jolisia34 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [IMG]http://img83.imageshack.us/img83/2617/collage3ae0.jpg[/IMG] Quote
Fibi Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='jolisia34']Biewery są piękne , gracja i temperament yorka ,tylko kolor wyjątkowy :loveu::loveu:[/quote] OMG, trafiłam na stronę Twojej hodowli, kupiłaś 8 biewerów w tym 6 suk w ciągu 1,5 roku, niezłe tempo:roll: Quote
Marzena S Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Fibi']OMG, trafiłam na stronę Twojej hodowli, kupiłaś 8 biewerów w tym 6 suk w ciągu 1,5 roku, niezłe tempo:roll:[/quote] Czy to jakiś problem? Dziwne :roll: A ja gratuluję Jolisiu stadka pięknych i wyjątkowo zadbanych biewerów. Nieźle się trzeba napracować przy takiej gromadce. Quote
Fibi Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Marzena S']Czy to jakiś problem? Dziwne :roll: A ja gratuluję Jolisiu stadka pięknych i wyjątkowo zadbanych biewerów. Nieźle się trzeba napracować przy takiej gromadce.[/quote] skoro hoduje się przemysłowo krowy (mój wujek ma 20, wszystkie wyjatkowo zadbane i śliczne), króliki, lisy, to czemu nie psy Quote
Marzena S Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 No tak... Wyjątkowo trafne porównanie. EOT z mojej strony. Quote
J.G Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Fibi']skoro hoduje się przemysłowo krowy (mój wujek ma 20, wszystkie wyjatkowo zadbane i śliczne), króliki, lisy, to czemu nie psy[/quote] :angryy:Porównanie nie samo wite,brak mi słów,zamiast się cieszyć że przybywają do naszego kraju wspaniałe importy to piszesz takie teksty,to jest każdego indywidualna sprawa,twój wujek hoduje krowy a ktoś inny psy nie ma w tym nic złego,wydaje mi się że zazdrość przez ciebie przemawia,ale może się mylę. Quote
Fibi Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='J.G']:angryy:Porównanie nie samo wite,brak mi słów,zamiast się cieszyć że przybywają do naszego kraju wspaniałe importy to piszesz takie teksty,to jest każdego indywidualna sprawa,twój wujek hoduje krowy a ktoś inny psy nie ma w tym nic złego,wydaje mi się że zazdrość przez ciebie przemawia,ale może się mylę.[/quote ja nidgy nie kupiłabym psa z hodowli masowej, nawet najbardziej zadbanej, bo w tym wszystkim chodzi dla mnie o coś więcej, o podejście do psa, ale rozumiem, że ktoś może nie widziec w tym nic złego, więc J.O, jak masz ochotę, to kup sobie takiego szczeniaka wiedząc, że motywem jego hodowli nie była chęc obcowania z tym wspaniałym zwierzęciem jakim jest pies tylko szybki i jak suczka rodzi bez komplikacji łatwy zysk, nikomu nie bronię, naprawde, jak ktoś kocha psy, to nie kupi z takiej hodowli, tu nie chodzi mi o biewery, tylko o wszystkie rasy, gdzie hodowca ma dużo suk i to jednym wieku, ktore w tym samym czasie stracą zdolnosc rozrodczą, to co wtedy, pojawią się następne tez w ilosci hurtowej, a co bedzie z tymi wysłużonymi. Czy po prostu hodowla po 8 latach zawiesi działalnośc? Yorki zyją dosyś dlugo, wiec kolejne 8 lat nie beda przynosic zysków. J.O. Skoro mnie obrażasz, to jestes pewna, ze wtedy tez beda takie zadbane i wychuchane, ze nie stracą swojego domu, że nie spokta ich los suczki, którą wspaniałomyśnie zaadoptował p.Waldek hod. Our Dream, to z watku o yorkach staruszkach. Od takiego hodowcy notabene to z wielka przyjemnoscia kupilabym psa, bo widac, ze je po prostu kocha. Oczywiście zawsze trzeba miec nadzieje, ze hodowla biewerland ma jakąś misję, i ze nie jest to sposób na szybki zysk, ale rzeczywiście zależy im na rozpropagowaniu rasy. EOT Quote
J.G Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Rozumiem cię doskonale większość z nas bardzo kocha psy,ale ja uważam że nie ma w tym nic złego że ktoś posiada dużą hodowlę,większość importów jest z olbrzymich hodowli i jest to wspaniały materiał hodowlany i co jest bardzo ważne nowa krew większe możliwości itd... może spójrz na to z odwrotnej strony. Quote
