asl Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Misiu pojechał dziś do nowego domku :multi::multi::multi: :) :) Znajoma sąsiadki zabrała Misia. Pani musiała uśpić swojego starego pieska z powodu choroby 3 tygodnie temu i nie chciała wtedy w żadnym wypadku słyszeć o nowym. Pani wprawdzie nie ma ogrodzenia. Posiada natomiast barany, ale mam nadzieję, że Misiu się z nimi dogada... . Oby! Tak więc dobrze jeszcze jakiś czas trzymać kciuki i choć niby trochę ostrożnie, to jednak bardzo się cieszę :) :) Quote
Nadziejka Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 [COLOR=Magenta][SIZE=5]Matkooo jedymoooo:loveu::loveu::modla::modla::modla::sweetCyb:cioteczko to cud kolejny :loveu::Rose::Rose:anilku Misiowy to dzieki tobie :multi::loveu:[COLOR=Orange][SIZE=3]cioteczko alez mi sie w sercu rozjasnilo matkoooooooo !!trzymamy caly czas kciuki ciociu pieknie[COLOR=Blue] dziekujemyyy tobie i sasiadce:ylsuper::ylsuper::Rose::thumbs::thumbs:ojojjjj jak pieknie juhuuuuuuu:loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR] Quote
asl Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 [quote name='ewa gonzales'][COLOR=magenta][SIZE=5]Matkooo jedymoooo:loveu::loveu::modla::modla::modla::sweetCyb:cioteczko to cud kolejny :loveu::Rose::Rose:anilku Misiowy to dzieki tobie :multi::loveu:[COLOR=orange][SIZE=3]cioteczko alez mi sie w sercu rozjasnilo matkoooooooo !!trzymamy caly czas kciuki ciociu pieknie[COLOR=blue] dziekujemyyy tobie i sasiadce:ylsuper::ylsuper::Rose::thumbs::thumbs:ojojjjj jak pieknie juhuuuuuuu:loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/quote] Ewa :loveu::loveu::loveu: ... Mi też lżej na sercu, bo ten Misiu jak tam szłam to taki lizak i przylepa. Wciąż się łasił, lizał po rękach, nogach i kładł głowę na kolana. No nie mogłam sobie go wyobrazić w jakiś złych warunkach... Misiek - bohater chował się dziś przed baranem :) Do lasu (który na szczęście należy do tej Pani) już się zdążył udać, ale wrócił. Na razie wszystko się tam dobrze układa :) Quote
Nadziejka Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 :evil_lol:hohooooo cioteczko a moze Misiak sie zakoleguje z barankami :loveu::loveu:trzymam caly czas :thumbs::Rose::Rose:[COLOR=Orange][SIZE=5]dziekiiii piekne za Misia ![/SIZE][/COLOR] Quote
asl Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Jednak Misia czeka los psa schroniskowego :-( Niestety Pani, która zabrała Misia jednak go nie chce :shake:... Mamy pomyśleć co z nim zrobić, ale Pani nawet nie chce z sąsiadką na temat Misia rozmawiać. Podobno Misiu biega za baranami od sąsiadów... Quote
Nadziejka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 :-(:shake::shake:o matenkooo :shake:co bedzie ...cioteczko co bedzie ? Misiaczku :-( Quote
asl Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 [quote name='ewa gonzales']:-(:shake::shake:o matenkooo :shake:co bedzie ...cioteczko co bedzie ? Misiaczku :-([/quote] Ewa, byłam znowu u sąsiadki. Ona właśnie dzwoniła do tej Pani. Stanęło na tym, że Pani poszuka dla Misia budy. Wiem, że trzymanie pieska przy budzie budzi na dogo kontrowersje, ale wg mnie lepsze to niż schronisko. Prosiłam też sąsiadkę aby wspomniała o sfinansowaniu kastracji Misia, by przestał uciekać. Może się to jakoś jeszcze wszystko ułoży... Tak czy tak za szybko się cieszyłam... . Quote
Nadziejka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [COLOR=Orange]Cioteczko dzieki za wiadomosciii ...ale mnie tez sie widzi , ze lepsza buda i jedzonko i pancia wlasna niz ..:shake:wiesz schron , gdzie sie rozne rzeczy zdarzaja :shake::-(:-(bo bidulkow jest zaduzoooo . [COLOR=SeaGreen]Cioteczko to jest swietny pomysl , z ta kastracja , wtedy Misiu napewno sie troche wyciszy z tym ganianiem barankow :multi:tylko zeby ta pani chciala Misiaczka zatrzymac ..i u siebie juz miec na zawsze :thumbs:kochana , jesli bede miec wieksze niz teraz :shake::shake:pieniazki , to moge troszke wyslac tobie , dla tej pani , na sterylke byloby super . W tej chwili troche poszalalam na bazarkach ..wiec musze sie z cioteczkami rozliczyc . Jednak obiecuje was nie zostawic :loveu:ciotenko upros bardzoooo te pania , zeby Misiaka nie wyrzucila .....[/COLOR][/COLOR] Quote
asl Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Ewciu, na razie cisza... Wiec aż się boję zapeszać, ale może wszystko się układa jak należy. Dziękuję Ci :loveu:za chęci wsparcia Misa :) Ja jednak myślę, że finansowo jakoś dam radę. Oby Misiek mógł tam zostać. Quote
Nadziejka Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 [COLOR=Magenta]ciotenko oby mogl :multi:[COLOR=Blue]a u mnie na osiedlu pieknyyy wywalony czarny zadbany , mlodziutki ...:shake::-(taki kundeleczek ale piekny cioteczko ...ma opbrozke i bardzo lgnie do dzieci , od trzech dni jest pod blokami ...spi pod hustawkami i tak sie rozglada jak samochody jada , jakby chcial wskoczyc :shake:ja jego chodze pilnowac do 12 w nocy z nim po dworku chodze , albo sobie spaceruje z moja psinka a on czarnuszek sobie wtedy spi . matkooo jedynooo ...piekny , w typie troszke bernenczyka , ale mlodziunki , ja mysle ze jego wywalili , przywiezli skads gdzie byly dzieciaczki , ale nasze osiedlowe dzieciaczki sie nim opiekuja tak jak moga . Ale domku nie ma jejuuu cioteczko , ja blagalam starucha:angryy::angryy:zeby sie zgodzil na piesia , zeby on nie musial na dworze spac , rozne cholota w nocy i w dzien lazi ... ale nie i koniec i nie mam nic do gadania ...:shake::-([COLOR=Orange]pozdrawiam ciebie i malego Misiaka .[/COLOR][/COLOR][/COLOR] Quote
Dea Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Ciągle gdzieś jakaś bida się pojawia:shake: Ech, a niedługo znowu szczeniaki wyjdą z różnych zakamarków:-( Asl i jak sytuacja? Jeżeli Misiek ma być uwiązany do budy, to pomyślcie o specjalnej, 8 metrowej lince, można kupić w Czeskim Cieszynie za 27 złotych, byle nie łańcuch. Quote
asl Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 [quote name='ewa gonzales'][COLOR=magenta]ciotenko oby mogl :multi:[COLOR=blue]a u mnie na osiedlu pieknyyy wywalony czarny zadbany , mlodziutki ...:shake::-(taki kundeleczek ale piekny cioteczko ...ma opbrozke i bardzo lgnie do dzieci , od trzech dni jest pod blokami ...spi pod hustawkami i tak sie rozglada jak samochody jada , jakby chcial wskoczyc :shake:ja jego chodze pilnowac do 12 w nocy z nim po dworku chodze , albo sobie spaceruje z moja psinka a on czarnuszek sobie wtedy spi . matkooo jedynooo ...piekny , w typie troszke bernenczyka , ale mlodziunki , ja mysle ze jego wywalili , przywiezli skads gdzie byly dzieciaczki , ale nasze osiedlowe dzieciaczki sie nim opiekuja tak jak moga . Ale domku nie ma jejuuu cioteczko , ja blagalam starucha:angryy::angryy:zeby sie zgodzil na piesia , zeby on nie musial na dworze spac , rozne cholota w nocy i w dzien lazi ... ale nie i koniec i nie mam nic do gadania ...:shake::-([COLOR=orange]pozdrawiam ciebie i malego Misiaka .[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/quote] Ewa, biedny ten piesio :-( :shake: Nie zrozumiem nigdy takich ludzi co wywalają psy :shake: A może możliwe jest wywieszenie jakiś ogłoszeń? Ja zdjęcia Miśka miałam wywiesić w zoologicznym i w lecznicach. Wiem, że szanse nikłe, ale zawsze to coś... . Mogłabym go ogłosić na allegro (tylko potrzebne byłoby zdjęcie i krótki opis). Wprawdzie tu też nie za duża rekacja (przynajmniej Misio miał ok. 150 wyświetleń i nic... ), ale jakoś trzeba próbować. Szkoda, że nie możesz zabrać pieseczka, ale znam to, bo u mnie też nie byłoby niestety zgody na drugiego. Nie w bloku... Quote
asl Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 [quote name='Dea']Ciągle gdzieś jakaś bida się pojawia:shake: Ech, a niedługo znowu szczeniaki wyjdą z różnych zakamarków:-( Asl i jak sytuacja? Jeżeli Misiek ma być uwiązany do budy, to pomyślcie o specjalnej, 8 metrowej lince, można kupić w Czeskim Cieszynie za 27 złotych, byle nie łańcuch.[/quote] Na razie cisza. Sąsiadka od tamtego czasu nie ma żadnych wieści więc chyba wszystko w porządku. Misiu trafił do domu, gdzie zwierzaki były zawsze kochane więc myślę, że ma się dobrze... . Byleby nie "szalał" z tymi baranami... . Dea, ta linka jest na tyle mocna, że można ją zastosować zamiast łańcucha? Byłoby super... . Jeśli tak, to gdzie dokładnie w czeskim Cieszynie mogę ją kupić? Quote
