Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='madcat1981']Można powiedzieć, że znalazłam wiarę gdzie indziej. Jestem wyznawcą sekty Merdającego Psiego Ogona ;):evil_lol:[/quote]

...ja także jestem w tej "sekcie":evil_lol:
a skrócie MPO:roflt:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ola la']Gufiaczku przepraszam stary ale dzis calyyy dzien mnie nie bylo i łobrazecek nie skończony:placz:jutro to samo.Obiecuje sie w poniedzialek poprawic:lol:
[/quote]

wobec tego czekamy na dzieło mistrza:multi:

Posted

[quote name='bico']Fiziu, może ja coś knocę albo rozliczeń czytać nie umiem:oops::oops:, ale ja raz wpłaciłam 50 zł, a potem 30 zł...[/quote]

Ojej no faktycznie, wypadło mi to z głowy, ja wpisuję tutaj te pieniążki na swoim koncie, a zapomniałam, że wpłacałaś jeszcze na konto Clo

W takim razie mamy o 50 zł więcej!!!!:multi::multi::multi:
Czyli [COLOR=red]346 zł[/COLOR]

Posted

[quote name='fizia']Ojej no faktycznie, wypadło mi to z głowy, ja wpisuję tutaj te pieniążki na swoim koncie, a zapomniałam, że wpłacałaś jeszcze na konto Clo

W takim razie mamy o 50 zł więcej!!!!:multi::multi::multi:
Czyli [COLOR=red]346 zł[/COLOR][/quote]

fajnie, że jest więcej kaski dla Gufiaka:multi:

Posted

Wiecie co Gufi jest tak bezproblemowym psem, że w sumie moglby trafic do kogos z jednym dwoma psami i nawet do ogrodu, gdzie tylko w nocy by w domu spał. on by cały dzień przechodzil, byleby go ktos za uchem podrapal od czasu do czasu i pelna miche z żarciem dal.

Posted

[quote name='Moria']Wiecie co Gufi jest tak bezproblemowym psem, że w sumie moglby trafic do kogos z jednym dwoma psami i nawet do ogrodu, gdzie tylko w nocy by w domu spał. on by cały dzień przechodzil, byleby go ktos za uchem podrapal od czasu do czasu i pelna miche z żarciem dal.[/quote]
Nasz poczciwy dziadziuś:loveu::loveu::loveu:
Halo człowieku!! Jesteś tam gdzieś i przygarniesz naszego Gufiaczka?:loveu:

Posted

Oby sobie tak mógł dreptać jeszcze wiele lat!

Ps. dla miłośników owczarków niemieckich wklejam wątek Kory, tez była w naszym schronisku, została zabrana do hoteliku koło Krakowa i już strasznie długo szuka domu

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/k-ow-zuzia-kora-byl-strach-smutek-prosba-o-allegro-112317/"][COLOR=#000000][K-ów]Zuzia/Kora ON,był strach i smutek,- prosba o allegro ![/COLOR][/URL]

Posted

napisałam dziś dwa maile do dwóch fundacji:
1.[COLOR=#000000]The Montain Haven Centre
34-483 Lipnica Wielka na Orawie Nr 1168-1169
2. Fundacja Niezapominajka z ośrodkiem w Bogumiłku

Maile z pytaniem i prosbą o dom dla Gufisia;

[/COLOR][FONT=Trebuchet MS][SIZE=2]Witam Państwa bardzo serdecznie[/SIZE][/FONT]

[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2]Zwracam się do Państwa z zapytaniem czy nie zechcielibyście Państwo przygarnąć i dać domek spokojnej starości dla potrzebującego psiaka, który obecnie przebywa w płatnym hoteliku za sprawą grupki wolontariuszy działających na rzecz krzywdzonych zwierząt.[/SIZE][/FONT]

[B]Kiedy miało się szczęście, ciepły Dom, swojego Człowieka, to tak bardzo [COLOR=blue]trudno pogodzić się z tym, ze wszystko stracone...:-([/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=blue]Nadeszła starość[/COLOR] - dla Psa i dla Człowieka...[/SIZE][/B]
[SIZE=3][B][COLOR=blue]Człowiek[/COLOR] już nie mógł opiekować się Psem, nie mógł nawet zająć się już sam sobą. [COLOR=blue]Trafił do Domu Starców[/COLOR].[/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]Nigdy już się nie dowiemy dlaczego nikt nie pomyślał, żeby pomóc również Jego Psu...Może Człowiek nie miał przyjaciół, rodziny...A może miał, tylko przecież pies to kłopot, szczególnie, że ani On młody ani szczególnie urodziwy...[/B][/SIZE]
[B][SIZE=3][COLOR=blue]Pies został zupełnie sam[/COLOR]...:-([/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Jego Świat runął...serce krwawiło z rozpaczy i tęsknoty..[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Nic nie rozumiał...[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]W desperacji [COLOR=blue]czekał pod oknami Domu Starców na swojego ukochanego Człowieka[/COLOR]. Wierzył, że to jeszcze nie jest koniec, że zaraz wrócą razem do Domu i będzie, jak dawniej.[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Ciągle wierzył...[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Ale pracownikom Domu Starców przeszkadzał ten zrozpaczony Piesek...[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Zadwonili po schronisko...[/SIZE][/B]

