Buffy Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Początek lutego tego roku. Dla "dzikiego" kota, dokarmianego na jednej z ulic Opola przez bardzo Dobrą Duszę, zaczyna się nowe życie. Pani zaczyna chorować i musi udać się do szpitala. Co począć z tym bezdomnym biedakiem? Mężowi Dobrej Duszy udaje się złapać kocurka i przywieźć do Schroniska. Tu ma ciepło, jedzenie, posłanko i dach nad głową. Od początku jest bardzo przemiłym i przeuroczym kotem. Takim do przytulania. Człowieka nie odstępuje na krok i wszędzie by mu towarzyszył. A głaskom mogłoby nie być końca. Można powiedzieć, że ucieszył się, że trafił do naszego Schroniska. Jego najbardziej charakterystycznym znakiem jest klapnięte uszko po przebytym zapaleniu ucha. Uszko - które dodaje mu niesamowitego uroku - już takie zostanie. Przedstawiam Wilusia. Kocurek ma około 3-4 lata. Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Quote
Buffy Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Więcej można przeczytać tutaj - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90974Miau.PL :: Zobacz temat - *Schr. Opole - Wilu Quote
dzikus Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 [quote name='"Boo77"']Fakt, Wiluś jest jednym ze smutniejszych kotów. Widać, że chore ucho mu dokucza :( Pobyt w schronie pogłębia złe samopoczucie. Nie wiem dlaczego Wilek trafił na ulicę ale z całą pewnością trafił na nią z domu, do swojego "człowieka" i tego domu bardzo, bardzo mu brakuje :( biedy Wiluś.. zaznał domowego ciepła a teraz schronisko .. :( Quote
Astaroth Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Hej! mam chętny dom dla kotka tylko że w Warszawie jeśli dałoby się załatwić transport to byłoby super bo Wiluś spodobał się od pierwszego wejrzenia :cool3: Quote
dzikus Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Transport nie stanowi żadnego problemu ;) Boo77 która zajmuje się adopcjami będzie dopiero jutro w domu. W tej chwili nie ma dostepu do neta niestety. Dzwoniłam do Niej i kazała przekazać, że jutro jak tylko wróci zaraz się odezwie :) Quote
Astaroth Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 no to super. Dom poinformowany o chorobie kotka. Jak będzie trzeba to oczywiście z wizytą przedadopcyjną nie będzie problemu, jak już będzie wszystko dogadane to dopilnuję zakupienia odpowiedniej wyprawki :) Quote
dzikus Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 super... to ja zaciskam kciuki za domek Wilusia :kciuki: Quote
Buffy Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Udało mi się wejść. Alutku - dziękujemy. :) Napisałam do potencjalnego domku. Teraz uzbrajamy się w cierpliwość, zaciskamy palce i łapki i czekamy na odpowiedź. :) Quote
Boo77 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ja również napisałam. Ale wiedzę, że forum dziwnie działa ;) Czekamy na odzew :) Quote
Astaroth Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 domek jest jak najbardziej zdecydowany, wczoraj dzwonił do mnie i dopytywał jak tam sprawa kotka :) Quote
Boo77 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 A czy ja mogę liczyć na odpowiedź na mojego maila? :) I o adres w celu załatwienia "szpiega" na wizytę przed-adopcyjną. Quote
Astaroth Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Przesłałam Buffy wiadomość na dogo. Już mi się mylicie dziewczyny :) nie wiem od której dostałam maila. Domek dostał informator, a Buffy przesłałam bezpośredni kontakt, bo mam od dwóch dni straszne zamieszanie i nie wiem kiedy znowu uda mi się do kompa usiąść. Domek jest na gocławiu, umiem tam dojechać ale adresu nie pamiętam więc już bezpośrednio z domkiem się umówcie. Mam nadzieje że wszystko dobrze pójdzie :) Quote
Boo77 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Aaa, to wszystko jasne :) Dobra, już sobie poradzimy! Dzięki Astaroth! Quote
Recommended Posts