Ania125 Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Witam, 3 tygodnie temu przygarnelam psa że schroniska. Suczka 3 letnia, mieszaniec typu owczarka niemieckiego. Przy wyjściu na dwór wpada w ogromną panikę, piszczy jakby ktoś ją ze skóry obdzierał. Chciałabym się dowiedzieć jak najlepiej reagować na takie ataki paniki. Mówieniem 'nie' czy totalnym olaniem. Czy po zrobieniu siku/kupy mam, tak jak ona chce wrócić do domu czy jeszcze zostac pomimo krzyku. Dodam, że szkolimy się z profesjonalnym trenerem. Ale miałyśmy dopiero 2 spotkania a ja się zapomniałam zapytać jak reagować. Pozdrawiam serdecznie Quote
Black&Tan Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Hej. Idziesz w dobrym kierunku czyli szkolenie z profesjonalnym trenerem i tego się trzymaj. Jeśli coś Ci umknie podczas lekcji , zapewne masz do niego telefon i dzwoń, pytaj, przecież płacisz za szkolenie. A każdy ceniący się trener poświęci czas indywidualnie psiakowi, nie tylko na zajęciach grupowych. U mnie tak było. Nawet teraz po zakończeniu szkolenia , dostaliśmy ( psiak i ja) zaproszenia do uczestnictwa w zajęciach jako "towarzyszący" czy pozoranci ,oraz do udziału we wspólnych psich spacerach. Korzystaj z rad szkoleniowca dopóki masz na bieżąco okazję . Trenerzy tez stosują wizyty domowe, zapytaj o to. Piszesz o dopiero 2 spotkaniach czyli jesteś na literce 'A' z całego alfabetu szkolenia. U mnie to było około 30 spotkań 3 razy w tygodniu. to prawie 3 miesiące , i zadania domowe do odrobienia. Na razie pytania na forum odłóż na pózniej , bo tylko mętlik będziesz mieć w głowie. Zaufaj fachowcowi, z którym pracujesz. On wie co robi. Cierpliwości życzę, powodzenia. I pamiętaj ,że szkoła do której chodzisz z psem to de'facto szkoła dla właścicieli, którzy uczą się jak z psem postępować Quote
Recommended Posts