Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rex - wyrzucony z auta onek!

W drugi dzień świąt zostaliśmy zawiadomieni, że od kilku dni na ruchliwym skrzyżowaniu biega pies, szuka, podbiega do aut. Nikt się nim nie zainteresował, a to droga bardzo ruchliwa, skrzyżowanie z drogą szybkiego ruchu. Wszystko wskazuje na to, że został wyrzucony z samochodu, i nadal czeka na swojego właściciela. Koleżanka otworzyła samochód i pies natychmiast wskoczył. Na razie udało się go ulokować na tymczasie przy budzie u znajomego pana, niestety musi być na lince, bo działka nieogrodzona, i leży bezpośrednio przy drodze szybkiego ruchu. Jeżeli się urwie to w momencie jest pod kołami samochodu. Budę mamy na stanie kiepską, ale na wiosnę może być. Rex jest pod opieką cieszyńskiego oddziału fundacji Emir, jednak szukamy mu pilnie domu, nie może za długo zostać tam gdzie jest!!!
Został odrobaczony, odpchlony i odkleszczony (miał masę kleszczy!). Dokarmiamy go, jest bardzo chudy, pod sierścią wyczuwa się żebra. Jest przełagodny, nawet na gołębia chodzącego obok zareagował przyjaznym machaniem ogona. Bez problemu dał sobie obejrzeć uszy i zęby. Ma około 2-3 lat.
Oto Rex

Posted

Kana napisał(a):
Biedny niuniek.
On ma 2-3 lata? Wygląda na o wiele starszego.

Oglądałam zęby, ma wszystkie, do tego białe, kły ledwie co zaczynają żółknąć u nasady, więc tak go "oceniłam" na razie. Byłam jeszcze u niego wieczorem, dostał smakołyk:p

• 3 weeks later...
Posted

Na razie siedzę ciiiiicho, żeby nie zapeszać, ale młody od kilku dni w nowym domu. Jeśli wszystko się ułoży napiszę szczegóły, a na razie trzymać kciuki proszę:razz: