roka_201 Posted March 4, 2020 Posted March 4, 2020 Cześć, nazywam się Roksana i posiadam dwa pinczery miniaturowe które mają już około 8 miesięcy. Są one z hodowli, ale niestety wykazują straszną agresję wobec innych psów jak i ludzi. Któregoś dnia poszłam z moją przyjaciółką do sklepiku ona była ze sowim psem ,wyżłem, a ja ze swoimi. Ale niestety moje dwa psy cały czas strasznie szczekały, a raz nawet Daisy (druga ma na imię Lucy) próbowała ugryźć jej psa. W tym momencie się wystraszyłam tak samo jak wyżeł (ma na imię Portos). Teraz szczerze wstydzę się z nimi gdzie kolwiek wychodzić ponieważ gdy ktoś idzie z innym psem one strasznie szczekają albo się na niego rzucają, a jak idzie sam człowiek to wcale nie jest lepiej. Zastanawiałam się nad tym aby kupić im kagańce bo nie wiem co może w takiej sytuacji pomóc. Dlatego proszę was o rady, a i jeszcze jedno, za każdym razem kiedy tylko się coś dotknie na dole a one są na górze zaczynają strasznie szczekać, tak samo jak ktoś wchodzi do domu. Jest to strasznie irytujące dlatego wie ktoś może co można z tym zrobić? Quote
Recommended Posts