mienta Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Często czytam takie opinie, że właśnie Petity są głośne, dużo szczekają i wyją ale kurde widzę że nasze wcale nie potwierdzają tej reguły. To chyba jakiś paszkwil na tą rasę ;) Quote
leni356 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Ponoć wszystkie bassety głośne są, ale też zależy od konkretnego przypadku. Niektórym się nie chce :) szczególnie jak są wybiegane i się nie nudzą - stwierdzam to po swoim. Przez tą pogodę deszczową petita roznosi Quote
mamanabank Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Hyziek już nie wyje, kiedy wychodzimy, pobratymcy też nie, bo wracałam i kazałam im być cicho, troche były zdziwione, ale jak nie to nie, i przestały. Jeśli chodzi o szczekanie to Hyziek szczeka głównie w zabawie, albo na komendę "daj głos", w domu raczej nie hałasuje, a podczas gonitwy szczeka jak szalony. Ostatnio spotkaliśmy na polach zające, całe mnóstwo, nie wiedział za którym biec, więc gonił wszystkie, prawdziwy zew natury i właśnie to skakanie w wysokich trawach, może do tego im potrzebne. Pozdrawiamy pięknie! Quote
PANGEA Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='mienta']Często czytam takie opinie, że właśnie Petity są głośne, dużo szczekają i wyją ale kurde widzę że nasze wcale nie potwierdzają tej reguły. To chyba jakiś paszkwil na tą rasę ;)[/quote] one nie maja prawa byc "glosne" One, jak wszystkie goncze francuskie ale Petity w szczegolnosci, mialy prawo wydawac dzwieki dopiero biegnac po tropie.... Nasze niepolujce czesto "gadaja" w podnieceniu, znaczy w zabawie.....goniac za zwiezyna-psia :evil_lol: Quote
leni356 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='PANGEA']one nie maja prawa byc "glosne" One, jak wszystkie goncze francuskie ale Petity w szczegolnosci, mialy prawo wydawac dzwieki dopiero biegnac po tropie.... Nasze niepolujce czesto "gadaja" w podnieceniu, znaczy w zabawie.....goniac za zwiezyna-psia :evil_lol:[/quote] Mój tak właśnie ma :) Quote
Naklejka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Moja sąsiadka ma petita, okropnie donośny głos mają, ale szczeka tylko jak widzi piłkę lub chce się pobawić z moją sucz.;) Quote
Recommended Posts