Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boguś będzie mieszkał niedaleko schroniska. Odwiedziny gwarantowane:)

A było tak:
22 marca niedziela, wieczór. Do domu prezeski Tozu w Koninie przybiega mała dziewczynka mówiąc,że pod jej drzwi przyczołgał się piesek. Jest ranny, wydaje dziwne dźwięki i trzeba się nim natychmiast zająć. Jedziemy do weterynarza, pies rzęzi jak lokomotywa, zostaje zbadany i dostaje zastrzyk przeciwwstrząsowy oraz przeciwkrwotoczny.Ma uszkodzoną okolicę płuca i wypełnia się powietrzem jak balonik:( Zostaje obwiązany bandażem i zostaje u Marty na noc, a 23.03 trafia do schroniska. RTG wykazuje,że ma złamane 3 żebra i na szczęście nie trzeba go operować. Piesek dostaje imię Boguś vel Balonik, bo biedakowi nadal zbiera się powietrze w całym ciele i puchnie. Boguś jest nieufny, nie merda ogonem ale zawsze podchodzi,żeby go pogłaskać. Z każdym dniem jest lepiej i można mu już zdjąć bandaże, a Boguś nareszcie może wyjść na dwór i poznać innych towarzyszy niedoli. Boi się meżczyzn i z żadnym facetem na spacer nie pójdzie, ale z kobietą tak. Biega za babeczkami,żeby go pogłaskać,wziąć na ręce i wydaje się,że nigdy nie ma dość. Taki Boguś jest teraz - wesoły, bardzo czuły, garnący się do człowieka oraz tolerancyjny wobec innych psów oraz kotów. Ma około 2 lat.

Piękny.... ja jestem zakochana, a Ty?
Dogomaniacy! Pomóżcie nam znaleźć mu dom, prosimy............

Ogłoszonka Bogula:

Allegro
Alegratka
Animalia
BonoPolska
E-Oferty
KupiePsa
KupSprzedaj
PrzygarnijZwierzaka
Ogloszenia.24Polska
CentrumOfert

Boguś przebywa tutaj:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul.Gajowa 7A 62-510 Konin (wielkopolskie)

0-63 243-80-38
Marta 513 252 632
p.Ania 513 434 407

Posted

Sabina, jeśli możesz to jak ja zawsze będę Ci bardzo wdzięczna za zrobienie ogłoszeń:)
Boguś poszedł dziś ze mną na spacerek, niby się ociąga przy wychodzeniu, ale jak już wyjdzie, to maszeruje wielce zadowolony! To kochany psiak!

Posted

martka1982 napisał(a):
Sabina, jeśli możesz to jak ja zawsze będę Ci bardzo wdzięczna za zrobienie ogłoszeń:)

Oczywiscie, porobie ogloszonka w ten weekend wszystkim 4 psiakom, ktorych watki mi podeslalas na PM... :lol:

Posted

Sabina02 napisał(a):
Oczywiscie, porobie ogloszonka w ten weekend wszystkim 4 psiakom, ktorych watki mi podeslalas na PM... :lol:

No niestety... narazie zdazylam tylko zrobic ogloszonka Iryskowi i odnowic Lidzi (z dodanym tekstem)... Jeszcze musialam zrobic ogloszonka Fili z Fundacji Medor, bo obiecalam. Wiecej nie wyrobilam, ale w ten weekend najpozniej zrobie Bogusiowi napewno... :lol:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Boguś wczoraj sam przybiegł do schroniska! Myślałam,że dostanę zawału jak go zobaczyłam - po prostu zwiał z nowego domu i jakoś odnalazł drogę do schronu. Okazuje się,że panie mają duże odstępy między prętami w bramie, przez które on się przeciska:((( Dopóki nie przyzwyczai się,że to jest teraz jego dom i jego podwórko znalazłyśmy inne rozwiązanie ale jeśli znowu im ucieknie będą zmuszone go oddać do schroniska:((
Teraz już wszystko zależy od Bogusia.......