Olena84 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 xxxx52 skad są te zdjecia, ja co prawda bylam 3 lata temu i bylam zachwycona, to niby bylo lato, ale kazdy pies mial bude, boksydla tych co sie boja, miejsca na zalatwianie sie, baseny... Quote
xxxx52 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Olena-wiesz tj we Wrzesni ,Gnieznie -tam jest koszmar ,ale inni tego nie widza.Szczegolnie gdy kontrole robi TOZ poznanski W Obornickim schronisku byla kontrola i gazeta ,robili tez zdjecia .napisali artykol wcale je radosny.tam psy nie maja nawet zadaszen ,chroniacych je przed deszczem czy sniegiem.Psy biegaja duza grupa male i duze suczki i psy niekastrowane. Olena jak mozna dopuscic ,zeby psy zamarzlaly (pinczerka)zostaly pogryzine i 3 tygodnie nikt sie spanielem zajal :To sa tylko 2 przyklady ,ale ile jest tragedi kiedy nas nie ma?Jak to mozliwe jest zeby 30 psow miesiecznie adoptowano (wypowiedz pracownika schroniska)jak tom jest zeby w-ce burmistrz powiedzial ,ze polowe zwierzat by uspil?????????Jeszcze nowosc w skali Europy,jezeli chcesz psa sobie wybrac ,nie mozesz sobie pojsc i wybrac ,isc z nim na spacer ,musisz isc do biura i poprzez monitor wybrac sobie psa.No wiesz burakowi do zakucia na lancuch nie potrzeba psa przedstawic ,nie musi isc na spacer .Pies musi byc agresywny ,albo szczeniak. Chcesz zobaczyc ladne prawidlowe schronisko to jedz do Szczecinka Quote
Olena84 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Z Obornickim schroniskiem mam taki "problem", ze mam stamtad psa, bardzo dobrze mna sie tam zajeli, byla pani kierownik super, dzieci wspaniale, co do kierownika chyba juz poprzedniego nie chce sie wypowiadac, bo przeklinac nie ladnie, ale wtedy warunki byly naprawde dobre, jesli prawda jest to co piszesz to rzeczywiscie nie jest fajnie. Angel napewno sie nie wypowie i najlepiej niech tego nie robi, nie wiadomo kto to czyta, zeby sama nie miala problemow, bo w koncu te pare psow bez spacerow zostanie. Ale niestety prawda jest taka, ze na poczatku jest ladnie, fajnie, a potem albo ludzie nie sa sobie w stanie poradzic z iloscia psow, albo widza ze oplaca im sie nic nie robic i brac kase. Nadal nie wiem co myslec o naszym Paluchu - 2000 psow, jedne opienie, ze sytuacja juz jest super, inne ze psy pobite, pokaleczone, leza w otchodach i sikaja ze strachu jak ktos sie zblizy. Tak nawet na wolontariusza egzamin trzeba zrobic. Quote
Angel Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 jest w tym i troche prawdy i kłamstwa. Z tym wybieraniem psa to bujda.. Ktoś kto chce adoptowac psa przychodzi do schroniska, ogląda psy i może wziąć na spacer. No ale trzeba jechac do urzedu by za tego psa zapłacic.. Quote
kameralna Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Czyli Meggi i Peggi są jednak ze sobą bardzo mocno związane. Gdyby tylko znalazł się dla niech wspólny dom... Quote
dara9 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Mnie też doszły słuchy, że w tym schronisku nie ma dobrych warunków...ale gdzie teraz są? wszędzie są przepełnienia... nie słyszałam, że jest tam tak źle :( Quote
xxxx52 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 z tym monterowaniem to sprawa drugorzedna (ale tak bylo podczas kontroli),gdyz najwazniejsze sa psy .A jak mieszkaja ,w jakich warunkach to wystrczy zeby schronisko znalazlo sie na czarnej liscie najgorszych schronisk polskich.To ze psy sa w grupie male i duze niekastrowane to wystarczy. To ze psy sa zakute lancucham,i to wystarczy (prosze nie mowic ze zakuwaja bo skacza przez ploty)ta wersje to znam.Podczas kontroli co odbyla sie w pazdzierniku psy nawet slomy nie mialy.Ju sobie wyobrazam do ilu zagryzan dochodzi,kiedy nas nie ma. Quote
dara9 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='kameralna']Czyli Meggi i Peggi są jednak ze sobą bardzo mocno związane. Gdyby tylko znalazł się dla niech wspólny dom...[/QUOTE] och tak...zima już za oknem, im sypie śnieg na łepki a domu dalej nie widać :( Quote
kameralna Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 I mnie to martwi. Ale nie załamujmy się! Odwiedzajmy Meggi i Peggi, niech panienki się pokazują w Sieci a nuż jeszcze przed Gwiazdką znajdą swojego człowieka? :kciuki::kciuki: Quote
Angel Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='kameralna']I mnie to martwi. Ale nie załamujmy się! Odwiedzajmy Meggi i Peggi, niech panienki się pokazują w Sieci a nuż jeszcze przed Gwiazdką znajdą swojego człowieka? :kciuki::kciuki:[/QUOTE] bardzo bym tego chciała :loveu: no rzeczywiście warunki nie są najlepsze... psy w grupach nie powinny biegac no ale co ? my walczymy z bezdomnościa.. miejmy nadzieje ze schronisko bedzie teraz wyglądało coraz lepiej.. Quote
