Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak wyglądało wejście do schroniska w 2003r, tak wygląda i teraz.....cała reszta, to totalna zmiana......

W tej chwili w schronisku przebywa 140 psow. Opiekę nad psami sprawuje 1 pracownik, do ktorego obowiązków należy minn: karmienie, sprzatanie, jeżdzenie do zgłoszeń, naprawa kojcow........

W grudniu zeszłego roku, dzieki dogomaniaczce Magda222 z Tych do schroniska zostalo zakupionych 10 ocieplanych bud (firma z Iławy) za ktore w imieniu psiaków jeszcze raz dziękuje.... :-)

W tym roku natomiast dzięki pani Basi od kotków z Poznania (ktora dala na mnie namiary) schronisko otrzymało od prywatnej osoby z Poznania 19 dużych ocieplanych bud, za które również ogromnie dziękujemy..... :-)
Jakiś czas póżniej schronisko otrzymało od tej samej Pani kolejne 11 bud.
To nie koniec.... w pażdzierniku tego roku, psiaki dostały w prezencie od tej samej Sponsorki 20 ocieplanych bud......
JEST PANI WIELKA, OGROMNIE DZIEKUJEMY !!!

Od początku roku zostało wysterylizowanych duzo suczek, zaczęto kastrowac psy.........
Brakuje jednak pomieszczenia, w którym zwierzęta po zabiegach mogłyby bezpiecznie do siebie dochodzić.....

Wznowione zostały kastracje i sterylizacje !!

Nareszcie powstała stronka internetowa.... Wirtualny-Opiekun.pl - O naszym schronisku strona byłaby dobra, gdyby obecna opiekunka (MyszkaMiki ) ją systematycznie aktualizowała (chodzi o zdjęcia psiaków) niestety tak nie jest, wiec z przykrością stwierdzam można sobie ja .......

Nareszcie powstał WOLONTARIAT......., niestety nie ma chętnych do działania.....

MyszkaMiki - Agnieszka -kom. gg:12915121 ---------
Sunshine - Martyna - kom.725271426 gg:11302334
ata------- Aneta ---- kom.661693606 gg:9289726 -- działa -- [email protected]

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

....wrzesińska skarpeta - rozliczenia......... :cool3:

tanitka - 100zł na transport :Rose: - wykorzystane w całości na transport dla terierkowatego psiaka

Posted

KasiaO - jak sie nic nie zmieni to w sobote wyciagamy ze schroniska tą ślepą sunie, ktora juz tak dlugo czeka:cool3:, pamietaj o paragonach:cool3:

Magda222 - czy jakies wrzesinskie pieski jeszcze oglaszasz:oops:

czy ktoś jeszcze ogłasza wrzesinskie psiaki ??:oops:

Posted

ata napisał(a):

Magda222 - czy jakies wrzesinskie pieski jeszcze oglaszasz:oops:

czy ktoś jeszcze ogłasza wrzesinskie psiaki ??:oops:

Teraz mam tyle jedzenia, że przez rok nie będe kupować:evil_lol::evil_lol::eviltong: ( żart - postaram sie nie zapomnieć...)

Chyba tylko Madzia ogłasza nasze sieroty....

Posted

Niunia już dawno w swoim wspaniałym domku. Trafiła na odpowiedzialnych opiekunów i nie ma z nią najmniejszych problemów. :loveu:

NIUNIA - piękna, delikatna, młoda sunieczka w typie basenji. Została wyadoptowana przez schornisko jednak wróciła z powodu niszczenia w domu...

Sunshine - jezeli wszystko pójdzie dobrze ta sunia niedługo opusci schronisko....po Swój domek ma jechać do Niemiec.....
napisz mi prosze, jak ona posługuje sie tą lapką....:roll: (cz stawia ja cały czas na ziemi ? jak biega ? czy kuleje ?) czy ona umie chodzić na smyczy, czy tylko na niej biega ? :evil_lol:

Posted

Niunia w ogóle nie zauważa że z łapką jest coś nie tak. W ogóle ją nie boli. Nie kuleje biega wzorowo. Staje na niej normlnie. To wyglada tak jak by miała źle zrośniętą. A na smyczy ciągnie do biegu ale kiedy się ją skarci idzie normalnie czyli ktos ja musiał uczyć tego. Po za tym jak ją wyczesywałyśmy po chwili prostestu siedziała już grzecznie w miejscu. Także da sie z nią dogadać;p. A bieganie wąchanie i skakanie to jej życiowa pasja:)

Oby jej sie poszczęściło jest dobrym pieskiem i zasługuje na dom:)

Posted

Przyznam szczerze,że robiłam allegro i długo je odnawiałam,ale później nie miałam informacji,który psiak znalazł dom a który jest jeszcze w schronie i zaprzestałam :oops:
Dalej robię wyróżnione allegro Sabie-bassetowatej suni,która jest na DT.

Posted

magda222 napisał(a):
Przyznam szczerze,że robiłam allegro i długo je odnawiałam,ale później nie miałam informacji,który psiak znalazł dom a który jest jeszcze w schronie i zaprzestałam :oops:
Dalej robię wyróżnione allegro Sabie-bassetowatej suni,która jest na DT.

dzięki Magda:loveu: i Przepraszam:oops: