinie :o My nie bylismy na wystawie w Lublinie :o A tylko my mamy schipperke w Polsce :D Moze to jakis zagraniczny ?? :wink: A z kolorami to wszystko posprawdzalam Wzorzec FCI rzeczywiscie nie przewiduje innych umaszczen ale np w Anglii mozna wystawiac kolorowe schipperke :D Widzialam tamtejsze kremy i czekoladki na fotorelacji z Crufta.. ehh. .. cudne sa :lol: Quote
betty_labrador Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 a nie wiem, mozliwe ze jakis z zagranicy? ale na pewno to byl przedstawiciel tej rasy :) Quote
Recommended Posts