aniao Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 no to na razie stanęło na sobocie z tym spacerem. czy nadal wszystkim pasuje? :) Quote
danka4u1 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dobrze, ze jest Was tutaj tyle od rana. A jako [B]motto [/B]przewodnie proponuję słowa naszej, zawsze zrównoważonej i opanowanej w emocjach Kameralnej [quote name='kameralna'] [B][COLOR=red]Ale nie załamujmy się! Odwiedzajmy Meggi i Peggi, niech panienki się pokazują w Sieci a nuż jeszcze przed Gwiazdką znajdą swojego człowieka?[/COLOR][/B] :kciuki::kciuki:[/QUOTE] Tyle i az tyle możemy i powinnyśmy zrobić tutaj dla M&P i to do nas należy. Za to możemy ponosić odpowiedzialność, jeśli czegoś zaniedbamy. [B] Nie zbawimy całego świata.[/B] [quote name='aniao']no to na razie stanęło na sobocie z tym spacerem. czy nadal wszystkim pasuje? :)[/QUOTE] Baby, decydować szybko, co z sobotą!!! Cytuję, żeby nie zginęło. Jeszcze coś wiem, ale nie powiem....cierpliwości. To cnota!! Quote
aniao Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='danka4u1'] Jeszcze coś wiem, ale nie powiem....cierpliwości. To cnota!![/QUOTE] co wiesz? co wiesz? ja chcę wiedzieć !!! :D Quote
Tola^^ Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Właśnie Danka mów co wiesz :) My już się niecierpliwimy... A ja jeszcze zaproszę na wątek Remika młodego dobermana, który jest w tym samym schronie są sunie, lecz on jest na łańcuchu. [url]http://www.dogomania.pl/threads/197316-M%C5%82ody-doberman-Remik-na-%C5%82a%C5%84cuchu-w-schronisku!-Potrzebne-og%C5%82oszenia-dla-niego!?p=15836785#post15836785[/url] Quote
Paulina87 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Tak sobota aktualna. A czy schronisku przydadzą się koce i kołdry? Bo koleżanka ma na zbyciu. Quote
danka4u1 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='Paulina87'][B]Tak sobota aktualna. A czy schronisku przydadzą się koce i kołdry? Bo koleżanka ma na zbyciu[/B].[/QUOTE] Cytuję Paulinę. Sobota aktualna. Cd planów foto, jaki??? Koce, kołdry??? [B]Cierpliwość to cnota.:evil_lol: :evil_lol:[/B] Bywajcie u Dwupaku, czas pokaże, czy jesteście ...cnotliwe.:evil_lol: Quote
aniao Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ja nie jestem, ale chce wiedzieć :) co do soboty, to wygląda na to, że będzie sesja. wszystkim pasuje, Paulina bierze aparat, ja biorę auto, bierzemy chłopów do obstawy i jedziemy :) Angel, o której mamy być w tym pięknym lesie? Quote
danka4u1 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='aniao']ja nie jestem, ale chce wiedzieć :) [B]co do soboty, to wygląda na to, że będzie sesja. wszystkim pasuje, Paulina bierze aparat, ja biorę auto, bierzemy chłopów do obstawy i jedziemy :) Angel, o której mamy być w tym pięknym lesie[/B]?[/QUOTE] Angel, do odpowiedzi!!! Potencjalni cnotliwi i juz niecnotliwi---bywajcie u Dwupaku. Cierpliwość popłaca, zeby pozostać już przy mądrościach ludowych. Quote
xxxx52 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 zamiast kocy i kolder powkladajcie do bud duzo slomy ktorej w budach ,jest na lekarstwo (szczegolnie budy na placu gdzie biega duzo psow.)Moze znajdziecie chlopa co zreperuje dziurawe budy? Quote
zeberka4 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Podrzucam suczki bo cały czas im kibicuję, niestety z braku czasu nie moge odwiedzac was tak często jakby chciała,choc nie zostawiam sladów to jestem przy was cały czas Quote
Angel Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Paulina87']Tak sobota aktualna. A czy schronisku przydadzą się koce i kołdry? Bo koleżanka ma na zbyciu.[/QUOTE] oczywiście przydadzą się !!! :loveu::loveu: o której ? hmmm 9:00 pasuje ? samochód można zostawic na terenie schroniska bo jest parking. MAcie cioteczki mój numer więc głuchnijcie jak będziecie :) bedzie kilka osób (młodzieży) więcwyjde przed brame z dwupakiem i od razu możemy iść na spacerek :loveu: Quote
Paulina87 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Na sobotę zapowiadają bez opadów i tylko -6* więc mi dłonie nie odpadną podczas zdjęć. Quote
aniao Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 no to super. jeszcze jakby słoneczko było to już w ogóle byłoby super :) Quote
dara9 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Panienkom szykuje się super sesja...i super spacerek :) Quote
Recommended Posts