Isadora7 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Jagoda1']Nadal szukamy domu dla Kapsika...[/quote] Allegro będzie miał dzisiaj wieczorem, ale we wtorek rozmawiam z ludźmi na jego temat. Na innym wątku nadgorliwośc pewnych osóbzepsuła sprawe stąd to zamotanie. Pani miała adoptowac sunię zagorżoną uśpieniem, zdrową, ładną. Już dogrywałyśmy, gdy ktoś podał telefon osbie któej praktycznie nie znał (co sie okazało z czasem). Czyli na zasadzie Goździkowa mówiła koleżance, koleżankiże chce pieska. Bezmyślność? Brak wyobraźni? Nie wiem jak to nazwać. Oczywiście ci "chętni na pieska" zrezygnowali pod bardzo śmiesznym pretekstem. Nawet odwagi nie starczyło. Pomijam fakt że rodzina kilkuosobowa a nikt o niczym nie wiedział, poza osobą któa rozmawiała z aktualną Panią zagrożonej suni. Czułam, zę tak bedzie bo rozmowy od poczatku mi się nie podobały. No ale widac ktoś się musiał sam przekonać. Nie ma co teraz piany tłuc, efekt jest taki, zę po prostu Pani która miała brać Kapsika, bierze sunię zagrozóną morbitalem. Z kolejnymi chętnymi na Kapsika będe rozmawiać ale wtorek, środa. Prosiłąbym się tez o wstrzymanie od komentarzy na watku suni jeżeli ktos się tam pofatyguje. Dogomaniacy i tak sobie wystawili kiepskie świadectwo tam. Kapsik w razie tragedii ma tez domek tymczasowy, ale jak wiem Olsztyn nie daje tymczasó chyba ze byłby totalny kanał. Quote
aldira Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 w wątku... jamniki i jamnikowate ........ktoś napisał ze jakaś pani poszukuje czarnego jamniczka osoba która to napisała możne podać również telefon osoby zainteresowanej adopcja ,jeśli jamniczek kapsik jest jeszcze w schronisku prosimy o kontakt w wyzej podanym watku nie przegapmy okazji aby kapsikowi znalesc domek:loveu: Quote
Jagoda1 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Wystawiłam Kapsikowi allegro, Cioteczki "jamnisiowe" intensywnie szukają, my również, na pewno trafi do właściwego domu...:razz: Quote
Isadora7 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='leni356']A czy wiadomo dlaczego nie poszedł do adopcji? Były 2 pewne domki dla niego..[/quote] Nie wiem moze za długo pisałam, albo nie widać mojego postu. [B]Napisałam, że Pani do któej miał jechać bierze sunię zagrożoną uśpieniem. Z drugim domkiem będe rozmawiać ale wtorek, środa. [/B] Tak się składa że musze pracować, a sobota i niedziela ostatnia byłą dla mnie dniami pracy. Niestety nikt mi nie da, odmówić pracy nie mogę, musże zarabiać. Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 A czy wiadomo dlaczego nie poszedł do adopcji? Były 2 pewne domki dla niego.. Quote
__Lara Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Jagoda1']Wystawiłam Kapsikowi allegro, Cioteczki "jamnisiowe" intensywnie szukają, my również, na pewno trafi do właściwego domu...:razz:[/quote] A to nie Isadora miała wystawić allegro? Quote
Isadora7 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='__Lara']A to nie Isadora miała wystawić allegro?[/quote] Jagoda zawsze i tak wystawia allegro dla olsztyńskich psiaków. Niezależnie od tego czy Isadora wystawia czy nie. Isadora wystawia jamników zawsze wyróżnione na wszystkie sposoby i wystawia w odpowiedniej chwili. Isadora nie robi z automatu ale z rozmysłem. Skoro Isadora nie wystawiła dzisiaj powiedzmy o 18.50 widać miała jakiś cel, marketingowy, albo adopcyjny ale cel był. Tyle. Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Chyba mamy zły dzień :evil_lol: To ja schodzę z drogi.. ;) Quote
