volvogets Posted January 2 Posted January 2 Cześć, jestem na IV roku prawa i w tym semestrze mam egzamin z prawa handlowego. Szukam dobrych książek, które wyjaśnią mi zarówno podstawy, jak i bardziej zaawansowane zagadnienia. Co możecie polecić? Quote
equnor Posted January 2 Posted January 2 Witaj, na IV roku studiów warto postawić na książki, które są dobrze zorganizowane i dostosowane do akademickich wymagań. Na stronie https://lexliber.pl/prawo-gospodarcze-i-handlowe znajdziesz szeroki wybór podręczników i opracowań, które mogą Ci pomóc. Szczególnie polecam komentarze do Kodeksu spółek handlowych – są bardzo przydatne, bo zawierają przykłady praktyczne i odniesienia do orzecznictwa. Przygotowując się do egzaminu, warto robić własne notatki – streszczenia z książek, tabelki czy schematy pomagają szybko powtarzać materiał. Dobrą praktyką jest też rozwiązywanie testów lub kazusów – na wielu egzaminach liczy się nie tylko teoria, ale i umiejętność zastosowania jej w konkretnych przypadkach. Quote
Recommended Posts