Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich na moim wątku :) nie wiedziałam, gdzie dokładnie zamieścić, mam nadzieje, ze tu będzie OK.

Obecnie mam pierwszego psa, wymarzonego i wyczekanego wiele lat, maltana. Kolejny pies będzie równie przemyślany i tak samo dokładnie chce się do niego przygotować, żeby czegoś po drodze nie zepsuć. Mam jeszcze parę dobrych lat na realizację tego planu, ale kwerende zaczynam juz teraz :)

Chciałabym zapytać o różnice w charakterze psów rasy American Staffordshire Terrier i Staffordshire Bull Terrier. Którego z nich nazywa się "staffikiem"? Bo o tym właśnie najbardziej marze (kieruje się cechami charakteru, które opisują właściciele owych staffikow na forum ;)), ale tych "staffow" w nazwie ras jest sporo i juz się pogubilam.

Oczywiście odpowiednia hodowla, rozmowy z hodowca, zapoznanie się z psami tej rasy to wiadomo podstawa, ale chciałam posłuchac (poczytać :)) najpierw o tych rasach.

Będę wdzięczna za pomoc :)

Posted

Zaraz się tam zarejestruje, dziękuję za informację :)

Ale i tak zapraszam do pisania, jestem zainteresowana wszystkimi informacjami o charakterze tych pięknych piesków :)