jolisia34 Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Wiecie co, niektórych osób to nawet nie chce się komentować , bo szkoda słów.:razz: No ale cóż ,każdy sądzi po sobie :shake: Pewnie Fibi by się pozbyła 8-letnich suczek i dlatego uważa ,że zrobi tak ktoś , o kim nawet pojęcia nie ma.Ale najłatwiej jest oceniać , obrażać tu w internecie , gdy jest się anonimowym ,zgrywać mądralę i wielkiego znawcę ludzkich charakterów i zachowań. Odechciewa się nawet tu zaglądać :shake: Quote
J.G Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='jolisia34']Wiecie co, niektórych osób to nawet nie chce się komentować , bo szkoda słów.:razz: No ale cóż ,każdy sądzi po sobie :shake: Pewnie Fibi by się pozbyła 8-letnich suczek i dlatego uważa ,że zrobi tak ktoś , o kim nawet pojęcia nie ma.Ale najłatwiej jest oceniać , obrażać tu w internecie , gdy jest się anonimowym ,zgrywać mądralę i wielkiego znawcę ludzkich charakterów i zachowań. Odechciewa się nawet tu zaglądać :shake:[/quote] SUPER !!! Pięknie to napisałaś zgadzam się z tobą w 100%. Quote
Fibi Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='jolisia34']Wiecie co, niektórych osób to nawet nie chce się komentować , bo szkoda słów.:razz: No ale cóż ,każdy sądzi po sobie :shake: Pewnie Fibi by się pozbyła 8-letnich suczek i dlatego uważa ,że zrobi tak ktoś , o kim nawet pojęcia nie ma.Ale najłatwiej jest oceniać , obrażać tu w internecie , gdy jest się anonimowym ,zgrywać mądralę i wielkiego znawcę ludzkich charakterów i zachowań. Odechciewa się nawet tu zaglądać" Jolisiu, to nie komentuj z łaski swojej, a czas pokaże. A jeśli już to mogłabyś wytłumaczyc Twój punkt widzenia. Dlaczego az 8 psow w jednym wieku? Ja tego za bardzo nie rozumiem. Z tego co pamiętam w zeszłym roku pisałaś coś na początku Twojej działalności na dogo, ze u Ciebie są tez ok. 7- letnie yorkshire terriery ...Czemu nigdy nie napiszesz nic o nich, nie wstawisz ich zdjęc, nie jestes z nich dumna? A teraz napiszę coś, co ogólnie odnosi się do psów w hodowlach "masowych". Ich los jest bardzo tajemniczy, jakoś tak znikają w określonym wieku, mają szczęście, jeśli wysłużone trafią do następnego właściciela, dużo prostszym wyjściem jest ich eutanazja, mam nadzieję, że nikogo tym nie zaszokowałam i nie ściągnę tym samym na siebie kolejnych krytyk, ale chyba lepiej miec tą świadomośc. Co się o tym sądzi, czy jest to dla nas moralnie wątpliwe, zależy tylko on nas, ja nikogo nie zniechęcam, ale chciałabym, aby byc tego świadomym wybierajac upragnionego szczeniaka. A co do postępu w kynologii, to jestem za (sama zawsze miałam psy rodowodowe), ale nie za wszelką cenę. Jesli chodzi o wielkie zachodnie kennele, to nie róznia sie niestety od schronisk, z tym wyjatkiem, ze pies czasem jest wykapany i pobiega po ringu wystawowym, chów kojcowy bardzo zubaża psychikę psa. Wiec czy to napewno postęp w dobrym kierunku, bo co u psa ważniejsze psychika czy eksterier? Kończąc wszystkim polskim biewerkom życzę samych kochających i oddanych właścicieli:) Quote
artasik Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 A ty fibi ile masz psów i w jakim wieku???:loveu: Quote
Fibi Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='artasik']A ty fibi ile masz psów i w jakim wieku???:loveu:[/quote] jednego 6-latka płci męskiej, rodzina zakochała się w rasie tak mocno, że rodzice i teściowie też już mają po jednym, też płci męskiej. Pies mojej mamy ma 4 lata a teściowej 3 lata. No i to tyle, nikt z nas nie planuje kupienia żadnych następnych. Taki jeden wszędobylski i namolny niczym "simon's cat" w zupełności nam wystarcza:lol: Quote
Recommended Posts