Agappe Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 [quote name='Tomonari']Qrcze, tylu Chińczyków żyje na świecie, a żaden z nich nie wpadł na pomysł zrobienia chińskiej podróbki japońskiej ringówki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] polacy też próbowali.. ze smyczą się udało.. ale w calym kraju nie można zlokalizować materialu, z którego można zrobić obroże :/ Quote
Tomonari Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Smycz jes mało istotna (nawet trochę kiczowata).Dla mnie kluczowa jest właśnie obroża - sztywna, obszyta na okrągło skórą. Idealnie zbiera kryzę wokół całej głowy, co jest nieosiągalne dla zaciskowej ringówki i innych substytutów wystawowych. Szyta jest w dwóch rozmiarach (suka/pies). Myślę, że dla sprawnego rzemieślnika zrobienie podobnej nie powinno stanowić problemu. Paweł Quote
Sen87 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Czy grubość ringówki ma duże znaczenie? Widziałam u większych psów różne grubość od cieniutki do bardzo grubych, jaka jest najlepsza dla Akity? Quote
Agappe Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Sen87']Czy grubość ringówki ma duże znaczenie? Widziałam u większych psów różne grubość od cieniutki do bardzo grubych, jaka jest najlepsza dla Akity?[/QUOTE] raczej gubsza niż cieńsza.. Moja Anata najlepiej wygląda na obróżce, o szerokości hmm ok 2cm Quote
Asiunia02 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Ja wiekszosc moich psów wystawiam na obróżce, chyba, że cos mnie tknie i wystawie psa na ringówce, ale jesli już to bardzo rzadko. [COLOR=Black][SIZE=4][B]A jeśli chodzi o psy z Co Ty Na to, to najważniejsze dla nich jest teraz to żeby dobrze dac im jeść, tak kiepskich klatek piersiowych u szczeniaków to ja nawet u jamników nie widziałam. SKANDAL !!! te biedne psiaki bardziej przypominają sarny.[/B][/SIZE] [/COLOR] tylko przez to, że ohisama tak karmi to teraz włascicielka NEKO, która zdaje sobie sprawe z tego jakiego ma psiaka, ma taki problem z psiakiem a nie inny. Quote
Agappe Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Asia??? Ale o co chodzi i jaki to ma związek z ringówkami?? :roll::roll: A skoro włascicielka Neko zdaje sobie sprawę z tego jakiego ma psa to czemu planuje ją rozmnażać? Quote
Asiunia02 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Bo ktoś napisałam, że tylko w ringówce a ja się z tym nie zgadzam i twierdzę że w dobrze dobranej obroży pies może lepiej wyglądać niż na ringówce. Odnośnie Neko to na twoje pytanie nie umiem odpowiedź. A o Co Ty Na To to było małe wtrącenie :) :) Quote
fotolaf Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 tak sobie zajzalem bo wlasnie kupilem Rigówke dla swojego Usia .. [url]http://allegro.pl/ringowka-smycz-wystawowa-model-angielski-i1297613809.html[/url] moze zle zrobilem ale coz kupie jakas dodatkowa jak by co :) ale tyle co ja tutaj jadu sie naczytalem .. to myslalem ze padne ze smiechu :) zaczynam dopiero przygode ale by az taka zawisc :) Quote
Dewora Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Przepraszam bardzo, ale właśnie czekam na szczeniaka po Neko co Ty na To. I teraz nie wiem co zrobić... widziałam Neko, wydawała mi się pieknym psem u Olgi w hodowli. [quote name='Asiunia02']Ja wiekszosc moich psów wystawiam na obróżce, chyba, że cos mnie tknie i wystawie psa na ringówce, ale jesli już to bardzo rzadko. [COLOR=Black][SIZE=4][B]A jeśli chodzi o psy z Co Ty Na to, to najważniejsze dla nich jest teraz to żeby dobrze dac im jeść, tak kiepskich klatek piersiowych u szczeniaków to ja nawet u jamników nie widziałam. SKANDAL !!! te biedne psiaki bardziej przypominają sarny.[/B][/SIZE] [/COLOR] tylko przez to, że ohisama tak karmi to teraz włascicielka NEKO, która zdaje sobie sprawe z tego jakiego ma psiaka, ma taki problem z psiakiem a nie inny.[/QUOTE] Quote
Kateczka Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 to Twoja decyzja...ja też nie mam idealnego spa w typie...ale byłam świadoma czego chce... i każdy pies jest super :) tyle, zę moj juz nie ma jajek bo jest ogrom lepszych spow...i niesttey gorszych na wystawach i w hodowlach... zaraz mnie tu pewnie ktoś zlinczuje znowu za włąsne zdanie ;) Quote
SamiWiecieKto Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 [quote name='Asiunia02']Ja wiekszosc moich psów wystawiam na obróżce, chyba, że cos mnie tknie i wystawie psa na ringówce, ale jesli już to bardzo rzadko. [COLOR=Black][SIZE=4][B]A jeśli chodzi o psy z Co Ty Na to, to najważniejsze dla nich jest teraz to żeby dobrze dac im jeść, tak kiepskich klatek piersiowych u szczeniaków to ja nawet u jamników nie widziałam. SKANDAL !!! te biedne psiaki bardziej przypominają sarny.[/B][/SIZE] [/COLOR] tylko przez to, że ohisama tak karmi to teraz włascicielka NEKO, która zdaje sobie sprawe z tego jakiego ma psiaka, ma taki problem z psiakiem a nie inny.[/QUOTE] Asiunia nie pieporz bzdur tylko dawaj jakies konkrety a co tam u NAOKI KEN? ile juz zlomu ma co? worek czy dwa?:diabloti: Quote
Forgottenhopes Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Witam widze, ze wesoło w tym waszym watku :p. Czy mogl by ktos wrzucic jakies foto ringowki. Bede bardzo wdzięczna, wcześniej podane linki niestety juz nie działaja. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts