Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich DOGOMANIAKÓW :D
Wraz z moim psiakiem postanowiliśmy się wziąść za bikejoring.
NIestety nie wiemy jak się do tego zabrać...
Postanowiłam tak dlatego gdyż Ciapek to taki mały narwaniec i chciałam zrobić mu przyjemność z biegania.Dlatego proszę o pomoc ;**
. ćwiczymy codziennie biegamy,skaczemy itp. :)
Niestety do tego potrzebny jest sprzęt...
Potrzebuje danych gdzie taki kupić...;**
Jest tez mały problem :(
Bo Ciapi ciągnie się do wszystkich napotkanych psów...

Posted

Witaj Ancia :)
bardzo fajne tory przeszkód i inne można zrobić we własnym zakresie....
jeśli jesteś zainteresowana mogę zrobić i przesłać zdjęcia... może wykorzystasz to do zabawy i rozładowania energii swojego Psa :roll:

Posted

[quote name='marzenka01']Witaj Ancia :)
bardzo fajne tory przeszkód i inne można zrobić we własnym zakresie....
:roll:[/quote]

Do bikejoringu? :hmmmm:
To ja tez poprosze o zdjecia....
:evil_lol:

Posted

PATIszon - jestem tu nowa - co nie znaczy ZIELONA.
Koleżanka prosi o pomoc - to pomóż jeśli jesteś w stanie a nie pisz podpuszczalskich tekstów. Uważasz że pojęcia
[B][FONT=Arial][SIZE=4]Bikejoring jest mało znane??? i nikt o tym nic nie wie??[/SIZE][/FONT][/B]

Polski Związek Sportu Psich Zaprzęgów w Polsce posiada kadrę i reprezentację Polski w tej dyscyplinie, natomioast aby wydobyć z psa wytrzymałoćś zalecana jest uzozmaicona tresura w tym zkresie - wiąże się to też z torem przeszkód i innymi formami aktywności ruchowej, sprawnościowei, koordynacyjnej itp. itd. ważne są również elementy skoków, zaskoczenia, odwagi psa idt.....
Więc "diabełek" przy Twoim poście jest trochę nie na miejscu... :)

Posted

Litości :placz:
co najmniej 2/3 tematów w tym dziale mówi o tym jak zaczynać/trenować/doskonalić się w bikejoringu. Wystarczy rzucić na nie okiem.

Ironia PATIszona jest jak najbardziej na miejscu ;)

Moje skromne doświadczenie w tej dyscyplinie podpowiada, że istotne są trzy rzeczy:
-podstawowe wyposażenie, które da wygodę psu i bezpieczeństwo rowerzyście (uprząż + lina amortyzowana, pałąk na kierownicę lub wysięgnik, kask i rękawiczki)
- szybkość i wytrzymałość psa
- reakcje psa na komendy

i pozostaje tylko: ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć (siebie i psa)

Posted

[quote name='marzenka01']

Polski Związek Sportu Psich Zaprzęgów w Polsce posiada kadrę i reprezentację Polski w tej dyscyplinie, natomioast aby wydobyć z psa wytrzymałoćś zalecana jest uzozmaicona tresura w tym zkresie - wiąże się to też z torem przeszkód i innymi formami aktywności ruchowej, sprawnościowei, koordynacyjnej itp. itd. ważne są również elementy skoków, zaskoczenia, odwagi psa idt.....
Więc "diabełek" przy Twoim poście jest trochę nie na miejscu... :)[/quote]

O ciekawe. Mozesz rozwinac temat?
najlepiej jak to uczymy psa zaprzegowego skokow.

Dziewczyna prosi o porade w sprawie sprzetu do uprawiania bikejoringu, nota bene topikow na ten temat jest tu masa, jak zauwazyl [B]gregj,[/B] ale skoro nie jestes zielona to powinnas to zauwazyc.
Ty natomiast rzucasz malo konkretna odpowiedz o sprzecie do uprawiania agility? W zasadzie mozna sie tylko domyslac, bo nic konkretnego nie piszesz :niewiem:

no sory, topik do zamkniecia w/g mnie.