Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xmartix']chłopak nadaje się do domu z ogrodem z dobrym ogrodzeniem
lub nauczy się na smyczy, może trzeba ma dłuższą smycz, żeby miał wrażenie że jest bez smyczy.. :roll:[/quote]

Właśnie, ogród z ogrodzeniem, to byłoby idealne miejsce dla Misia. Tam byłby naprawdę szczęśliwy... .

Dłuższą smycz sugerowałam też sąsiadce. Ona twierdzi, że to nic nie da, ale kto wie... .
Na krótkiej smyczy próbowałyśmy go "przetrzymać" od wieczora do popołudnia następnego dnia. Misiek zjadł w tym czasie 3 razy i nic...

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dea']A może pożyczyć Ci na próbę taką zwijaną ośmiometrówkę, zobaczycie jak się będzie zachowywał.[/quote]

Dea, dziękuję bardzo. Misiu strasznie długo z tym zwlekał, ale w końcu zrobił co trzeba na smyczy :)

Niestety Pani, którą ptałam w piątek o Misia nie weźmie pieska :shake:...
Sąsiadka powiadomiła już straż miejską. Przyjdą w środę zrobić wywiad z sąsiadami czy to nie rzeczywiście jej pies...

A tu jeszcze "świeże" zdjęcia:

[IMG]http://images46.fotosik.pl/113/9b67f2461590d6abmed.jpg[/IMG]
[IMG]http://images47.fotosik.pl/113/04582694574ec310med.jpg[/IMG]
[IMG]http://images38.fotosik.pl/109/a0612b75664d9010med.jpg[/IMG]
[IMG]http://images41.fotosik.pl/109/fe224fe1d735f595med.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://images37.fotosik.pl/109/bd705d786ab2928amed.jpg[/IMG]
[IMG]http://images45.fotosik.pl/113/ade39025c39ca079med.jpg[/IMG]
[IMG]http://images41.fotosik.pl/109/3e4e832fd78bf7dd.jpg[/IMG]

...........

Posted

:iloveyou::iloveyou:[COLOR=Magenta][SIZE=5]malutki Misiuuuuniu :loveu::loveu:cioteczki toz Misiu na zdjeciach taki szczesliwy jak pieknie , zeby ten domek ...cioteczko ja pytalam kilku osob ..ale :angryy::angryy::shake:szkoda slow ..na tych[SIZE=2] ludziiiiiii:shake: taki sam Misiula jak nasza Pipi , mialaby brzciszka w domku ...no ale staruchhhh:cool1::angryy:czyli 120 kg absolutnie nie zgadza ....jeszcze psinki na oczy nie widzial , a juz wojuje ...szkoda o nim gadac nawet ....:angryy:[/SIZE][/SIZE][/COLOR] domeczek , matko jedyna bo w schronie ....gdzie domeczek , cioteczko xmatrix ja bym tobie ciociu wyslala pieniazki na allegro :lol:

Posted

Dziewczyny, zajrzyjcie proszę...

finanse topnieją, a sunia nie może zostać bez leków...

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-morelowa-pudelka-fibi-blagamy-o-pomoc-finansowa-na-leczenie-hotelik-133507/[/url]

Posted

[quote name='xmartix']trzeba dać nowe zdjęcia do allegro, allegro jeszcze ma? bo jak nie to ja uaktualnię..[/quote]

Xmatrix, mogłabyś :)? Bardzo Ci dziękuję za tą propozycję :loveu:
Misiu ma allegro jeszcze 4 dni. Przesłałabym bardziej aktualny tekst oraz te nowe zdjęcia, które tu wkleiłam. Może zrobiłabym mu jeszcze jakieś na spacerze.

Posted

Xmatrix chciałabym jeszcze zapytać o wyróżnione allegro, bo zdaje się, że koszt takiego allegro to 12 zł, ale za cały okres czy za każdy dzień? Orientujesz się może?

Posted

[quote name='ewa gonzales']:iloveyou::iloveyou:[COLOR=magenta][SIZE=5]malutki Misiuuuuniu :loveu::loveu:cioteczki toz Misiu na zdjeciach taki szczesliwy jak pieknie , zeby ten domek ...cioteczko ja pytalam kilku osob ..ale :angryy::angryy::shake:szkoda slow ..na tych[SIZE=2] ludziiiiiii:shake: taki sam Misiula jak nasza Pipi , mialaby brzciszka w domku ...no ale staruchhhh:cool1::angryy:czyli 120 kg absolutnie nie zgadza ....jeszcze psinki na oczy nie widzial , a juz wojuje ...szkoda o nim gadac nawet ....:angryy:[/SIZE][/SIZE][/COLOR] domeczek , matko jedyna bo w schronie ....gdzie domeczek , cioteczko xmatrix ja bym tobie ciociu wyslala pieniazki na allegro :lol:[/quote]

Ewa :loveu: dziękuję, że pytasz o domek dla Misia i że leży Ci on na sercu :)
Wiem, że jest bardzo ciężko... Ja chyba pytałam już z 50 osób. W końcu jednak musi się znaleźć jakiś domek.

