Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia Bella przebywała w schronisku w Radlinie koło Jarocina od października 2008. Psie dziecko nagle trafiło do schroniska. :-( Sunia jest bardzo młoda, nie ma jeszcze roku więc chyba całe swoje dotychczasowe życie spędziła w schronisku. Była bardzo nieufna, bojaźliwa, wszystko ją przerażało.
Obecnie przebywa w domku tymczasowym i poznaje świat. Już nie jest taka bojaźliwa, chociaż nadal jest nieufna. Uwielbia biegać i bawić się. Ma koleżankę z którą szaleje.
Szukamy dla niej nowego domu.
Kontakt:
tel. 604-214-601
mail: [email protected]

Posted

Walczę z fotkami od wczoraj ale teraz powinno sie udać.
Bellunia spędza większą część dnia na szaleństwach z koleżanką Beti mix rottweilera - tak wyglądają "zapasy"

Dziś Bella została zaszczepiona przeciw chorobom wirusowym.
Leczymy też uszy , zwłaszcza to klapnięte.

Posted

to się belucha nawydurnia za wszystkie czasy!dziewczyny z boksu nie chciały się z nią bawic bo starsze a ona biedna podgryzała i tańczyła cały czas koło jednej z nich,drugiej wyraznie się bała,a teraz taka szczęśliwa oby domek był najlepszy na świecie!!!!!

Posted

Moja pani od aerobicu, mloda osoba z 3 dzieci, njamłodsze 3 lata, ma chęć adoptować psiaka w typie ...no własnie, duzy, pogodny, łagodny dla dzieci. I tak sie rozgladam po forum :cool3:

Posted

Bella była na długim spacerze razem z moją Gają . Całkiem nieźle szła na smyczy, początkowo bała się panicznie napotkanych ludzi / przywiera do ziemi/ ale pod koniec spaceru nawet podeszła do jednej pani i dała się pogłaskać po główce. Do samochodu sama wejść nie chce trzeba ja włożyć siłą no niestety i ma chorobę lokomocyjną.
Trudno opisać co Bella wyprawia podczas zabaw z Beti czasami aż "skóra cierpnie" - boje się, że się połamie .
W kontaktach ze mną jeszcze zachowuje dystans tzn. czasami przychodzi na pieszczoty, daje sie głaskać ale bywa też, że ucieka nie da do siebie podejść.
Wiąże sie to z koniecznymi zabiegami pielęgnacyjnymi - jak trzymam grzebień lub buteleczkę w ręku to Bella ucieka.
Od kilku dni muszę płukać i zakrapiać jej uszy co jest niesamowicie trudne i coraz trudniejsze, bo Bella wie kiedy chce się dobrać do jej uszu :evil_lol:.

Posted

kuna66 napisał(a):
Hih znam ten ból. Moja hotelowa Luna jak tylko widzi waciki i buteleczkę z środkiem do przemywania oczek to daje drapaka:lol:

Ale kiedy po takim zabiegu dostałaby ulubiony smakołyk to za czwartym razem (albo wcześniej) sama będzie czekać na zabieg ;)

Posted

Zabawy z duuużym kolegą Kongo są znacznie spokojniejsze :lol:

raczej wspólne chodzenie

czasem leżenie - wielki kolega lubi sobie poleżeć

Ale Bella się wtedy nudzi i zaczyna go podgryzać - tego nie udało mi sie utrwalić :shake:.

Posted

Bella straciła koleżankę ,Beti pojechała wczoraj do wspaniałego domku.
Teraz musi zadowolić sie towarzystwem dużego Konga.
Od wczoraj też zaprzestałam czyszczenia i zakrapiania uszu i nareszcie zaczeło sie oswajanie Belki.

Posted

Bella jeszcze "nieciachnięta" :shake: czekamy aż upłynie 14 dni od szczepienia p/chorobom wirusowym.
Bella sama już wskakuje do samochodu :multi: tak bardzo podobają jej sie spacery po lesie.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
...........
Bella sama już wskakuje do samochodu :multi: tak bardzo podobają jej sie spacery po lesie.

To dobrze :multi::multi:

Posted

Sterylka w przyszłym tygodniu.
Bella to jeszcze straszny dzikus . Byli ludzie zainteresowani adopcją ale Bellunia zniechęca niestety swoim zachowaniem, ucieka :placz: nie można jej przywołać jak ktoś obcy jest w pobliżu.

Posted

biedna..........ja wiem jak to wygląda,ona sprawia takie wrazenie,jakby chciała podejśc,ale strasznie sie boi i woli się gdzies schować,żeby tylko nikt obcy nic do niej nie mówił ,nie dotykał i w ogóle nic od niej nie chciał,w schronisku na początku przy próbie bliższego kontaktu uciekała po prostu do boksu i chowała się pod palete,cała taka spłoszona i biedna,nawet nie chcę myśleć,jak ktoś musiał ja skrzywdzić w przeszłości,a ona taka młodziutka.....................:shake: