Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj, około godziny 17 błąkał się w Otwocku przy ul. Kraszewskiego (dla nieznających Otwocka: blisko drogi wylotowej na Warszawę).
Jest biało -rudy, ma różowy nos, prawe oko ma brązowe od góry, jasnoniebieskie od dołu, lewe brązowe w całości, jest młody (ok.1,5 roku). Umie biegać przy rowerze. Jest zdrowy. Zabezpieczyłam go przed kleszczami i odrobaczyłam.

Szukam przede wszystkim starego właściciela (nie wygląda na psa długo biegającego po ulicach), ale też rozglądam się za nowym domem dla niego - ja mam dwa duże psy i raczej nie będę mogła zatrzymać trzeciego.

Pierwszy raz piszę na tym forum, więc proszę o wybaczenie nieudolności - postaram się zaraz zamieścić zdjęcia.

Posted

właściciel milczy....
ogłoszenia są wszędzie, gdzie potrafiłam - w necie i w mieście (nawet w dwóch)

pies szuka raczej nowego właściciela - zachodzi podejrzenie, że został porzucony (pytałam w miejscu, gdzie go znalazłam)

liczę na to, że na tym forum znajdę pomoc - u mnie nie może długo zostać: mój pies go nie zaakceptował i go atakuje (a jest większy)

Posted

Tylko prosze nie wpadnij na pomysl uspienia ani schroniska.

Na pewno znajdzie sie pomoc!

Do kiedy pies moze u Ciebie zostac? Masz pomysl co potem?

Posted

Rezydent większy i to jego teren...to częsta reakcja psa na psa wchodzącego na jego teren!...

A jak zachowuje się hasky...w stosunku do różnych ludzi...do dzieci...mężczyzn...?
Może widziałaś reakcję na koty?...na inne psy...jak reaguje na agresję rezydenta?
Czy byłaś z nim u weta,żeby zobaczyć jak z jego zdrowiem?...jest odrobaczony?...

Te odpowiedzi przydadzą się przy szukaniu domku...przydałyby się też fotki pokazujące jego wielkość...może przy człowieku?...rowerze?

Piesek jest prześliczny...miłośnicy rasy docenią jego urodę...i nie tylko:cool3: oni!...

Posted

:) dzięki za zainteresowanie

pies jest łagodny - do dzieci, ludzi, psów, obcych, z kotem go nie widziałam
jest posłuszny i umie chodzić przy rowerze

byłam u weta - poza kilkoma kleszczami, które usunięto, jest zupełnie zdrowy - odrobaczyłam go i zabezpieczyłam przed kleszczami, niestety nie ma tatuażu ani czipa ;-/

spokojnie - krzywdy nie dam pieskowi zrobić!

szukam mu właściciela, konsekwentnie i stanowczo - mam już dwóch potencjalnych chętnych, ale nie oddam nikomu, kto nie udowodni, że umie opiekować się psem tej rasy

co to jest stake - out?

Posted

[quote name='patsik']

spokojnie - krzywdy nie dam pieskowi zrobić!

szukam mu właściciela, konsekwentnie i stanowczo - mam już dwóch potencjalnych chętnych, ale nie oddam nikomu, kto nie udowodni, że umie opiekować się psem tej rasy
[/quote]

Super !!! Ma maluch szczęście, że trafił na Ciebie :multi:
Stake-out to forum miłośników psów zaprzęgowych :

[URL="http://forum.stake-out.org/portal.php"]Psy zaprzegowe ::[/URL]

Zaglądałam też na strony "bezdomne szpice" - ale jakoś nie działają :shake: