Dea Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Rex - wyrzucony z auta onek! W drugi dzień świąt zostaliśmy zawiadomieni, że od kilku dni na ruchliwym skrzyżowaniu biega pies, szuka, podbiega do aut. Nikt się nim nie zainteresował, a to droga bardzo ruchliwa, skrzyżowanie z drogą szybkiego ruchu. Wszystko wskazuje na to, że został wyrzucony z samochodu, i nadal czeka na swojego właściciela. Koleżanka otworzyła samochód i pies natychmiast wskoczył. Na razie udało się go ulokować na tymczasie przy budzie u znajomego pana, niestety musi być na lince, bo działka nieogrodzona, i leży bezpośrednio przy drodze szybkiego ruchu. Jeżeli się urwie to w momencie jest pod kołami samochodu. Budę mamy na stanie kiepską, ale na wiosnę może być. Rex jest pod opieką cieszyńskiego oddziału fundacji Emir, jednak szukamy mu pilnie domu, nie może za długo zostać tam gdzie jest!!! Został odrobaczony, odpchlony i odkleszczony (miał masę kleszczy!). Dokarmiamy go, jest bardzo chudy, pod sierścią wyczuwa się żebra. Jest przełagodny, nawet na gołębia chodzącego obok zareagował przyjaznym machaniem ogona. Bez problemu dał sobie obejrzeć uszy i zęby. Ma około 2-3 lat. Oto Rex Quote
graynew Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 ;) jak to mowia "pomożecie? - pomożemy" :p zaczynamy rozsylac wici :D Quote
graynew Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 wiele sie nie wysililam bo tekst i zdjecia sa takie same, ale zalozony ma watek na OwP [Cieszyn] Rex 2-3 lata ON - Owczarek w Potrzebie - Owczarki Niemieckie - Forum Quote
Kana Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Biedny niuniek. On ma 2-3 lata? Wygląda na o wiele starszego. Quote
aganela Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Ale piękny Niunio,:oops: ludzie dlaczego tacy jesteście???:angryy::angryy:brak słów..:angryy: Quote
Dea Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Kana napisał(a):Biedny niuniek. On ma 2-3 lata? Wygląda na o wiele starszego. Oglądałam zęby, ma wszystkie, do tego białe, kły ledwie co zaczynają żółknąć u nasady, więc tak go "oceniłam" na razie. Byłam jeszcze u niego wieczorem, dostał smakołyk:p Quote
Dea Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Czy ktoś może pomóc w ogłoszeniach? Allegro zaraz mu zrobię, ale jakieś inne portale?:oops: Quote
mortikia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Ale cudowny :loveu: A historia dobrze mi znana... Mojego owczarka też wyrzucono z auta i złapaliśmy go na trasie lubelskiej...:roll: Zresztą... Jest bardzo podobny... Quote
Dea Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Allegro Reksa: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=614103466 Quote
Dea Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Na razie siedzę ciiiiicho, żeby nie zapeszać, ale młody od kilku dni w nowym domu. Jeśli wszystko się ułoży napiszę szczegóły, a na razie trzymać kciuki proszę:razz: Quote
graynew Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 No to super wiesci! Kciuki oczywisice trzymamy!!!!! Dea Ty to jestes agregatka tak sie nic nie przyznac. Quote
Dea Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 A bo kurcze zawsze się boję, że jak się za szybko ucieszę to coś pójdzie nie tak;) Quote
Recommended Posts