Dea Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Linka jest właśnie alternatywą dla łańcucha. Jest lekka, z zapięciami z dwóch stron, cienka stalowa otoczona plastikiem, aby pies sobie krzywdy nie zrobił, a jednocześnie nie przegryzł. W naszych zoologicznych też można kupić, ale w Czechach taniej wychodzi. Jest też na krakvecie za 30 złotych, będę robiła zamówienie niedługo na karmę dla kilku podopiecznych, jak chcesz mogę zamówić razem, wyjdzie tanio, albo nawet za darmo koszt wysyłki. [url=http://www.krakvet.pl/trixie-linka-amortyzatorem-dlug-2292-p-3362.html]TRIXIE Linka z amortyzatorem d Quote
asl Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 [quote name='Dea']Linka jest właśnie alternatywą dla łańcucha. Jest lekka, z zapięciami z dwóch stron, cienka stalowa otoczona plastikiem, aby pies sobie krzywdy nie zrobił, a jednocześnie nie przegryzł. W naszych zoologicznych też można kupić, ale w Czechach taniej wychodzi. Jest też na krakvecie za 30 złotych, będę robiła zamówienie niedługo na karmę dla kilku podopiecznych, jak chcesz mogę zamówić razem, wyjdzie tanio, albo nawet za darmo koszt wysyłki. [url=http://www.krakvet.pl/trixie-linka-amortyzatorem-dlug-2292-p-3362.html]TRIXIE Linka z amortyzatorem d[/quote] Dea, jeśli to nie kłopot i mogłabyś zamówić tę linkę w Krakvecie, to byłabym Ci bardzo wzięczna. Quote
Nadziejka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 [COLOR=Orange]cioteczko zawiozlysmy piesia czarnuszka do sosnowieckiego schronu z Kmonika , ja wiem ze to ostatecznosc ..ale nikt nie chcial wziac piesia ..a w nocy okropni ludziska jego szczuli swoimi wielkimi psami :-(:shake:wiec ja pilnowalam ale ten bidulek przeciez i tak nie byl bezpieczny ...wczoraj zamowilam ogloszenia i juz czesc porozwieszalam , a dzis jade dalej zeby po lecznicach porozklejac i w innych dzielnicach ...on jest cudny :loveu:bardzoooo za dziecmi bardzo! przynajmniej bezpieczny w schronie , jest z kilkoma malymi piesami w biksie na kwarantannie . Misiulka caluje i pozdrawiam goracoooo:loveu:[/COLOR] Quote
asl Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 [quote name='ewa gonzales'][COLOR=orange]cioteczko zawiozlysmy piesia czarnuszka do sosnowieckiego schronu z Kmonika , ja wiem ze to ostatecznosc ..ale nikt nie chcial wziac piesia ..a w nocy okropni ludziska jego szczuli swoimi wielkimi psami :-(:shake:wiec ja pilnowalam ale ten bidulek przeciez i tak nie byl bezpieczny ...wczoraj zamowilam ogloszenia i juz czesc porozwieszalam , a dzis jade dalej zeby po lecznicach porozklejac i w innych dzielnicach ...on jest cudny :loveu:bardzoooo za dziecmi bardzo! przynajmniej bezpieczny w schronie , jest z kilkoma malymi piesami w biksie na kwarantannie . Misiulka caluje i pozdrawiam goracoooo:loveu:[/COLOR][/quote] Ewa to fakt, że schronisko to ostateczność, ale jeśli taka miała miejsce to przynajmniej piesio jest bezpieczny. Blokowisko to nie jest dobre miejsce dla psa a jeśli jeszcze ktoś mu mógł zrobić krzywdę... . Dobrze, że się nim zajęłaś i tymi ogłoszeniami... . A u Miśka cisza. Mam coraz większą nadzieję, że wszystko tam się ułożyło. Quote
Nadziejka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 [COLOR=Magenta]Cioteczko ja tez mooocno zaciskam za Misiaczka pieknego :thumbs:Moze sie maly Misiulek uspokoi a baranki po jakims czasie moze traktowac jak kolegow :loveu:pozdrawiam goraco !:Dog_run:Misiaczku trzymaj sie !![/COLOR] Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Cioteczki, potrzebna pomoc, a mało osób na wątku :( psiak zastraszony całkowicie... przepraszam za off.. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/choc-bardzo-wystraszony-wciaz-ufa-czlowiekowi-nie-zawiedzmy-jego-zaufania-136842/[/URL] Quote
Nadziejka Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 :Dog_run::Cool!:cioteczko co u was ? Misiaczku ciuuudny trzymaj sie i nie rozrabiej niuniu:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts