Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sunshine napisał(a):
Dobrze pani szefowo:P
Zmienisz te nazwę wątku?:)
Zastanowiłam się że może by stworzyć forum naszego schronu...? Mozna by tam umieszczać psiaki, nowe domki i ich zdjęcia stamtąd. Moze Wrześnianie maja jakieś pytania, może by się tam udzielali?

P.S nie wiesz gdzie znaleziono tego psiaka?:P

Psiak jest z ulicy, a suczka z małym podobno rodziła w stogu i ktoś zgłosił to do schroniska .....
Może jakiś hotelik dla matki z dzieckiem by się znalazł ??

Napisz mi proszę jaki tytuł tego wątku byś sobie życzyła ;)

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunshine, też myślałam o forum, ogólnie o rozbudowaniu strony itd. ale jak widać MyszkaMiki z nikim nie chce się nią podzielić, a niestety strona jest prowadzona nie rzetelnie i uważam, że tak dalej być nie może. Przede wszystkim wprowadza ludzi w błąd i w ogóle.......

Posted

Tak, też dokładnie o tym myślałam, fajnie by było gdyby chociaż większość psów tam była i dział kwarantanna, może komuś zaginął pies i nawet nie ma pojęcia że tam jest. Przeciez niektórzy nawet nie mają pojęcia o istnieniu schroniska... i po to już robią się ulotki do rozwieszania;)
Pokażę wam jak się skończą robić, jak Pan komendant zatwierdzi to porozwieszamy..tylko że jeszcze o tym nie wie hyhy:>

A nazwa watku jak najkrótsza:P Może być Wrzesnia-schronisko

http://nk.pl/#profile/39072052
nk dla naszej zguby.... zapraszajcie go do znajomych:P

A co do suczki, tylko jeden piesek?:O

Posted

Sunshine, przy tej obecnej nazwie cały czas wątek wisi na psach w potrzebie a tak prawdopodobnie przeniosą go i mniej uczęszczane miejsce.... chociaż tutaj też na dużo ludzi nie zagląda...

Wiecie co... ja nigdy nikogo nie ścigałam ale tym razem sprawdziłam....

MyszkaMiki, nie da się ukryć 25 lutego byłaś na forum, ale jak widać odpowiedzi w sprawie prowadzenia strony schroniska się nie doczekałam...

Ostatnio aktywny 25-02-2011 13:42 Avatar

Już przeszło 8 lat pomagam tym zwierzakom i uwierz mi nie tak powinna wyglądać ta strona ...
jeżeli chcesz dobrego przykładu, to wejdz chociażby na stronę schroniska w Przyborówku....

Ja na prawdę nie chcę się kłócić, ale mam już dość ciągłych schodów, które niejednokrotnie musiałam pokonywać, aby pomóc tym psiakom.... a teraz jeszcze sprawa tej strony:shake:

Zamieszczam ten wpis również na wątku Wrzesińskiego Fokusa

Posted

ata napisał(a):
:crazyeye::crazyeye: łał, jaka szybka adopcja:loveu: Tylko pamiętajcie o umowie adopcyjnej :p i oczywiście dopilnujcie kastracji :cool3:

Spoko, spoko, bez umowy nie wydajemy;)
Ale tu akurat nie ma obaw- dziewczyna już adoptowała podhalankę z naszego forum:)
Teraz będzie miała komplet:)
Kastracja jak chłopak dojdzie do siebie i trochę podrośnie.

Posted

mc_mother napisał(a):
Ale tu akurat nie ma obaw- dziewczyna już adoptowała podhalankę z naszego forum:)

Tak, tak, przecież przed nim jeszcze konkretne odrobaczanko i szczepienia :diabloti:
jak będą jakieś nowe foty to dawajcie cosik tutaj na wątek :multi:

Posted

mc_mother napisał(a):

a jaaa chce link na forum:D chcę zobaczyć jego przyszłą "dziewczynę" i patrzec jak się klimatyzuje:)

Aneta to co z tym forum?:) mogła bym poprosić kolege, kiedys fajne zrobił z nudów:D
Wszyscy wolontariusze byli by jako administratorzy, wówczas w razie czyjejś niedyspozycyjnosci mogli by grzebac w zdjęciach, watkach, postach bez przeszkód. Zawsze ktoś tam by aktualizował:)

Posted

A oto nowe wieści o naszej suńce wyadoptowanej 21.01.2011 (przypominam, dwa lata u nas kiblowala..:()

"Przepraszam że tak długo nie pisałem, ale niestety ostatnio miałem dużo pracy...
Co do Leny to spisuje się bardzo dobrze w domu sama. Nic nie niszczy, nie szczeka. jedynie problem choć niewielki jest z załatwianiem się na balkonie, ale staramy się ją pilnować.
Jak narazie musieliśmy wstrzymać bieganie, ponieważ lekko pogorszył się stan blizny po operacji, dlatego też wolimy nie ryzykować. Myślę jednak że za kilka dni już znów z nią pobiegam.
Dziś akurat była na nartach na daczy znajomej, gdzie ma kolegę Rhodesiana z którym bardzo lubi się bawić.
Lena jest bardzo karna. Zawołana przybiega także dziś po posesji pobiegała luzem i nie było z nią problemów.
Na koniec załączam zdjęcie, ale myślę że na dniach dołącze zdjęcia z wyprawy za miasto.
Pozdrawiam serdecznie "

