Westiczka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Od jakiegoś czasu kupuję Royal'a dla mojego Westa, ale on od niedawna nie chce jej jeść chociaż wcześniej jadł. Powiedzcie może Royal zszedł na psy? Quote
Molli Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Westiczka napisał(a):Od jakiegoś czasu kupuję Royal'a dla mojego Westa, ale on od niedawna nie chce jej jeść chociaż wcześniej jadł. Powiedzcie może Royal zszedł na psy? Royala przejęła firma Masterfoods, która produkuje Pedigree, Chappi, Frolic... Niestety jakość teraz spadła. Quote
angelus222 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Nasz mały wesite je royala mini junior. Dostał nawet opakowanie w wyprawce. I jak na razie chyba mu smakuje chociaż dzisiaj rano nie chciał zjeść i zjadł dopiero jak wymieszaliśmy mu to z danonkiem waniliowym. Ostatnio bardzo dużo naczytałam sie na temat suchych karm bo zastanawialiśmy sie nad tym jaką suchą karmę będziemy podawać maluchowi. I royal ma trochę złych opinii ale mimo wszystko są ludzie których psy jedzą royala i wszystko jest okej. Chcieliśmy mu dawać eukanube ale po tym jak przeczytałam wątek o tym jak producenci testują karmę na psiakach to zwątpiłam. Zresztą dużo ludzi nie poleca eukanuby szczególnie dla westów bo podobno strasznie uczula te psiaki. Powiem szczerze że sama już nie wiem jaka karma jest dobra a jaka nie bo naprawdę zdania są bardzo podzielone. Więc jak na razie nasz psiak będzie jeść royala wiadomo jak nie będzie chciał jej jeść w ogóle to wtedy będziemy szukać dalej, może spróbujemy z hillsem? ;) Quote
Westiczka Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 JA mam 2 westy jednego 3letniego i jednego 4miesięcznego i ten mały je rc (royala) junior a duży Adult West highland white terrier. Quote
Agnes Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Molli napisał(a):Royala przejęła firma Masterfoods, która produkuje Pedigree, Chappi, Frolic... Niestety jakość teraz spadła. a Purine Pro Plan ta sama firma co Friskies...przepraszam, ale to bez sensu pisanie:roll: Quote
angelus222 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Wydaje mi że sie to że Royala produkuje firma Masterfoods która produkuje też karmy z niższych półek czyli takie sklepowe to nie ma jakiegoś większego wpływu na jakość Royala. Przynajmniej moim zdaniem. Nasza kotka je tak naprawdę royala od małego i nigdy jej sie przez to nic nie działo. Więc ja, jak na razie nie jestem zrażona do Royala. :cool3: Wydaje mi się że to jest zależne od organizmu. Bo jednemu psu nie podpasuje royal a drugi będzie jadł przez całe życie i czuł sie z tym dobrze. Tak samo jest z innymi karmami. Są psy które przez całe życie jedzą Chappi Pedigree i nic im nie jest. Wiadomo że te karmy z niższych półek nie mają tak dobrego i zdrowego składu jak karmy z wyżej półki. Więc dlatego lepiej nie dawać takich karm swoim czworonogą. ;) a właśnie co do puriny Pro Plan, to słyszałam o niej bardzo dobre opinie a szczególnie dla Westie dobrze służy ta karma z tej takiej specjalnej serii z łososiem dla wrażliwych psów :lol: Quote
Recommended Posts