Anett_chi Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Witajcie. Mam 3 miesięcznego szczeniaka chihuahua. Do tej pory jest karmiony Orijen puppy + Planet Pet [od hodowcy]. Zastanawiam się nad przejściem na inną karmę, gdyż malec liże się po łapkach i coraz częściej drapie. Ma białą sierść i przy łapkach widać, że ta skóra jest różowa, również na czole (ale może przesadzam, trzęsę się nad nim jak nad złotym jajkiem :D) . Podaje mu również ArthroScan syrop w niepełnej dawce gdyż piesek waży 700 gramów. Chce karmić go najlepszą dostępną karmą suchą. Wiem że "najlepsza" bywa pojęciem względnym, zależnym od przyswajalności karmy. Cena nie gra roli. Biorę pod uwagę: Wolfsblut, ZiwiPeak (gdyż nie znam innych super premium karm). Jakieś wskazówki, uwagi, rady? Quote
Koliberek-karmy Posted September 18, 2016 Posted September 18, 2016 W zasadzie określenie "najlepszej karmy" jest niemożliwe. Każda ocena będzie subiektywna. Przy tej rasie musi to być karma dla szczeniaków "małych ras", reszta warunkowana jest składem. Nasi klienci karmią chihuahua głównie Fitminem Mini Puppy ale sa też tacy, którzy karmia swoje psiaki Boschem i (dotyczy to alergików) Trovetem... Jednej odpowiedzi NIE MA :) Quote
Anthon28 Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Dokładnie nie ma "najlepszej" karmy, są dobre, lepsze i kiepskie. Dla szczeniaka zawsze podawałem artemis fresh mix small breed puppy, bardzo dobra sucha karma dla szczeniąt. Quote
Recommended Posts