Posted

sunshine napisał(a):
a jaaa chce link na forum:D chcę zobaczyć jego przyszłą "dziewczynę" i patrzec jak się klimatyzuje:)

Dogo nie pozwala dawać linków, ale adres to www podhalan fora pl- zamiast spacji wstaw kropki:) Dunaj jest w dziale Szukają domu, a wątek jego nowej pani jest w dziale Nasze psy i ma tytuł Księżniczka Lucy z Legnicy

Posted

Aneta to co z tym forum?:) mogła bym poprosić kolege, kiedys fajne zrobił z nudów:D
Wszyscy wolontariusze byli by jako administratorzy, wówczas w razie czyjejś niedyspozycyjnosci mogli by grzebac w zdjęciach, watkach, postach bez przeszkód. Zawsze ktoś tam by aktualizował:)[/QUOTE]

Lepiej żeby wszyscy nie grzebali bo jakoś czarno to widzę :diabloti:
Ale napisz mi gdzie to forum by się znajdowało ....tak po prostu ??

Cholibka...coś nie tak... skróciłam tytuł wątku, ale on nie za bardzo się zmienił :oops::roll:

Posted

mc_mother napisał(a):
Dogo nie pozwala dawać linków, ale adres to www podhalan fora pl- zamiast spacji wstaw kropki:) Dunaj jest w dziale Szukają domu, a wątek jego nowej pani jest w dziale Nasze psy i ma tytuł Księżniczka Lucy z Legnicy

Ile tych białków tam domków szuka...brrr

Ale ten nasz to chyba w czepku sie urodził:D Dobrze trafił chłopak:)

Oj tam oj tam...:P aż 4 nas jest hehehe a forum chciała bym żeby na stronie było...

Posted

[quote name='magda222']Jeśli mogę coś doradzić to koleżanka prowadzi w taki sposób stronkę schroniska:

http://tychy.schronisko.net/

Madziu fajnie, chociaż również mało zdjęć schroniskowych psiaków.
We Wrześni jest ich ok 130 a w Tychach ?

Nasza benio-leonka została dzisiaj adoptowana NA WIEŚ :roll:. Zabrał ją jakiś facet będzie mieszkała w KOJCU.... i podobno będzie pilnowała posesji ....

Posted

ata napisał(a):

Nasza benio-leonka została dzisiaj adoptowana NA WIEŚ :roll:. Zabrał ją jakiś facet będzie mieszkała w KOJCU.... i podobno będzie pilnowała posesji ....

Kojec kojcu nierowny.Jak tylko pomysle ,ze bedzie ten misiaczek musial mieszkac w kojcu w ktorym sie moze tylko odwrocic ,to mam ochote przyjechac i go porwac.Czy nie mozna namowic p.Irka i sprawdzic miejsce zamieszkania psa.mam w oczach tylko te obrzydliwe kojce ,wlsciwie klatki na szczury jakie sa w Katarzynowie..

Posted

xxxx52 napisał(a):
Kojec kojcu nierowny.Jak tylko pomysle ,ze bedzie ten misiaczek musial mieszkac w kojcu w ktorym sie moze tylko odwrocic ,to mam ochote przyjechac i go porwac.Czy nie mozna namowic p.Irka i sprawdzic miejsce zamieszkania psa.mam w oczach tylko te obrzydliwe kojce ,wlsciwie klatki na szczury jakie sa w Katarzynowie..

Może uda mi się go namówić, ale to dopiero za jakiś czas....

Posted

ata napisał(a):

Na tą chwilę 89 psów. Z reguły jest ponad setka.

Posted

[quote name='ata']Madziu fajnie, chociaż również mało zdjęć schroniskowych psiaków.

Była zabierana przy mnie. Pytałam synów czy na łańcuch, mówili że ma ładny kojec... Mam nadzieję że nie kłamali, ale jej nowy pan wyglądał na dobrego człowieka. Mówił do niej, głaskał po pysku... chcę wierzyć że jej się powiedzie...:)

a co do benków naszych to ta suńka co została ma w papiery wpisane 4 lata a Misiek 1,5 roku:)

Mam też kilka zdjęć, zaraz dodam:)

P.S Gajowcy fajnie prowadzą strone:) http://gaj.schronisko.net/

Posted

Gdybym;)ja była szefową schroniska to każda adopcja byłaby ofotografowana, a w umowie oprócz oczywistych rzeczy byłby punkt, który by mówił, że co 3 miesiące najwyżej pół roku nowy opiekun musi przekazywać jakieś info co z psiakiem ....

A tu u Wandy http://uwandy.schronisko.net/

Posted

Aneta, ta suczka ma nadal ogromny brzuch...albo jest mega zarobaczona, albo pozostałe rodzeństwo jej malucha jest martwe i jest nadal w jej brzuchu.... Tak mi przed chwilą na myśl sie nasunęła taka ewentualność...co sądzisz?

Posted

Piesek po wypadku samochodowym (a właściwie chyba suczka:P) miała połamane żebra, nadal niechętnie się rusza. Biedaczka wyje na widok człowieka prawie, skomli i błaga o głaskanie. Dawno nie widziałam tak zdesperowanych oczek. Jest przekochana, odejść od niej nie mogłam:loveu:.
Do tego mała, do połowy łydki, drobniutka... młoda.

i jej schroniskowa kompanka, spokojna ok 6cio letnia suczka, oaza spokoju- luboi mizianki:)