Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Magnesiatko']Hahaha dobre :)

Dawno do Skarbusia nie zaglądałam :) Wysyłam kasiorke, wstępnie za X-XII. Poukładałam swoje sprawy, więc mam nadzieje uda się częściej coś wyskrobać :)[/QUOTE]

Przyszło właśnie 50 :lol: - czy mam je rozdzielić na te 3 miesiące? Czy 20 jest ekstra? Na razie zgodnie z deklaracją 10 zł rozpisałam aż do lutego.

Posted

[quote name='obraczus87']Skarbuś nie chce jeść suchej karmy... żadnym sposobem nie idzie Go wziać...[/QUOTE]

O cholerka, te puszki są masakrycznie drogie. Heksę oszukuję tak, że tą suchą karmę trłuczę młotkiem do mięsa i rozgniatam z ciepłym ziemniakiem i marchewką -no i jednak z puchą (puści mnie zołza z torbami). Z puchą powinno przejść. :roll:

Posted

bjuta wyobrazam sobie ciebie z tym mlotkiem hehehe
puszka Trovet kosztuje 9,5 w krakvecie bedziemy dawac dwie lyzeczki i mieszac z rozmoczona karma moze uda sie go oszukac...ale on jest taki cwaniak, mowie wam.
Dzis go kapalysmy bo troche siuskami pachnie bo popuszcza pod siebie w nocy i tyle krzyku narobil ze pol bloku slyszalo:)

Posted

[quote name='Bjuta']Przyszło właśnie 50 :lol: - czy mam je rozdzielić na te 3 miesiące? Czy 20 jest ekstra? Na razie zgodnie z deklaracją 10 zł rozpisałam aż do lutego.[/QUOTE]

20 PLN jest extra :) Na razie tyle moge. Musiałam auto oddać do mechanika. Jak mi krzyknął koszt naprawy... usiąść musiałam :/

Posted

juz wysylam:)
bjutko wpisz moze pozniej w rozliczenie wplate z bazarku lilki jak przyjdzie , to bedzie chyba 75 zł i moze napisz ze za ta kwotę zamowione beda puszki trovet Renal...:) nie chce zeby mod sie przyczepil:)

Posted

wlasnie zamowilam skarbusiowi 11 puszek trovet renal juz a'konto wplaty:)
Krakvet - najtańszy sklep zoologiczny
------------------------------------------------------
Zamówienie Nr: 386286
Szczegółowa Faktura:
Data Zamówienia: czwartek, 23 wrzesień 2010

Produkty
11 x TROVET Renal Insufficiencie Diet (RID dla psów) 400g () = 104,39zł
Podsuma: 104,39zł
Darmowa wysyłka (Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej kwoty 99,00zł): 0,00zł
Suma: 104,39zł

Dane kontaktowe

Posted

odebralam wyniki moczu...niestety choroba postepuje...nie jest jeszcze tragicznie ale dobrze tez nie...niepokojacy jest ciezar wlasciwy moczu , jest za niski co wskazuje na niewydolnosc.
Druga kwestia jest stosunek wydalanego białka do kreatyniny, za duzo traci bialka za malo kreatyniny..b:k 5,06...
Na poczatku października trzeba powtorzyc krew zeby sprawdzic jeszcze raz mocznik, kreatynine, oraz pozoim potasu i fosforu..Moze zostanie wdrozone juz leczenie farmakologiczne ipaktine i ruben. Doadtkowo trzeba sprawdzic glukoze bo Skarbusiowi żolkna oczy tzn ta zaćma zzolkla...
na badanie moczu wydalam 25 zł.

Posted

Skarbusiowi dodatkowo poszly troche stawy....nóżki mu sie rozjezdzaja...przewraca sie na spacerach czasem...niestety nie mozna podac zadnych lekow sterydowych bo nerki pojda do konca...w tym tygodniu zrobimy badanie krwi razem z poziomem fosforu i potasu..i jesli wyniki nie sa gorsze toi dostanie tramal przeciwbolowy...ciotki a moze ktoras z was ma po dzieciaczku jakims skarpetki dla malutkich dzieci ze stoperami? skarbus powinien nosic po domu zeby sie nie slizgac,,,