Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Michasia15,

tak jak już pisaliśmy nie da się konkretnie określić ceny yorka więc ta która podałas nie jest jednoznaczna bo nie napisałas nawet za jakiego psiaka trzeba tyle zaplacić...
:-?
ja to wiem ale mozesz w ten sposób np. wprowadzać w błąd kogos kto nie ma o tym pojecia, radze poczytać regulamin forum a potem się barć za uczestniczenie w nim... :-?

forum to nie tablica ogłoszeń... :roll:

pozdrawiam

Posted

Dzieki weronika za wsparcie... :D

własnie i pozostaje też kwestia na ile ten pies za 500 zł przypomina yorka i nim faktycznie jest w przeciwnieństwie do psiaka za wyzszą kwotę ale z rodowodem... :-?

pozdrawiam

Posted

No właśnie, dlatego tak jak juz powiedziałam, to Kredeczka musi sie zastanowic jakiego pieska chce i wtedy jak nie bedzie znac ceny to mozna juz predzej bardziej przyblizona kwotę podać, ale z drugiej strony to tez kazdego indywidualna sprawa :wink:

Posted

Michasia ale zrozum, że kazdy ma swoją cene Yorka. Bez rodowodu moze kupic za 500 zł, ale takze za 1500 a znowu z rodowodem moze juz kupic od 1200zl do nawet 4000 tys. Jak juz pisali wplywa na to bardzo duzo czynnikow. Przede wsyztskim po jakich rodzicach sa maluszki, a co najwazniejsze nawet jak jest Twoja kolezanka to nie napisala czy chce psa z rodowodem czy bez, a Ty jej takze nie wyreczylas z tego. Jedynym sposobem na to zeby sie dowiedziec w jakiej cenie sa Yorki w jej okolicy jest dzwonienie, dzwonienie i jeszcze raz dzwonienie. Nie zroum nas zle ...

Posted

Michasia15 napisał(a):
O jkezu , ale może to jest moja koleżanka , akurat zna się bardzo dobrze na p[sach i w ogóle to tylko z ciekawości zapytała

No to czegoś tu ne rozumiem, bo skoro się bardzo dobrze zna na psach to chyba powinna wiedzieć, że wystarczy zadzwonić po ogłoszeniach. prawda? :) więc tak jka to czytam, to jedno wyklucza drugie :-? bo jak sie zna, to się pytać nie musi :evilbat:
pozdrawiam 0X

Posted

No właśnie skoro się tak dobrze zna, to sama dobrze wie co ma roić 8)
Więc miłych poszukiwań (chyba, że nie chcesz kupic pieska, co mogłaby sugerować wypowiedź Michasi, że pytałaś sie tylko z ciekawości- roznie to mozna interpretować) i powodzenia :wink:

Posted

Michasiu
Nie pytałam z ciekawości, poprostu moja mama, moja siostra i ja bardzo chcemy mieć Yorka. Tylko narazie nie mamy odpowiednich środków żeby go kupić :cry:

P.S
Jakie charaktery mają wasze Yorki? Bardzo bym chciała wiedzieć jakie mogać chraktery tych piesków.
P.S 2
Wcale nie wiem tak dużo o Yorkach!

Posted

Kredeczka,

Chciałam ci tylko powiedzieć że kupno yorka to dopiero początek bo niestety są to pieski dość drogie w utrzymaniu. Dobra kaarma i profesjonlane kosmetyki kosztują... ja więc życzę wytrwałości w zbieraniu na wymarzonego psiaka :wink:
Aha i radze nie kusić się na super "promocyjne" yorki po np. 700zł bo to zazwyczaj nie są prawdziwe yorki tylko yorkopodobne psy... lepiej uzbierać sporą sumke i kupić pieska z pożądnej hodowli... :wink:

A jeśli chodzi o chrakter to trudno określić jednoznacznie jaki yorki mają chrakterek, bo ja mam w domu 3 yorki i każdy znich jest inny. W każdym bądź razie nie myśl że york to peisek pzytulanka tylko t typowy terrier, szczerze mówiąc moge się pokusić że wielki duch w małym ciele... :wink: :D

pozdrawiam :fadein:

Posted

Yorkies, śmiało mozesz się pokusić, że york to wielki duch w małym ciele, ja już widze to po Lucky'm i z resztą z Waszych opowiadań. Myślę, że yorki czesto nie są świadome swoich rozmiarów, bo mam jeszcze jamnika i chodz Lucky jest od niego mniejszy to dokazuje Kajtkowi jak nic, szczeka na niego warczy, ale to wszystko dlatego, że chce się bawić z nim. Tak jak już Yorkies wspomniała maja charakter teriera i w zadnym wypadku nie są sennymi kanapowcami. Po prostu pieski z charakterkiem :wink:

Posted

NO zgadzam się z Pyzią, bardzo wiele osób, mówi iż yorki to duzy pies w małym ciele, i bardzo często się rzucają na większe psy, co może być dla nich jakże niebezpieczne. :(