Dziś rozmawiałam z sąsiadką. Poprosiłam ją aby jeszcze trochę potrzymała u siebie Misia. W schronisku Misiu może nie dać sobie rady. Jeszcze ciężej byłoby znaleźć mu właściciela. Teraz jest odpchlony, odkleszczony, czysty. No i nie wiadomo jak by to zniósł psychicznie. Pani boi się aby Misiu się nie przywiązał..., ale zgodziła się jeszcze zaczekać, bo też jej żal jej liska. Zostanie u niej jeszcze tydzień.

Misiu wreszcie zaczął się załatwiać na smyczy - zawsze w tym samym miejscu. Pani nie wypuszcza go do lasu, choć go tam wyraźnie ciągnie. Kiedy nie są w pobliżu lasu Misiu idzie na smyczy grzecznie przy nodze. Pani twierdzi, że bardzo szybko się tego nauczył. W ogóle pojętny z niego chłopak :loveu:

Posted

[quote name='Dea']asl prześlij mi proszę te nowe fotki na maila, zmienię na stronie schronu i na emirze[/quote]

A właśnie. Tam też są te sprzed tygodnia. Już wysyłam.

Posted

[COLOR=Blue]o matkooo cioteczko :multi::loveu::loveu:[/COLOR]dobrze ze chociaz tydzien ..tylko ten tydzien szybko zleci ..:shake::-(ech to zycie ...mysle i pytam , bo juz kilka razy udalo mi sie znalezc dobry domek dla piesiow , ktore znalezlismy z synkiem na ulicy , czasem byly u nas tydzien i [COLOR=Lime]stal sie cudzik:loveu::loveu:[COLOR=Magenta]ale ciezko ojojjjj ciezko , bo mam znajome starsze panie , bardzooo starsze i pytam , mowieiez gdyby byl Misiulek u mojej znajomej to wtedy bym jego do domku czasem zabierala i na spacerki z nasza niunia , wszystko dla Misia , tak zeby starsza pani nie meczyla sie bardzo ...cioteczko no jeszcze jutro bede prosic bardzoooooooo . [COLOR=Red]Misiu calujemy ciebie w lapenki i nosiak:calus::Dog_run:[/COLOR][/COLOR][/COLOR]

Posted

[quote name='asl']Xmatrix, mogłabyś :)? Bardzo Ci dziękuję za tą propozycję :loveu:
Misiu ma allegro jeszcze 4 dni. Przesłałabym bardziej aktualny tekst oraz te nowe zdjęcia, które tu wkleiłam. Może zrobiłabym mu jeszcze jakieś na spacerze.[/quote]

oczywiście :loveu: mogę i wyróżnione

Posted

[quote name='asl']Xmatrix chciałabym jeszcze zapytać o wyróżnione allegro, bo zdaje się, że koszt takiego allegro to 12 zł, ale za cały okres czy za każdy dzień? Orientujesz się może?[/quote]

mogę i wyróżnione, te 12 to za całą aukcję

Posted

[quote name='ewa gonzales'][COLOR=blue]o matkooo cioteczko :multi::loveu::loveu:[/COLOR]dobrze ze chociaz tydzien ..tylko ten tydzien szybko zleci ..:shake::-(ech to zycie ...mysle i pytam , bo juz kilka razy udalo mi sie znalezc dobry domek dla piesiow , ktore znalezlismy z synkiem na ulicy , czasem byly u nas tydzien i [COLOR=lime]stal sie cudzik:loveu::loveu:[COLOR=magenta]ale ciezko ojojjjj ciezko , bo mam znajome starsze panie , bardzooo starsze i pytam , mowieiez gdyby byl Misiulek u mojej znajomej to wtedy bym jego do domku czasem zabierala i na spacerki z nasza niunia , wszystko dla Misia , tak zeby starsza pani nie meczyla sie bardzo ...cioteczko no jeszcze jutro bede prosic bardzoooooooo . [COLOR=red]Misiu calujemy ciebie w lapenki i nosiak:calus::Dog_run:[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/quote]

Ewa, Ty to jesteś dusza-człowiek ... :)
Dziękuję :loveu:
Tydzień to faktycznie niewiele..., ale nie zmarnuję tego czasu.

Posted

[quote name='xmartix']oczywiście :loveu: mogę i wyróżnione[/quote]

Xmatrix :multi: bardzo się cieszę :) Dziękuję Ci :loveu: W takim razie dzień przed końcem obecnego allegro prześlę na Twojego e-maila tekst i zdjęcia.
A za wyróżnione Allegro oczywiście zapłacę i jeśli trzeba coś jeszcze to oczywiście również. Super, że to nie za dzień te 12 zł bo byłoby drogo... Ewa, dziękuję, że chciałaś zapłacić za Misiowe allegro:)

Posted

[COLOR=Magenta]Misiuniu:loveu::loveu:co tu robic ..co robic ..no ja kocham takie rudaski , czy male czy ogromne ..ale takie zycie :shake::oops: jeszcze dzis zapytam panstwo , ktorzy maja domek naprzeciw naszego bloku , oni mieli staruszka kundelka i kila lat temu ze starosci umarl , ja juz nieraz pytalam , nie zgadzaja sie , bo mowia ze juz starzy i co bedzie jak ..odejda .To jest bliziutko mnie i panstwo maja maly ogrodek , dobrze ogrodzony , a ja przeciez bede u Misia codzien :loveu::loveu:zeby tylko dali sie namowic .[/COLOR]

Posted

[quote name='ewa gonzales'][COLOR=magenta]Misiuniu:loveu::loveu:co tu robic ..co robic ..no ja kocham takie rudaski , czy male czy ogromne ..ale takie zycie :shake::oops: jeszcze dzis zapytam panstwo , ktorzy maja domek naprzeciw naszego bloku , oni mieli staruszka kundelka i kila lat temu ze starosci umarl , ja juz nieraz pytalam , nie zgadzaja sie , bo mowia ze juz starzy i co bedzie jak ..odejda .To jest bliziutko mnie i panstwo maja maly ogrodek , dobrze ogrodzony , a ja przeciez bede u Misia codzien :loveu::loveu:zeby tylko dali sie namowic .[/COLOR][/quote]

Ewa, :buzi: za te poszukiwania właścicieli dla Misia :)
Ja dziś dostałam kolejną odmowną odpowiedź. Ale za to znowu ktoś inny ma zapytać o domek dla Misia. Padło pytanie czy Misiu kur nie goni :) Kurczę nie wiem. Mam nadzieje, że nie. Koty kompletnie ignoruje, ale kury :roll:? Trzeba go z jakąś zapoznać ;) :)

Posted

:shake::shake:witajcie , a ci panstwo starsi :shake:nawet juz nie rozmawiaja na tematy zadnych piesow...patrza na mnie jak na ufo ..a niech patrza , ale nie moga wziac pieska ...nie udalo sie :angryy::shake: Misiaku przepraszam ..........u nas na osiedlu cioteczko , wiekszosc mieszkancow to ..:angryy:wiesniaki , z glebokiej wsi ...przepraszam , bo ja nic do takich ludzi nie mam , dopoki sa ludzmi . wiekszosc nie toleruje zwierzat mowiac , ze zwierzynta to ino na lancuch :shake::angryy::angryy:a nie do b itd , ach cioteczko czasem to jak ide z nasza niunia , to nie moze sobie powachac nawet samochodu , bo juz nieraz babidlo niejedno chcialo kopnac :shake:bo to jest tak u nas na osiedlu; kazda rodzina ma dwa samochody , karakuly na ich cielskach to sie bidne jeszcze ruszaja , obwieszeni w skory i futra , piesek kundelek to jest cus , smierdziel itd:angryy: my tam mieszkamy juz 14 lat , ja marze zeby sie wyprowadzic , ale narazie nici ....alez sie rozgadalam ..a Misiulek czeka

Posted

[quote name='ewa gonzales']:shake::shake:witajcie , a ci panstwo starsi :shake:nawet juz nie rozmawiaja na tematy zadnych piesow...patrza na mnie jak na ufo ..a niech patrza , ale nie moga wziac pieska ...nie udalo sie :angryy::shake: Misiaku przepraszam ..........u nas na osiedlu cioteczko , wiekszosc mieszkancow to ..:angryy:wiesniaki , z glebokiej wsi ...przepraszam , bo ja nic do takich ludzi nie mam , dopoki sa ludzmi . wiekszosc nie toleruje zwierzat mowiac , ze zwierzynta to ino na lancuch :shake::angryy::angryy:a nie do b itd , ach cioteczko czasem to jak ide z nasza niunia , to nie moze sobie powachac nawet samochodu , bo juz nieraz babidlo niejedno chcialo kopnac :shake:bo to jest tak u nas na osiedlu; kazda rodzina ma dwa samochody , karakuly na ich cielskach to sie bidne jeszcze ruszaja , obwieszeni w skory i futra , piesek kundelek to jest cus , smierdziel itd:angryy: my tam mieszkamy juz 14 lat , ja marze zeby sie wyprowadzic , ale narazie nici ....alez sie rozgadalam ..a Misiulek czeka[/quote]

Ewa, ale są też tacy ludzie jak Ty ... :) :) Dziękuję, że się starałaś...
Ja wiedziałam, że będzie ciężko, ale nie myślałam, że aż tak, bo ja pytałam już tyle osób... też już patrzą na mnie jak na ufo. Ale to nic. W przyszłym tygodniu dam ogłoszenie w lokalnej gazecie; jutro mam przesłać tekst, dotyczący Misia, ale już kiedyś ogłaszałam tak 3 kotki i nie było odzewu. Żadnego. Tak czy tak warto, ale wtedy Misiu ma już iść do schroniska.... Myślę aby mu znaleźć płatny tymczas. Tylko boję się aby nie było tak cieżko jak z domkiem stałym... .