bela51 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Wzruszajaca psia przyjaźń. Choc adopcja, na pewno bedzie niełatwa. Quote
E-S Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Wzruszające są takie przyjaźnie i ja też myślę, że trzeba próbować adopcji w dwupaku. Tym też się udało we dwie do 1 domu pójść: [url]http://www.bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=218&page=1[/url] Meggi i Peggi to moja ulubiona para psich przyjaciół, choć na DT też mam teraz dwupak, przyjaciółki ze schronu ([url]http://www.dogomania.pl/threads/193356-Schroniskowe-kud%C5%82aczki-przytulanki-Muszka-i-Efi-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-[/url]!!!), ale po obserwacji suczek doszłam do wniosku, że mogą iść oddzielnie z uwagi na fakt, że są o sibie zazdrosne o głaskanie, czyli że człowiek dla nich ważniejszy od przyjaciółki, mimo że z 1 miski jedzą bez spięć. Z Meggi i Peggi jest inaczej - one są jak jeden pies i nie są zazdrosne a jedna bez drugiej nie potrafi się cieszyć, identycznie jak w przypadku Bibi i Sziby. Quote
danka4u1 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='Hala']Nudny watek więc nikt nie zagląda.[/QUOTE] Wątek sam z siebie nie może być ciekawy. Trzeba się napracować wirtualnie, rozreklamować historię psiaków, zaprosić ludzi na wątek i pilnować, by żył. To praca dla ludzi, którzy znają psiaki tylko z dogo, a że bardzo czasochłonna i często niewdzięczna- to wiem z autopsji. Na miejscu psiakami zajmują się ofiarnie wolontariuszki i przed takim ludźmi chylę czoła Quote
Hala Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Dla mnie te wątki są po prostu sztuczne i niepotrzebne. Przynajmniej ten na taki wygląda. Quote
danka4u1 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='Hala']Dla mnie te wątki są po prostu sztuczne i niepotrzebne. Przynajmniej ten na taki wygląda.[/QUOTE] Niepotrzebne??? tzn?? Quote
E-S Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Hm, najpierw myślałam, że Hala używając słowa "nudny" w odniesieniu do wątku Meggi i Peggi ma na myśli, że tu nie ma drastiku, tragedii, krew się nie leje, morbital nie wisi w powietrzu ani konfliktu między uczestnikami nie ma. Ale jak przeczytałam, że wątek jest sztuczny i niepotrzebny ... hm, czyli akcja plakatowa, chusteczki szukam domu, ogłoszenia, cała koordynacja działań ludzi z tego wątku w celu znalezienia domu suniom też jest sztuczna i niepotrzebna ? Olać najlepiej, tak? Bo skazane odgórnie i bez szans ? Marnotrawimy energię i środki ? Quote
danka4u1 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 E-S, z ust wyjęłaś mi te słowa. Fakt, dla niektórych historia dwóch psów, które nie będą jutro natychmiast uśpione i nie leje sie krew,wydaje się nudna....a jak jeszcze praca nad nimi odnosi rezultaty, o których pisze Angel, to nie ma sensu zajmować się takimi historyjkami. Jesli akcja plakatowa itp...to marnotrawienie energii i środków, to może zużutkujemy te energię w [B]jakiś lepszy sposób[/B] dla dobra tych psów. Sa jakies propozycje? Quote
Angel Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 jak bd miała czas jutro wstawie foto z soboty :) niepotrzebny wątek tak ? to przykre że ktoś tak mówi :( ale ok, każdy ma swoje poglądy.. Moim zdaniem to jedyna szansa dla nich-plakaty, wątki, ogłoszenia itp! Do schronisk przychodzi coraz mniej osób chcących zaadoptowac psiaka a coraz więcej psów przybywa niestety :( Quote
danka4u1 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Angel, nie przejmuj się opinią ludzi, [B]którzy działają na dogo, a uważają psie akcje za niepotrzebne[/B]. To jakieś pomieszanie pojęć. To nie Twój pierwszy psiak, który szuka domu, nie pierwszy, który go znalazł. Dbasz o psiaki z miłością i poświęceniem, a my tutaj wszyscy wirtualni opiekunowiejesteśmy po to, by pomagać w reklamowaniu wątku, szukaniu domu....każdy ma robić to, co potrafi najlepiej. Pewnie, można krytykować, ale oprócz tego przydałoby się działanie [B]TUTAJ , bo taki jest cel i idea Dogomanii.[/B] [B] Powodzenia w dalszych psich akcjach. Będzie dobrze.[/B] Quote
Szyna13222 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='Angel']gdybym tylko ja miała swój dom i podwórko a nie mieszkanie w bloku- przygarnęłabym je. [/QUOTE] Angel zróbmy tak jak ci kiedyś w schronie mówiłam- składamy się i kupujemy działke koło mnie, stawiamy budy, siejemy trawke i bierzemy dziewczynki, co ty na to ? :):) Quote
danka4u1 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 A ja zabieram Rudą, swojego psa, królika i papugę córki, przyjeżdżam do Was.:multi: Zakasuję rękawy i bierzemy się do pracy....sukcesywnie zabieramy kolejne psy z Obornik - szybko nam rośnie stadko, jak znam siebie i Was- i niedługo mamy kolejny schron :evil_lol: :multi: :evil_lol:..Powabna wizja z tym trawnikiem i budami - serio, ale chyba lepiej będzie załatwić sprawę " starym sposobem" znanym z dogo. Poważnie- muszę dokładniej przeczytać wątek, bo nie lubię nie znać tematu i zaczynać pracę.. Ogłoszenia ? Dt? Kasa, kasa ?!? Quote
