paros Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Sunia Bella przebywała w schronisku w Radlinie koło Jarocina od października 2008. Psie dziecko nagle trafiło do schroniska. :-( Sunia jest bardzo młoda, nie ma jeszcze roku więc chyba całe swoje dotychczasowe życie spędziła w schronisku. Była bardzo nieufna, bojaźliwa, wszystko ją przerażało. Obecnie przebywa w domku tymczasowym i poznaje świat. Już nie jest taka bojaźliwa, chociaż nadal jest nieufna. Uwielbia biegać i bawić się. Ma koleżankę z którą szaleje. Szukamy dla niej nowego domu. Kontakt: tel. 604-214-601 mail: [email protected] Quote
paros Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 I jeszcze kilka zdjęć z domku tymczasowego :lol: Zdjęcia z zabawy z koleżanką wklei cioteczka Gajowa :multi: Quote
stonka1125 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 nasza bellucha do raju trafiła,bardzo się cieszę!!!!!piękna jest i wyczesana!!! Quote
E.DEREK Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Bella to wulkan energi. Zachłystuje się wolnością, jakby chciała nadrobić stracone dzieciństwo. Quote
*Gajowa* Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Walczę z fotkami od wczoraj ale teraz powinno sie udać. Bellunia spędza większą część dnia na szaleństwach z koleżanką Beti mix rottweilera - tak wyglądają "zapasy" Dziś Bella została zaszczepiona przeciw chorobom wirusowym. Leczymy też uszy , zwłaszcza to klapnięte. Quote
Spinca Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Leony...... ach te leony...... Moja miłość niespełniona Bellcia, jesteś urocza Dziewczyna :loveu: Quote
stonka1125 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 to się belucha nawydurnia za wszystkie czasy!dziewczyny z boksu nie chciały się z nią bawic bo starsze a ona biedna podgryzała i tańczyła cały czas koło jednej z nich,drugiej wyraznie się bała,a teraz taka szczęśliwa oby domek był najlepszy na świecie!!!!! Quote
mgie Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 No to teraz Bellcia odrabia stracone dzieciństwo;) Quote
malagos Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Moja pani od aerobicu, mloda osoba z 3 dzieci, njamłodsze 3 lata, ma chęć adoptować psiaka w typie ...no własnie, duzy, pogodny, łagodny dla dzieci. I tak sie rozgladam po forum :cool3: Quote
*Gajowa* Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Bella była na długim spacerze razem z moją Gają . Całkiem nieźle szła na smyczy, początkowo bała się panicznie napotkanych ludzi / przywiera do ziemi/ ale pod koniec spaceru nawet podeszła do jednej pani i dała się pogłaskać po główce. Do samochodu sama wejść nie chce trzeba ja włożyć siłą no niestety i ma chorobę lokomocyjną. Trudno opisać co Bella wyprawia podczas zabaw z Beti czasami aż "skóra cierpnie" - boje się, że się połamie . W kontaktach ze mną jeszcze zachowuje dystans tzn. czasami przychodzi na pieszczoty, daje sie głaskać ale bywa też, że ucieka nie da do siebie podejść. Wiąże sie to z koniecznymi zabiegami pielęgnacyjnymi - jak trzymam grzebień lub buteleczkę w ręku to Bella ucieka. Od kilku dni muszę płukać i zakrapiać jej uszy co jest niesamowicie trudne i coraz trudniejsze, bo Bella wie kiedy chce się dobrać do jej uszu :evil_lol:. Quote
kuna66 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Hih znam ten ból. Moja hotelowa Luna jak tylko widzi waciki i buteleczkę z środkiem do przemywania oczek to daje drapaka:lol: Quote
paros Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 kuna66 napisał(a):Hih znam ten ból. Moja hotelowa Luna jak tylko widzi waciki i buteleczkę z środkiem do przemywania oczek to daje drapaka:lol: Ale kiedy po takim zabiegu dostałaby ulubiony smakołyk to za czwartym razem (albo wcześniej) sama będzie czekać na zabieg ;) Quote
stonka1125 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 jak sobie pomyślę jaką szansę belka dostała to aż ryczeć mi się chce z radości! Quote
*Gajowa* Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Zabawy z duuużym kolegą Kongo są znacznie spokojniejsze :lol: raczej wspólne chodzenie czasem leżenie - wielki kolega lubi sobie poleżeć Ale Bella się wtedy nudzi i zaczyna go podgryzać - tego nie udało mi sie utrwalić :shake:. Quote
stonka1125 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 jaka bellucha malutka przy koledze,a przecież kawał z niej krówki:lol: Quote
*Gajowa* Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Bella straciła koleżankę ,Beti pojechała wczoraj do wspaniałego domku. Teraz musi zadowolić sie towarzystwem dużego Konga. Od wczoraj też zaprzestałam czyszczenia i zakrapiania uszu i nareszcie zaczeło sie oswajanie Belki. Quote
stonka1125 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 oj gajowa ,fajnie że belka u ciebie,a udało się ciachnąć czy czekacie? Quote
*Gajowa* Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Bella jeszcze "nieciachnięta" :shake: czekamy aż upłynie 14 dni od szczepienia p/chorobom wirusowym. Bella sama już wskakuje do samochodu :multi: tak bardzo podobają jej sie spacery po lesie. Quote
paros Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 *Gajowa* napisał(a):........... Bella sama już wskakuje do samochodu :multi: tak bardzo podobają jej sie spacery po lesie. To dobrze :multi::multi: Quote
*Gajowa* Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Sterylka w przyszłym tygodniu. Bella to jeszcze straszny dzikus . Byli ludzie zainteresowani adopcją ale Bellunia zniechęca niestety swoim zachowaniem, ucieka :placz: nie można jej przywołać jak ktoś obcy jest w pobliżu. Quote
stonka1125 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 biedna..........ja wiem jak to wygląda,ona sprawia takie wrazenie,jakby chciała podejśc,ale strasznie sie boi i woli się gdzies schować,żeby tylko nikt obcy nic do niej nie mówił ,nie dotykał i w ogóle nic od niej nie chciał,w schronisku na początku przy próbie bliższego kontaktu uciekała po prostu do boksu i chowała się pod palete,cała taka spłoszona i biedna,nawet nie chcę myśleć,jak ktoś musiał ja skrzywdzić w przeszłości,a ona taka młodziutka.....................:shake: Quote
Recommended Posts