__Lara Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Isadora7']Jagoda zawsze i tak wystawia allegro dla olsztyńskich psiaków. Niezależnie od tego czy Isadora wystawia czy nie. Isadora wystawia jamników zawsze wyróżnione na wszystkie sposoby i wystawia w odpowiedniej chwili. Isadora nie robi z automatu ale z rozmysłem. Skoro Isadora nie wystawiła dzisiaj powiedzmy o 18.50 widać miała jakiś cel, marketingowy, albo adopcyjny ale cel był. Tyle.[/quote] Dobra, tylko spytałam. Quote
bico Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Isadora, cenię Twój wkład w ratowanie jamników, ale "władcze" tony twych wypowiedzi i sarkazm zarezerwuj dla kogoś innego, może spoza dogo:razz: Nie tylko Ty jedna się starasz żeby było dobrze, żeby ratować jak najwięcej psiaków, inni też to robią, może w mniejszym niż Ty zakresie, ale czy to oznacza, że ich wysiłki się nie liczą? Zasługują tylko na potraktowanie z góry i odesłanie "do ławki"..? Przykre:cool1: Quote
Isadora7 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='bico']Isadora, cenię Twój wkład w ratowanie jamników, ale "władcze" tony twych wypowiedzi i sarkazm zarezerwuj dla kogoś innego, może spoza dogo:razz: Nie tylko Ty jedna się starasz żeby było dobrze, żeby ratować jak najwięcej psiaków, inni też to robią, może w mniejszym niż Ty zakresie, ale czy to oznacza, że ich wysiłki się nie liczą? Zasługują tylko na potraktowanie z góry i odesłanie "do ławki"..? Przykre:cool1:[/quote] [B]Z całym szacunkiem bico, ale władczego tonu trzeba chcieć się dopatrzeć.[/B] Podobnie jak gdy się chce psa uderzyć to tez się kij znajdzie. [B]Pomyslałaś choć przez małą chwilę ze to ja mogłam odczytać wpis jako złośliwość i że tak odczytałam? [/B] Nie ciagnę sprawy, nie ubliżam nikomu, ale tez nie ćwierkam "psipsipsi kochaniutka". Mam zwyczaj mówic to co myślę i mówie. Robie to w sposób grzeczny, nie chamski, nie wulgarny, ale stanowczy. A ze bez lukru? Cóż tak mam, lukier moze zemdlić. Odpowiedziałam Larze, co nie znaczy, zę ją olewam, ze nie uznaję jej, jej wątków, jej pracy i myślę, że Lara to potwierdzi. Grzechem by było gdyby powiedziała inaczej. Myślę też że gdyby miała pretensje to by napisała. Sama. Napisała co napisała ja nie pociagnełam tematu bo uznałam za wyjaśnione. Może zajrzysz na watek gdzie facet do userek mówi "laski, du..., kobieto nie pieprz itp" i tam wyrazisz oburzenie bo jest o co. W moim zachowaniu w mojej wypowiedzi nie było NIC oburzajacego. Tak się składa ze nie zawsze mam takie zdanie jak druga osoba, kimkolwiek jest, ale nie mam problemów, aby to powiedzieć a nie za uszami. Tzw asertwyność nie jest mi obca. [B]Nie widze nic złego w mojej wypowiedzi, absolutnie nic.[/B] Odpowiedziałam dlaczego Kapsik nie ma jeszcze allegro. Cenię bardzo, najbardziej osoby które to rozumieją. W gronie moich najbliżej i najlepiej współpracujących osób są takie które zaczęły ze mną znajomość [SIZE=1](nie kłótnie bo ja się nie kłócę)[/SIZE] od wymiany [B]"różnicy zdań"[/B]. I te najbardziej cenię. Przekonałam się, zę najbardziej mogę polegać na takich osobach, a nie na takich co zawsze mówią "jesteś boska, cudna blablabla, putiputi grubasku". A jak kiedyś powiem zamiast TAKATAK tylko NIENIE to biorą swoje szmatki i zmykają na inne kwiatki. Tak mam, miałam i będe miała. Czy to komuś pasi, czy nie. Pretensje można mieć jakbym komuś ubliżyła. Nie ubliżyłam. Proste. [FONT=Impact][SIZE=5]Kapsiku jak wspomniałam dziś albo jutro rozmawiam z następnym domkiem.[/SIZE][/FONT] Quote
aldira Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 czy już coś wiadomo o tej pani która chciała adoptować jakiegoś jamniczka , czy kapsik był jej pokazany?:p Quote
Isadora7 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='aldira']czy już coś wiadomo o tej pani która chciała adoptować jakiegoś jamniczka , czy kapsik był jej pokazany?:p[/quote] [B]Sorry jak już było ale która to jest Pani? Gdzie o niej info?[/B] Quote
aldira Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 na stronie....jamniki jamnikowate do adopcji.... Kasia 14 zamieściła tam wiadomości o tej Pani Quote