_Goldenek2 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Witam cioteczki i sunie po urlopie :) Quote
danka4u1 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='_Goldenek2']Witam cioteczki i sunie po urlopie :)[/QUOTE] Goldenek !!! Litości ! Ty o urlopie ? Do wakacji jeszcze 9 pracowitych miesięcy...:angryy: Quote
Angel Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 moje ukochane sunie :* czy ktoś wkońcu je pokocha ? Quote
danka4u1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Witajcie Meggi i Peggi i wszystkie dobre duszki, które odwiedzają nasz śliczny DWUPAK. Przeczytałam prawie cały wątek...Chciałabym na początek dodać sobie banerek ślicznych sunieczek, ale nie wiem, czy uda mi się to w związku z ostatnimi zmianami dotyczącymi ilości banerków. I jak mamy reklamować psiaki na dogo i pomagać im, skoro sa takie przepisy? Myślę, że należałoby powysyłać zaproszenia na wątek, żeby nas było więcej, to i więcej pomysłów i ludzi do pomocy. Może ktoś napisze tutaj albo na pw króciutki tekst zaproszenia- taki od serca, a nie tylko suchy link- ktoś , kto wie, co najważniejsze w przypadku sunieczek. Zajmę się wysyłaniem. Dziś muszę już pożegnać się z Wami. [B]Dobranoc Meggi i Peggi - ślicznotki psie.[/B] Angel, czy zrobiłaś w sobotę zdjęcia psinkom ? Zamieść sliczne ich pychole. Robisz takie piękne zdjęcia. Quote
Angel Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 tak robiłam fotki :) ale telefonem więc nie są świetne jakościowo. [IMG]http://i54.tinypic.com/1pyvci.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/2eov97d.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/33e5vd1.jpg[/IMG] tekst moge napisać wieczorem :) Quote
danka4u1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dzieki Angel. Twoje fotki, nawet robione telefonem, są piękne. Meggi to wesołek psi- prawda ? Te zdjęcia, które zamieszczałaś, zawsze pokazują ją " kołami do góry", radosną i bawiącą się. Peggi jest inna ? Czy ona jest starsza od Mwggi ? Bidulka wygląda biedniej przy radosnej i większej przyaciólće. Angel, napisz ten króciutki tekścik. Ja czasem dopisywa coś chwytającego za serce- !!- i jakoś udawało się pozapraszać ludzi do pomocy. Jeśli nas będzie mało, trudniej będzie coś zrobić i wątek zginie wśród wielu, wielu innych. Quote
Angel Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 tekst: Zapraszamy na wątek dwupaków: Peggi i Meggi, które na swoją szansę czekają już 6 lat. Każda mroźna zima-bez ciepłego schronienia, każde upalne lato-bez odrobiny chłodnego miejsca. 6 lat wyczekiwania na swojego człowieka, ich serce jest ogromne ale z każdym rokiem w tych serduszkach przygasa ich nadzieja na to że wkońcu ktos je do siebie przytuli, ktos zapewni im dom i obdarzy je miłościa. Może być ? nie one obie sa szczęśliwe bardzo ale meggi bardziej to ukazuje. Quote
danka4u1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Super Angel, wieczorem postaram się powysyłać; może skrócę, nie wiem, ale na pewno pozostawię to, co akcentuje miłość obu piesków, wyczekiwanie na dom- dłuuugie wyczekiwanie. Quote
panuelo Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Miśśki słodkie, ja wzięłam miesiąc temu Miśkę zwaną Terry i zmieniła moje życie :) na lepsze:) Teraz szukam domu dla Misia - Bruna. pomóżcie, sytuacja skomplikowana jest. Kończy się w sobotę tymczas jego i co. Wijemy sie i szukamy nowego.Spokojny, duży śliczny mieszaniec, rudawy biszkopciak, chyba pilnował owiec, góral z pochodzenia.. [URL]http://allegro.pl/bruno-misiu-i1252379386.html[/URL] moj tl 605742170 Quote
fibi:) Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 dziękuję za zaproszenie na wątek;) Oborniki są mi znane, jakies 1,5 roku temu byłam opiekunką wirtualną Maksa- dużego, starszego psa. mój tymczasowicz tez już rok czeka na dom. ogłoszeń, plakatów była masa...i nic. ale nie tracę nadziei. piekne sunie, aż się łezka kręci patrząc na taką przyjazn ;) Quote
danka4u1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dzięki dziewczyny za przybycie na wątek. Wiem, wszystkim nam jest trudno..tyle psiej biedy, a bezsilność nie pozwoli spokojnie spać. Chciałoby się pomóc wszystkim.. Wpadnijcie czasem odwiedzić nasz psi dwupak w potrzebie. Panuelo, czy Twój psiak- góral ma watek na dogo? Quote
_Goldenek2 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dobrej nocy dziewczynki kochane. Quote
danka4u1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dobra noc, bo razem...ale gorzej, bo nadal w schronie, a z dwupakiem nie będzie łatwo. Spróbować trzeba.. Quote
Recommended Posts