Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tomonari']Qrcze, tylu Chińczyków żyje na świecie, a żaden z nich nie wpadł na pomysł zrobienia chińskiej podróbki japońskiej ringówki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

polacy też próbowali.. ze smyczą się udało.. ale w calym kraju nie można zlokalizować materialu, z którego można zrobić obroże :/

Posted

Smycz jes mało istotna (nawet trochę kiczowata).Dla mnie kluczowa jest właśnie obroża - sztywna, obszyta na okrągło skórą. Idealnie zbiera kryzę wokół całej głowy, co jest nieosiągalne dla zaciskowej ringówki i innych substytutów wystawowych. Szyta jest w dwóch rozmiarach (suka/pies).
Myślę, że dla sprawnego rzemieślnika zrobienie podobnej nie powinno stanowić problemu.
Paweł

• 1 month later...
Posted

Czy grubość ringówki ma duże znaczenie? Widziałam u większych psów różne grubość od cieniutki do bardzo grubych, jaka jest najlepsza dla Akity?

Posted

[quote name='Sen87']Czy grubość ringówki ma duże znaczenie? Widziałam u większych psów różne grubość od cieniutki do bardzo grubych, jaka jest najlepsza dla Akity?[/QUOTE]

raczej gubsza niż cieńsza..

Moja Anata najlepiej wygląda na obróżce, o szerokości hmm ok 2cm

Posted

Ja wiekszosc moich psów wystawiam na obróżce, chyba, że cos mnie tknie i wystawie psa na ringówce, ale jesli już to bardzo rzadko.

[COLOR=Black][SIZE=4][B]A jeśli chodzi o psy z Co Ty Na to, to najważniejsze dla nich jest teraz to żeby dobrze dac im jeść, tak kiepskich klatek piersiowych u szczeniaków to ja nawet u jamników nie widziałam. SKANDAL !!! te biedne psiaki bardziej przypominają sarny.[/B][/SIZE]
[/COLOR]
tylko przez to, że ohisama tak karmi to teraz włascicielka NEKO, która zdaje sobie sprawe z tego jakiego ma psiaka, ma taki problem z psiakiem a nie inny.

Posted

Asia???

Ale o co chodzi i jaki to ma związek z ringówkami?? :roll::roll:

A skoro włascicielka Neko zdaje sobie sprawę z tego jakiego ma psa to czemu planuje ją rozmnażać?

Posted

Bo ktoś napisałam, że tylko w ringówce a ja się z tym nie zgadzam i twierdzę że w dobrze dobranej obroży pies może lepiej wyglądać niż na ringówce.

Odnośnie Neko to na twoje pytanie nie umiem odpowiedź.

A o Co Ty Na To to było małe wtrącenie :) :)

• 1 year later...
Posted

tak sobie zajzalem bo wlasnie kupilem Rigówke dla swojego Usia .. [url]http://allegro.pl/ringowka-smycz-wystawowa-model-angielski-i1297613809.html[/url] moze zle zrobilem ale coz kupie jakas dodatkowa jak by co :) ale tyle co ja tutaj jadu sie naczytalem .. to myslalem ze padne ze smiechu :) zaczynam dopiero przygode ale by az taka zawisc :)

• 1 year later...
Posted

Przepraszam bardzo, ale właśnie czekam na szczeniaka po Neko co Ty na To. I teraz nie wiem co zrobić... widziałam Neko, wydawała mi się pieknym psem u Olgi w hodowli.

[quote name='Asiunia02']Ja wiekszosc moich psów wystawiam na obróżce, chyba, że cos mnie tknie i wystawie psa na ringówce, ale jesli już to bardzo rzadko.

[COLOR=Black][SIZE=4][B]A jeśli chodzi o psy z Co Ty Na to, to najważniejsze dla nich jest teraz to żeby dobrze dac im jeść, tak kiepskich klatek piersiowych u szczeniaków to ja nawet u jamników nie widziałam. SKANDAL !!! te biedne psiaki bardziej przypominają sarny.[/B][/SIZE]
[/COLOR]
tylko przez to, że ohisama tak karmi to teraz włascicielka NEKO, która zdaje sobie sprawe z tego jakiego ma psiaka, ma taki problem z psiakiem a nie inny.[/QUOTE]

Posted

to Twoja decyzja...ja też nie mam idealnego spa w typie...ale byłam świadoma czego chce... i każdy pies jest super :) tyle, zę moj juz nie ma jajek bo jest ogrom lepszych spow...i niesttey gorszych na wystawach i w hodowlach...
zaraz mnie tu pewnie ktoś zlinczuje znowu za włąsne zdanie ;)

Posted

[quote name='Asiunia02']Ja wiekszosc moich psów wystawiam na obróżce, chyba, że cos mnie tknie i wystawie psa na ringówce, ale jesli już to bardzo rzadko.

[/COLOR]
tylko przez to, że ohisama tak karmi to teraz włascicielka NEKO, która zdaje sobie sprawe z tego jakiego ma psiaka, ma taki problem z psiakiem a nie inny.[/QUOTE]

Asiunia nie pieporz bzdur tylko dawaj jakies konkrety a co tam u NAOKI KEN? ile juz zlomu ma co? worek czy dwa?:diabloti:

• 5 weeks later...