Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Kamila Proc napisał:

albo skojarzylo mi sie z inna Twoja pasja

Z piciem herbaty? Głaskaniem Gajki? Czytaniem książek?

• Like 1
Posted
23 godziny temu, Aldrumka napisał:

To poproszę o wymiary i czy to bawełna z elastanem ?

Długość 78/106, pas 38, biodra 42, stan od pasa 26 cm. Materiał to bawełna , poliester, elastan. Są rozciągliwe i bardzo miłe w dotyku.

Posted
7 godzin temu, pochamerka napisał:

Hej, jaka jest wysokość obcasa 4?

Dopiero zobaczyłam pytanie , jutro rano zmierzę i dam znać . 

Bardzo dziękuję za podnoszenie bazarku! Cały dzień byłam poza domem i nie miałam chwili żeby zajrzeć.

Posted

Elephant & Bunny | Cute drawings, Art, Drawings

KuBUŚ Z PRZYTULISK ZBIERA NA OPERACJE --- DYSPLAZJA STAWU BIODROWEGO!!

PROSZĘ O POMOC!!

https://pomagam.pl/kubusczermin

PILNA operacja KUBUSIA

W imieniu pieska KUBUSIA bardzo prosimy o pomoc!! POTRZEBUJEMY PIENIĄŻKÓW NA OPŁACENIE OPERACJI LEWEGO STAWU BIODROWEGO.

story_126672_1591859888.jpeg

Jesteśmy grupą wolontariuszy, która od kilku lat opiekuje się psami z gminnego przytuliska w Czerminie. Jednym z naszych podopiecznych jest Kubuś, piesek wyjątkowo skrzywdzony przez los. Trafił do nas w czerwcu 2018 roku odebrany interwencyjnie "opiekunce", która trzymała go na metrowym łańcuchu przy rozpadającej się budzie, w pełnym słońcu. Pies był skrajnie zagłodzony i odwodniony, miał zaniki mięśni. 

W ciągu kilku miesięcy wrócił do formy, pokazał nam jakim cudownym jest psem- kochającym, wpatrzonym w wolontariuszy jak w obraz. Jednak pech go nie opuszczał ...Kubuś zasiedział się w przytulisku na długie miesiące...W tym roku zauważyłyśmy, że zaczął poważnie kuleć na lewą tylną łapkę. Nie spodziewałyśmy się nawet, że diagnoza będzie tak poważna. Kubuś ma dysplazje lewego stawu biodrowego- schorzenie to polega na nieprawidłowej budowie głowy kości udowej i panewki miednicznej, skutkującej ich niedokładnym dopasowaniem. To z kolei powoduje nawracające stany zapalne i wiąże się z dalszym uszkadzaniem stawu. Operacja jest niezbędna. Kubuś bardzo cierpi przy każdym ruchu- nie może biegać, skakać, długie spacery sprawiają mu coraz większą trudność. ,,

Serduszka prosze poczytajcie historie Kubunia 

troszke jeno skopiowalam od naszej Izy kiyoshi

kazdenki grosik bardzo wazny 

z calego serca prosimy o pomoc

• Like 1