Lillenna Posted July 13, 2019 Posted July 13, 2019 (edited) Witam wszystkich, Jestem tu nowa. Bardzo proszę o poradę. Mam dwa chore psiaki. Cierpią na niedomykalnosc zastawek. Leki, które muszą przyjmować dożywotnio to: 1. Cardisure (pimobendan); 2. Cardalis (chlorowodorek benazeprilu i spironolakton); 3. Upcard (torasemid). O ile zamiennik upcard znalazłam - np. Torsemed, o tyle z lekami Cardisure i Cardalis mam problem. Jezeli ktoś z Państwa ma wiedzę i doświadczenie w powyższej kwestii bardzo proszę o rady. P. S. Proszę o poradę również w kwestii żywienia psów przy chorym sercu. Aktualnie podaję im suchą karme acana /orijen/ taste of the Wild lub mokrą dolina noteci. Często gotuję mięsko z marchewką i ryżem. Co jest najlepszą opcją dla ich zdrowia? Edited July 13, 2019 by Lillenna Quote
bou Posted July 13, 2019 Posted July 13, 2019 1 godzinę temu, Lillenna napisał: Witam wszystkich, Jestem tu nowa. Bardzo proszę o poradę. Mam dwa chore psiaki. Cierpią na niedomykalnosc zastawek. Leki, które muszą przyjmować dożywotnio to: 1. Cardisure (pimobendan); 2. Cardalis (chlorowodorek benazeprilu i spironolakton); 3. Upcard (torasemid). O ile zamiennik upcard znalazłam - np. Torsemed, o tyle z lekami Cardisure i Cardalis mam problem. Jezeli ktoś z Państwa ma wiedzę i doświadczenie w powyższej kwestii bardzo proszę o rady. P. S. Proszę o poradę również w kwestii żywienia psów przy chorym sercu. Aktualnie podaję im suchą karme acana /orijen/ taste of the Wild lub mokrą dolina noteci. Często gotuję mięsko z marchewką i ryżem. Co jest najlepszą opcją dla ich zdrowia? Prawo pozwala stosować u zwierząt ludzkie odpowiedniki TYLKO wtedy, kiedy nie ma odpowiednika weterynaryjnego,ale...porozmawiaj z wetem,może zamieni jeden z tych leków na 'ludzki'. Quote
Recommended Posts