Erazm Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Dostalam na maila Ten piękny pies błąka się przy ul. Wolskiej od kilku dni. Ma obrożę - czarną w żółte wzory, jest nieufny, nie da mi podejść do siebie, jest przestraszony i bardzo zagubiony, nie radzi sobie zbyt dobrze z samochodami - boję się, że wpadnie pod samochód. Są kleszcze - to też mu grozi. Mam wrażenie, że widziałam ogłoszenie o zaginięciu tego psa, jeśli tylko ktoś zna tego psiaka proszony jest o pomoc. kontakt 507 104 678 Na dzien dzisiejszy: Pies mieszka wciąz pod moim domem. Jest zaprzyjaźniony z ochroniarzami tego terenu. Aportuje patyki,skacze z radosci jak pchla kiedy widzi ochrone, a ostatnio chce " grac" z dziecmi w pilke. Ogloszenia rozeslane, schroniska zawiadomione i coraz czesciej mysle, ze ktos po prostu pozbyl sie go. Pies jest przyjazny. Nikt go nie szka. Moze pora zaczac rozgladac sie za nowym domem Quote
Madallena Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Czy cos wiadomo o tym psiaku? Znalazł się właściciel? Quote
ilon Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 czy to nie jest ten sam pies? PIES z OBROŻĄ -czarna w żółte łapki znaleziony - LEGIONOWO - Biuro Rzeczy Znalezionych i Zgubionych na Gumtree Warszawa Quote
jols223 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 To jest ten pies:( Karmimy go..., ale zabrac do domu nie mozemy. Przebywa w Legionowie przy amfiteatrze ( aktualnie ogrodzonym - będzie kaufland). Pies broni terenu.. niestety nie podchodzi. Wczoraj dotknął mnie nosem, tylko dlatego, że drugi pies przyszedł na głaskania. Dałam ogłoszenia na allegro, gumtree, znalezione-zgubione, ale nic:( Quote
ilon Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 trzeba go jakoś złapać. Jakiś dom musiał mieć, pytanie tylko gdzie, jeśli pokonał w ciągu 3 tygodni taką trasę. Już myślałam,że ta obroża to jakiś klucz może w niewielu miejscach można taką kupić. A może jego właściciel nie korzysta z internetu i plakaty coś by zmieniły. Nie wiem czy na Woli były rozwieszane. Jeśli ktoś ma pomysł co zrobić ja chętnie pomogę, mogę też zaoferować transport,ale niestety nie mogę zaoferować domu tymczasowego :shake: Quote
Madallena Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Trzeba by schroniska poinformować. Że jest taki pies. Jeżeli zginął to poszukiwania zaczęli pewnie od schronisk Quote
ilon Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 a to mgliste wrażenie Erazma, że ogłoszenie o jego zaginięciu gdzieś było nie zostało nigdy wyjaśnione. Czy to ogłoszenie było raczej na drzewie czy raczej w internecie?:roll: Quote
jols223 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 W lecznicach w Legionowie są ogłoszenia. W schronisku w Józefowie wiedzą. Swoją drogą- chcieli go tam zabrac. Wybronilysmy go przed Jozefowem i Chrcynem, ale nie wiem czy Strazy Miejskiej nie zabraknie cierpliwosci:( Legionowo ma podpisaną umowę z hotelem dla zwierząt, tylko trzeba go złapac... A dzis trzymał się ode mnie w odległosci 10m. i jeszcze szczekał.. Quote
Erazm Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Moze dac do gazet? Plakaty to dobry pomysł, ale nie wiadomo skad pies się znalazł, moł przejść kawał drogi... Quote
ilon Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 na jedzenie nie przyjdzie? a można gdzieś wypożyczyć klatkę łapkę? Może ktoś z doświadczeniem podpowie jak taką akcję przeprowadzić i nie zaszkodzić przepłaszając psa. Doradźcie dobrzy ludzie :Help_2: Quote
jols223 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Przychodzi - dziś widziałam go z daleka.( Dokarmiają go wszyscy- dziś pod domem znalazłam 2 ogromne miski z suchym, do tego sąsiadka z 3 piętra rzucała mu całe pędka kiełbasy:lol:( matko... jak to wyglądało...- nie rzuca pod balkon - tylko do przodu:)) Quote
ilon Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 To super, postaram się skontaktować po świętach z moją ulubioną Panią doktor (wet), która mieszka w Legionowie (tak mi się wydaje), może coś wymyśli. Quote
jols223 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Super! Rozsyłam ogłoszenia gdzie się da, ale odzewu póki co brak. Quote
jols223 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Erazm - masz rację- zaraz się zabiorę do ogłoszeń do gazet. Quote
Erazm Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Kto podejmie sie koordynacji dzialan? Pomoge ile bede mogla, ale ja w ciaglych rozjazdach Quote
Franca81 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Jakoś pod koniec marca widziałam podobnego psa na ulicy Szwedzkiej. Że stałam na światłach to cyknęłam telefonem fotkę. Fotka trochę ciemna ale i że pogoda zbyt piękna nie była to foka trochę ciemna. I tak teraz jak przeczytałam ten wątek to mi się to zdjęcie przypomniało. Może na fotce nie jest aż tak podobny ale mi się jakoś tak skojarzył. Nie mam pojęcia czy to ten sam psiak. Nie pamiętam czy miał smycz. Pamiętam że się błąkał, taki spłoszony... Jakość fotki nie najlepsza ale pies był znacznie dalej. W programie graficznym wycięłam samego psa. Quote
karluta Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Witajcie, Widzę, że wątkiem tym zajmuja się osoby z okolic Legionowa i do nich właśnie mam prośbę o pomoc. Po moim psie nadal ani śladu :-( więc chciałabym dać ogłoszenia do lokalnych gazet. Ponieważ jeszcze tam nie mieszkam nie wiem jakie to gazety:placz: Proszę o pomoc http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-beagle-olszewnica-stara-k-warszawy-135032/ Quote
karluta Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Jakś głucha cisza zapanowała na tym wątku:shake: Quote
jols223 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Pies mieszka wciąz pod moim domem. Jest zaprzyjaźniony z ochroniarzami tego terenu. Aportuje patyki,skacze z radosci jak pchla kiedy widzi ochrone:), a ostatnio chce " grac" z dziecmi w pilke. Ogloszenia rozeslane, schroniska zawiadomione i coraz czesciej mysle, ze ktos po prostu pozbyl sie go. Quote
Recommended Posts