Ancia123 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Witam wszystkich DOGOMANIAKÓW :D Wraz z moim psiakiem postanowiliśmy się wziąść za bikejoring. NIestety nie wiemy jak się do tego zabrać... Postanowiłam tak dlatego gdyż Ciapek to taki mały narwaniec i chciałam zrobić mu przyjemność z biegania.Dlatego proszę o pomoc ;** . ćwiczymy codziennie biegamy,skaczemy itp. :) Niestety do tego potrzebny jest sprzęt... Potrzebuje danych gdzie taki kupić...;** Jest tez mały problem :( Bo Ciapi ciągnie się do wszystkich napotkanych psów... Quote
marzenka01 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Witaj Ancia :) bardzo fajne tory przeszkód i inne można zrobić we własnym zakresie.... jeśli jesteś zainteresowana mogę zrobić i przesłać zdjęcia... może wykorzystasz to do zabawy i rozładowania energii swojego Psa :roll: Quote
PATIszon Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='marzenka01']Witaj Ancia :) bardzo fajne tory przeszkód i inne można zrobić we własnym zakresie.... :roll:[/quote] Do bikejoringu? :hmmmm: To ja tez poprosze o zdjecia.... :evil_lol: Quote
marzenka01 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 PATIszon - jestem tu nowa - co nie znaczy ZIELONA. Koleżanka prosi o pomoc - to pomóż jeśli jesteś w stanie a nie pisz podpuszczalskich tekstów. Uważasz że pojęcia [B][FONT=Arial][SIZE=4]Bikejoring jest mało znane??? i nikt o tym nic nie wie??[/SIZE][/FONT][/B] Polski Związek Sportu Psich Zaprzęgów w Polsce posiada kadrę i reprezentację Polski w tej dyscyplinie, natomioast aby wydobyć z psa wytrzymałoćś zalecana jest uzozmaicona tresura w tym zkresie - wiąże się to też z torem przeszkód i innymi formami aktywności ruchowej, sprawnościowei, koordynacyjnej itp. itd. ważne są również elementy skoków, zaskoczenia, odwagi psa idt..... Więc "diabełek" przy Twoim poście jest trochę nie na miejscu... :) Quote
gregj Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Litości :placz: co najmniej 2/3 tematów w tym dziale mówi o tym jak zaczynać/trenować/doskonalić się w bikejoringu. Wystarczy rzucić na nie okiem. Ironia PATIszona jest jak najbardziej na miejscu ;) Moje skromne doświadczenie w tej dyscyplinie podpowiada, że istotne są trzy rzeczy: -podstawowe wyposażenie, które da wygodę psu i bezpieczeństwo rowerzyście (uprząż + lina amortyzowana, pałąk na kierownicę lub wysięgnik, kask i rękawiczki) - szybkość i wytrzymałość psa - reakcje psa na komendy i pozostaje tylko: ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć (siebie i psa) Quote
PATIszon Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='marzenka01'] Polski Związek Sportu Psich Zaprzęgów w Polsce posiada kadrę i reprezentację Polski w tej dyscyplinie, natomioast aby wydobyć z psa wytrzymałoćś zalecana jest uzozmaicona tresura w tym zkresie - wiąże się to też z torem przeszkód i innymi formami aktywności ruchowej, sprawnościowei, koordynacyjnej itp. itd. ważne są również elementy skoków, zaskoczenia, odwagi psa idt..... Więc "diabełek" przy Twoim poście jest trochę nie na miejscu... :)[/quote] O ciekawe. Mozesz rozwinac temat? najlepiej jak to uczymy psa zaprzegowego skokow. Dziewczyna prosi o porade w sprawie sprzetu do uprawiania bikejoringu, nota bene topikow na ten temat jest tu masa, jak zauwazyl [B]gregj,[/B] ale skoro nie jestes zielona to powinnas to zauwazyc. Ty natomiast rzucasz malo konkretna odpowiedz o sprzecie do uprawiania agility? W zasadzie mozna sie tylko domyslac, bo nic konkretnego nie piszesz :niewiem: no sory, topik do zamkniecia w/g mnie. Quote
Recommended Posts