Isadora7 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='aldira']na stronie....jamniki jamnikowate do adopcji.... Kasia 14 zamieściła tam wiadomości o tej Pani[/quote] A to sorry, tam ciężko cokolwiek znaleźć tak zaspamowane. Ale mam namiar do tej Pani i będe z nią rozmawiać dostałam od Kasi na priva Quote
bico Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Isadora7'] Nie ciagnę sprawy, nie ubliżam nikomu, ale tez nie ćwierkam "psipsipsi kochaniutka". Mam zwyczaj mówic to co myślę i mówie. Robie to w sposób grzeczny, nie chamski, nie wulgarny, ale stanowczy. A ze bez lukru? Cóż tak mam, lukier moze zemdlić. Może zajrzysz na watek gdzie facet do userek mówi "laski, du..., kobieto nie pieprz itp" i tam wyrazisz oburzenie bo jest o co. W moim zachowaniu w mojej wypowiedzi nie było NIC oburzajacego. Cenię bardzo, najbardziej osoby które to rozumieją. W gronie moich najbliżej i najlepiej współpracujących osób są takie które zaczęły ze mną znajomość [SIZE=1](nie kłótnie bo ja się nie kłócę)[/SIZE] od wymiany [B]"różnicy zdań"[/B]. I te najbardziej cenię. Przekonałam się, zę najbardziej mogę polegać na takich osobach, a nie na takich co zawsze mówią "jesteś boska, cudna blablabla, putiputi grubasku". A jak kiedyś powiem zamiast TAKATAK tylko NIENIE to biorą swoje szmatki i zmykają na inne kwiatki. Tak mam, miałam i będe miała. Czy to komuś pasi, czy nie. Pretensje można mieć jakbym komuś ubliżyła. Nie ubliżyłam. Proste. [/quote] no ja na szczęście nigdy na żadnym wątku Ci nie "lukrowałam" - nie widzę powodu, dla którego miałabym tak w stosunku do Ciebie robić. A wątek faceta i "userki", możesz podrzucić jeśli pochodzi z dogo, wątki poza, mnie nie interesują. A jeśli watek jest z dogo, to moderatorzy powinni na wyzwiska zareagować. Proste. Quote
Isadora7 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='bico']no ja na szczęście nigdy na żadnym wątku Ci nie "lukrowałam" - nie widzę powodu, dla którego miałabym tak w stosunku do Ciebie robić. A wątek faceta i "userki", możesz podrzucić jeśli pochodzi z dogo, wątki poza, mnie nie interesują. A jeśli watek jest z dogo, [COLOR=Red][B]to moderatorzy powinni na wyzwiska zareagować. Proste.[/B][/COLOR][/quote] Istotnie nie lukrowałaś, ale nadinterpretacje mojej wypowiedzi mamy za sobą. Ale dla mnie EOT w tym temacie. Powiedziałm co myślę i to musi wystrczyć. Nie będe padac Reytanem, bo nikomu nie dokuczyłam. Wątek faceta i userki jest z dogo, nie mam w zwyczaju powoływać się na watki z innego forum. I w tym co zaznaczyłam jesteśmy absolutnie zgodne. I tez uważam, że proste. Niestety tylko dla nas. Watek, jak i posty były wielokrotnie zgłaszane nie tylko przeze mnie. Proste, ale jak widać dla Ciebie i dla mnie. [FONT=Impact][SIZE=5]Jagoda czy Kapsik jest kastrowany? [/SIZE][/FONT] Quote
Isadora7 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Nie che mwóic by nie zapeszyć.... Dobranoc Kapsiku Quote
leni356 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Isadora7']Myślę ze lepiej niż ja po powrocie z interwencji o godzinie którą widać dwa posty nad tym :) na dodatek z dwoma jamnikami które trzeba było natychmaist zabrać. Dlatego serdeczna prośba bo zapytanie Twoje wynika zapewne, że też coś masz. Chętnie skorzystam mam jeszcze te dwa do dyspozycji jamnik. I to jamnikijamniki. Wiek zbliżony. Z góry serdecznie dziękuję :)[/quote] Co to za jamniki? samce czy suczki? jak reagują na inne psy? ja poczekam na odp, nie spieszy się Quote
Isadora7 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='aldira']jak z ta adopcja kapsika wygląda:shake:?[/quote] Myślę ze lepiej niż ja po powrocie z interwencji o godzinie którą widać dwa posty nad tym :) na dodatek z dwoma jamnikami które trzeba było natychmaist zabrać. Dlatego serdeczna prośba bo zapytanie Twoje wynika zapewne, że też coś masz. Chętnie skorzystam mam jeszcze te dwa do dyspozycji jamnik. I to jamnikijamniki. Wiek zbliżony. Z góry serdecznie dziękuję :) Quote
Recommended Posts