Tola2016 Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Witam wszystkich. Od dosłownie kilku dni jestem szczęsliwą posiadaczką staffika z hodowli Jakard Wejherstaff . Pytań i problemów pewnie bedzie sporo póki co poradzcie mi proszę czy konieczna jest klatka metalowa dla niej do spanie ewent jak zostaje sama w domu czy może to być tzw trasporter wystawowy- materiałowy zamykany na zamki??? Niektórzy twierdzą, że moze go po prostu pogryśc , pytanie czy jak bedzie do niego przyzwyczajona czy rzeczywiscie moze to "zjesć" z góry dziekuję za pomoc Magda Quote
qmu Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 klatka nie jest konieczna jesli nauczysz psa zostawania w domu, ja trafiam na psa z lekiem separacyjnym (suka amstaffa) i wprowadziliśmy klatke ponieważ sucz strasznie nam mieszkanie demolowała gdy nikogo nie było, po odpowiednim wprowadzeniu klati nie bylo problemu z pozostawaniem w niej, a na chwile obecna klatka jest już złożona gdyż sucza oduczyła się niszczyć i może teraz kozystać z całego mieszkania gdy nas niema :) co do wersji materiałowej cóż wydostanie sie z niej dla stafika to moment, po prostu ją zdezintegruje jeśli będzie miał takie widzi mi się. Znajomi tez maja psy ras ttb i nie raz slyszalam jak to nawet klatka nie wytrzymała napięcia i pies się uwolnił bo wyłamał drzwiczki. Dużo zależy od sposobu wprowadzenia, dobrze wprowadzona klatka dziala cuda :) Quote
Recommended Posts