Madzinka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Hej kochani. No cos mnie tu dlugo nie bylo.:) Moj Aaron ma 6.5 msc i wysadzone ledzwie.Wiem,wiem..dogi rosna tak pokracznie,raz tylek w gorze ,raz tylek zwisa :razz:...No ale on od malego byl taki ciut wygiety i nic sie nie zmienia.Kregoslup ma prosty i lapy ma ok-wet sprawdzal.On po prostu jak chodzi,ciagnie lapy pod siebie.Przez to wyglada jakby mial kolek w pupie.Dodam,ze potrafi ladnie stanac,choc lapy odstawia niechetnie.Wszyscy twierdza,ze on z tego wyrosnie,ze trzeba mu miesnie na tylnych lapkach wyrobic,np.plywaniem i dac sobie czas.Co mysliscie na ten temat? Martwie sie,choc widac,ze gonic nie boli i generalnie chowa sie bardzo dobrze.Dodam,ze majac 6.5 msc wazy 55 kg i ma 83 cm wzrostu.Moze zbyt szybko sie w gore pnie???Nie przekarmiam go i dostaje dokaldnie wyliczona dawke potrzebnych mu witamin.Tzn,nie pase go extra ,zeby byl nie wiem jak duzy. Ja juz nie wiem........Jesli go bede chciala wystawiac,zdyskwalifikuja go za sam chod :shake:. Czekam na opinie. Pozdrawiam Magda Quote
Sylvia_76 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 A w jaki sposób wet sprawdzał jego kościec? Ja zrobiłabym już pewnie RTG bioder, ale ja jestem panikarą. Podstawianie się psa może być spowodowane wieloma powodami, a czasem bez powodu- ot, pies tak po prostu ma. Nie wiem, czy wyrobienie mieśni tyłu ma wpływ na to, że pies się będzie odstawiał? Musisz poczekać aż odezwie się zdroworozsądkowa Pangea :) Quote
Madzinka Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 :placz: Wet kazal poczekac z RTG,a kosciec mu sprawdzal na wyczucie;).No i jak bylam w klubie doga (mieszkam w Szwajcarii),to po obmacaniu przez znajomych sedziow,hodowcow i chyba polowy klubu ;),kazdy stwierdzil,ze stawy sa ok i nie ma na razie potrzeby narazc psa na niepotrzebne naswietlanie.:shake:. No wiem...poczekam na dlasze opinie,bo RTG tez juz mi po glowie chodzi :-(:Pewnie tak czy inaczej sie bez tego nie obejdzie... Quote
agasc Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Masz we Wrocku dobrego radiologa -dr Siembiedę i radzę wykonać kontrolne prześwietlenie (bynajmniej ja bym tak zrobiła). Zapewniam Cię,że od naświetlenia w tym wieku wiekiej krzywdy nie będzie. Gorzej,jak pies ma dysplazję , Ty pozwolisz jej się całkowicie rozwinąć. Nawet największy kynologiczny autorytet nie jest w stanie potwierdzić lub wykluczyć dysplazję ,,na oko''. Wiarygodny jest tylko wynik RTG-w dodatku prawidłowo odczytany. Quote
Madzinka Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Gdzie przyjmuje???Ja pochodze z Wrocka i bede tam dopiero pod koniec wakacji.Chyba,ze jednak tutaj rzuce sie na jakiegos dobrego weta.Musze poszukac dogowego.Moj wet tez mi odradzal teraz zdjecie RTG . Dzieki za rady :roll:.Na pewno skorzystam. Pozdrawiam:roll: Magda Quote
agasc Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Canaletta 89 Wrocław. Najlepiej zadzwoń i porozmawiaj. Od godz.16-17,00 tel 071 345 21 02. Wcześniejsze godziny- Akademia Przyrodnicza. Powodzenia i pozdrawiam:) Quote
Madzinka Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Dziekuje Ci bardzo :lol:. No musze cos z tym zrobic,bo mi pokraka rosnie. Jest lekarz we Wrocku,przyjmowal kiedys na Krzykach kolo Parku Poludniowego.Wyciagnal mi doga z paralizu,podczas gdy inni pukali sie palcem w czolo i kazali psa uspic.Nawet nie wiem jak go szukac,nie pamietam nazwiska :shake: ale tez byl super. Kurcze czasem zaluje,ze tak rzadko bywam w Pl :angryy:. Dzieki i serdecznie pozdrawiam. Quote
agasc Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Może dr Tarkowski? Przyjmował kiedyś (teraz nie wiem) w przychodni weterynaryjnej ul.Krzycka 18 B, Wrocław? Quote
Madzinka Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Kurcze,masz racje!!!!!!!!!!!Tarkowski na Krzyckiej :lol::lol::lol::lol::lol:. Super gosciu :multi:. Quote
Recommended Posts