Akte Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Witajcie mam 9 miesięcznego westa. Psiak waży ok 10kg, więc jest to już waga maksymalna jak na samca. Je 2 razy dziennie (rano puszka Animondy, wieczorem Acana puppy small) karmę podaję w ilości wg zaleceń producentów zgodnie z wagą i wiekiem psa. Czy mogę już zmienić karmę na tą dla dorosłych? Wydaje mi się, że jest ona mniej kaloryczna niż wersja szczenięca, a nie chciałabym dopuścić do nadwagi psa. Będę wdzięczna za porady. Quote
citizenx Posted January 17, 2018 Posted January 17, 2018 Myślę, że warto zapytać o zdanie weterynarza. Każdy pies jest inny i tylko weterynarz po dokładnym zbadaniu może ocenić, w jakiej kondycji jest Twój pies i czego na tym etapie życia potrzebuje. Ja tak zrobiłam i dodatkowo została mi polecona karma https://www.maxandmrau.pl/product-pol-711 może Cię zainteresuje. Na pewno nie szukałabym porad na forach, można się nimi jedynie zasugerować, ale ostateczną decyzję skonsultowałabym z lekarzem. Pozdrawiam. 2 Quote
Zarka Posted January 17, 2018 Posted January 17, 2018 Akte, nie daj się nabrać na tę kryptoreklamę wyżej. Pro plan do gówniana karma z nikłą ilością mięsa (15%), z kukurydzą blokującą wchłanianie aminokwasów i ze zbożowym wypełniaczem. Jeśli pies rozwija się zdrowo, nie musisz konsultować zmiany karmy z wetem (co za pomysł?). Jeśli zamierzasz karmić suchym, poszukaj w necie karmy, której skład będzie wartościowy - dużo mięsa, zero zboża. Im prostszy skład tym lepiej. Na każdej etykiecie jest napisane dla jakiego wieku pokarm jest przeznaczony. Myślę, że karma adult jest dla psa ok. 12 m-ca życia. Szczeniakom potrzeba więcej bialka. Poza tym nieprawidłowe jest podawanie psu karmy mokrej i suchej, ponieważ obie wymagają innego trawienia. Zdecyduj się na jeden rodzaj. Powodzenia :) A Ty Citizenx przestań wciskać ludziom ciemnotę. Napisałaś dwa posty i oba z reklamą słabych karm. Quote
Recommended Posts