[B][SIZE=3]I tak Piesek - [COLOR=red][SIZE=4]GUFI[/SIZE] [/COLOR]- [COLOR=blue]trafił do Schroniska[/COLOR] As...pod Częstochową[/SIZE][/B]

[URL]http://images38.fotosik.pl/91/9bc2cd76b9384f36med.jpg[/URL]

[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][B]Gufi przez dwa lata siedział zamknięty w boksie, nie wychodząc na żadne spacery. Wypatrzyła go wolontariuszka ze schroniska i wraz z grupą innych wolontariuszy z całego kraju, postanowiły zająć się pomocą Gufiemu. [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][B]Gufi został przewieziony z Częstochowy do Elbląga, gdzie czasowo przebywa w płatnym Hoteliku dla zwierząt, oplacanym ze środków prywatnych wspomnianej grupy wolontariuszy.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][B]Wyjazd do Elblaga stał się dla Gufiego drugą szansą na życie gdyż przy odbiorze psa ze schroniska okazało się, że pies cierpi na raka jelita.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][B]W Elblagu pies został poddany operacji usunięcia nowotworu i jak na razie czuje się wspaniale.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][B]Stał się szczęśliwym dziadkiem, który chłonie życie każdym swym oddechem.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][B]Według słów właścicielki Hoteliku Gufi jest bezproblemowym psem, który uwielbia spacerować po ogrodzie, uwielbia być głaskanym i czuć, że jest kochany.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][B]Czy znalazłoby się miejsce w Państwa Ośrodku dla tego Psiaczka? [/B][/SIZE][/FONT]

[URL]http://i575.photobucket.com/albums/ss199/HotelAmicus/Z005.jpg[/URL]

[FONT=Trebuchet MS][SIZE=2]-- [/SIZE][/FONT]

[B][FONT=Trebuchet MS][COLOR=#3e3f2c]Bardzo chętnie odpowiem na wszystkie Państwa pytania i bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź z Państwa strony.[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Trebuchet MS][COLOR=#3e3f2c]Iwona Haberko[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Trebuchet MS][COLOR=#3e3f2c]601 495 949[/COLOR][/FONT][/B]

Nie wiem czy dobrze czy nie ale trzeba probować wszędzie.

Posted

[quote name='clo']jestem tego samego zdania:))warto probowac...a moze anna dymna?ona tez ma jakas fundacje chyba..nie wiem ale trzeba probowac:))jestem za i sliczny tekst iwonko![/quote]

Z tego co wyczytałam to Anna Dymna dopiero buduje ten swoj osrodek:

[B]Ośrodek Terapeutyczno-Rehabilitacyjny dla Osób Niepełnosprawnych w Radwanowicach gm. Zabierzów[/B] będzie kompleksem nowoczesnych obiektów rehabilitacyjno–terapeutycznych, przeznaczonych dla osób o różnym stopniu niepełnosprawności.

ze zdjęc widac ze jeszcze jest w budowie
ale moze warto juz teraz?

Dziekuje za miłe slowa

Posted

Dziewczyny pomóżcie...

Kończą się finanse, a sunia nie może zostać bez leków...

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-morelowa-pudelka-fibi-blagamy-o-pomoc-finansowa-na-leczenie-hotelik-133507/[/url]

Posted

jestem tego samego zdania:))warto probowac...a moze anna dymna?ona tez ma jakas fundacje chyba..nie wiem ale trzeba probowac:))jestem za i sliczny tekst iwonko!

Posted

[quote name='Moria']Tekst ładny i sprobuj u Anny Dymnej.
Pozdrowienia od Gufiego.[/quote]

No to sprobuje.....:loveu:
Gufis gdybym tylko miała ogród albo normalną teściową ( która ogród ma) to juz bys byl u mnie psiaczku:placz:

Posted

[quote name='Moria']Wiecie co Gufi jest tak bezproblemowym psem, że w sumie moglby trafic do kogos z jednym dwoma psami i nawet do ogrodu, gdzie tylko w nocy by w domu spał. on by cały dzień przechodzil, byleby go ktos za uchem podrapal od czasu do czasu i pelna miche z żarciem dal.[/quote]

bo psu tak niewiele do szczęścia potrzeba...nie to co człowiekowi:shake: